Buğday çimi suyu, kanı alkalize eder. Ayrıca vücutta enzim aktivitesini arttır. Yani vücudun gerekli işlevlerini kolaylaştırır. Kısace buğday çimi suyu içtiğinizde; su, oksijen, enzimler, protein, fitokimyasallar, klorofil, karotenler, yağ asitleri, demir, çinko, magnezyum ve selenium gibi besin öğelerini alırsınız.
Organik Buğday Çimi Tozu Tüketimi
Organik buğdaya çimi tozu tüketiminde tercihen 1 bardak limonlu sui le tüketebilir ya da sebze suları, smoothielere de ilave edebilirsiniz. Önerilen farklı seçimler ile sabah kahvaltılarından önce aç karna tüketmeniz daha çok tavsiye edilir.
Buğday çimi tozu; hazımsızlık, gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarında düzenleyici rol oynuyor. Sindirim sistemini çalıştırdığı için kilo vermeyi de hızlandırıyor, diyet yapanların yaşamını kolaylaştırıyor. Enerji depolamak isteyenler için süper tozlar en doğal kaynak.
Hem antioksidandır, hem anti-aging etkilidir. Sindirimi destekler, gaz ve şişkinlik gibi sorunları giderir. Diş sağlığını destekler. Ve en önemli etkilerinden biri olarak; bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Sağlığı korumak amacıyla içildiğinde günde 30 ml (yaklaşık 3 çorba kaşığı), - Tedaviye destek amaçlı içildiğinde ise günde 60-90 ml'dir. Maksimum fayda için sabah aç karnına içilen bir bardak su sonrası aç karnına içilmesi ve üzerine 10-15 dakika bir şey yenmemesi önerilir.
İlgili 35 soru bulundu
Buğday çimi suyunun diş çürümesini önlediği, yüksek tansiyonu ve artrit (iltihaplı eklem romatizması) ağrısını azalttığı, kronik yorgunluk sendromu şikayetlerini azalttığı ve soğuk algınlığını önlediği, hemoglobin üretimini artırdığı, diyabet ve enfeksiyonlar da dahil pek çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilmektedir ...
İçerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle iyi bir besin takviyesi olarak görülmektedir. A, C ve E vitaminlerine de sahip olan buğday çimi, potasyum bakımından da zengindir. Ayrıca demir, kalsiyum ve fosfor gibi birçok minerali de bünyesinde barındırır.
Bu nedenle buğday ürünlerine alerjiniz varsa buğday çiminden de uzak durmanız önerilir. Ayrıca çölyak hastalığınız varsa da buğday çiminden uzak durabilirsiniz çünkü hem çölyak hastalığı hem de gluten intoleransı buğday çimi tüketiminde sıkıntı doğuruyor.
Buğday çimi; toz haline getirilmiş kapsüllerde, sıvı süspansiyonlarda, toz halinde veya taze suyu sıkılarak tüketilir. Buğday çimi suyu, popüler bir içecektir. Sadece taze olduğunda ve biçilip hemen ardından aç karnına alındığında sağlığa yararlı olduğu düşünülmektedir.
Kilo problemi çeken kadınların uzak durduğu un ve ekmeğin temel kaynağı olan buğday, çimlendirilip suyu içildiğinde kilo verdiriyor. İçerdiği yüzde 70 klorofille protein ve yüksek oranda B1, B6, B12, C, E, K vitaminlerini barındıran buğday çimi suyu, antiseptik temizleme özelliği sayesinde doğal detoks sağlıyor.
Sağlıklı Sindirime Yardımcı Olur
Buğday çiminin içerdiği enzimler, vücudunuzun yiyecekleri parçalamasına ve sindiriminizin iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca sisteminizi detoksifiye ederek; şişkinlik, gaz ve mide rahatsızlığının azalmasını da sağlayabilir.
Nasıl kullanılır? Buğday Çimi Tozu sabah kahvaltıdan önce suya karıştırarak, ev yapımı taze sebze, meyve sularına, smoothilere ekleyerek, süt, bitkisel süt ve yoğurtlara 1-3 çay kaşığı kadar ekleyerek kolaylıkla tüketilebilir.
lik taze sıkılmış buğday çimi suyu kavanozlarının iki tanesini ilk iki günlük kullanım için buzdolabına, geri kalanı derin dondurucuya koyun.
Buğday Çimi Suyu Tozu, gluten içermez.
Kan pıhtılaşması, kemik oluşumu, kalp sağlığı ve daha fazlası için gerekli olan temel bir mikro besin olan K vitamini de sağlar. Arpa çimi kalorisi düşüktür ve lif bakımından zengindir dolayısıyla sağlıklı bir kilo verme diyetine harika bir katkı sağlar.
Besin değerleri
Buğday filizinin 100 gramında 153 kalori, 6 gram protein, 31 gram karbonhidrat, 7 gram şeker var. Yağ, kolestrol yok. %47.8'i su, glisemik endeksi de 23, yani gayet düşük. Filizlendirme gıdanın besin yoğunluğunu arttırdığından buğday filizleri vitamin, mineral, antioksidan bakımından çok zengin.
Her iki çimin tadıyla ilgili olarak; buğday çimi, arpa çimine nazaran daha hafiftir, biraz şekerli gibidir. Arpa çimi, diğer tatlar ile karıştırılarak tüketilebilir. Buğday çimi suyu, tatlı ve lezzetli bir tada sahiptir ve tadını diğer malzemelerle tatlandırmak zorunda kalmazsınız.
- A, B, C,E vitaminleri içerir; B17 kanser hücrelerini öldürüyor. - Topraktan bitkiye geçebilen 102 elementten 92'sine sahiptir. - Kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum kaynağıdır. - Gaz şişkinlik gibi sorunlarda rahatlatır.
Buğday çimi bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Buğday çimi yüksek lif içeriği ile kabızlığa neden olabilir. Bazılarında bulantı yapabilir. Çim, küf ve bakteri içerebilir bu yüzden tüketim öncesinde iyice yıkanmalıdır.
Aç ya da tok karnına fark etmeden su ile seyrelterek günde 1 ya da 2 defa tüketebilirsiniz. Ilık suya 2 tatlı kaşığı buğday çimi sirkesi eklemek yeterlidir.
Sabahları aç karna, bir su bardağı suyun içerisine 3-4 yemek kaşığı Buğday Çimi Sirkemizi ekleyerek tüketebilirsiniz. Düzenli tüketildiğinde hem bağışıklığınızı güçlendirmiş hem de daha kaliteli bir yaşam sürmeye başlamış olursunuz.
Bir bardak aşurelik buğday, önce tertemiz yıkanarak bir litrelik cam kavanoza konur. Üzerine 3 bardak su -klorlu olmamak şartıyla- ilave edilir. Kavanozun ağzı bir tülbentle kapatılarak serin bir yerde 24 saat bekletilir. Bu ilk su kullanılmaz dökülür.
Buğday Çimi: Buğday çimi mineral, vitamin ve amino asit açısında çok zengindir. Bu nedenle kedilerin günlük beslenmelerinde tamamlayıcı rol oynamaktadır.
Bağışıklığı güçlendirici ve kanseri önleyici etkileri vardır. Hücreleri yenilediği için kanser tedavisnde kullanılan bir üründür. Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor. Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri