Kursları ve sertifikaları öz geçmişe dahil ederken önemli olan, başvuracağınız işe yönelik olarak seçici davranmanız ve başvuracağınız pozisyonla ilgili kursları ve sertifikaları CV'nize yazmanızdır.
Belirlenen kariyer hedefi kişinin başvurulacak pozisyona uygun kişisel ve mesleki özelliklerini tanıtıp başvuru amacını belirtirken yardımcı olacak önemli bir unsurdur. CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir.
CV'ye eklenecek kurslar ve sertifikalar
Başvurduğunuz pozisyonla ilgili olan diplomaların yanı sıra, tüm kısa kursları, kurum içi eğitimleri ve çevrimiçi kursları CV'nize ekleyin.
Ayrıca çalışma hayatına başlamadan önce katıldığınız konferanslar, çalıştaylar ve toplantılardan elde ettiğiniz katılım belgelerini eğer CV'de yeriniz yoksa yazmamanızı öneririz. Bu belgeler, kursa gidip eğitim alarak edindiğiniz sertifikaların yerini tutmayacak ve aynı zamanda CV'nizin uzamasına neden olacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Sertifikalar, mesleğinize, hangi yönde ilerlemek istediğinize ve ilginize paralel olmalı. Amacımız iş olsun, cv'm dolsun değil, gerçekten kendimize bir şeyler katmak olmalıdır. Sertifikaların bir artısı da, sektörleri ve pozisyonları öğreterek doğru kariyer hedefleri belirlemede yardımcı olmasıdır.
✓ Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı. ✓ Uyruğunuzu yurtdışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsiniz. ✓ Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. ✓ Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanızı belirtin.
Bu bölüm özellikle işiniz veya başvurduğunuz konum ile ilgili daha önce aldığınız bir sertifika var ise sizi rakiplerinizin bir adım önüne geçirecektir. Bu yüzden CV hazırlarken gerek mezun olduğunuz bölüme ait diploma, gerekse de almış olduğunuz sertifikaların eklenmesi güç katacaktır.
CV'de dikkate alınmıyor.
Not ortalamanız yüksekse bunu CV'nizde belirtmenizi öneririz. Genellikle 3.5 ile 4.0 arası yüksek not ortalaması olarak kabul edilir. Not ortalamanız yüksek değilse bunu CV'nizde belirtmenize gerek yoktur.
Bir sertifikaya isim nasıl yazılır? Çoğu sertifikada önce ilk ad ve soyad tam olarak, ikinci adın ise ilk harfi yazılır.
Bir CV'de olması gereken 5 sertifikadan sonuncusu ise Office 365 Programları Sertifikası'dır. Günümüzde işe alım yapılırken işverenler için vazgeçilmez kriterlerden birisi, kişinin Office 365 programlarını kullanabiliyor olmasıdır.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Bir sertifika, bir konuda eğitim aldığınızı ve belirli bir düzeyde bilgi ve yetenek sahibi olduğunuzu kanıtlar. Bu, işverenler için önemli bir referanstır ve adayların niteliklerini gösterir. Ayrıca, sertifikalar, kariyer fırsatlarını artırır.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifika, bireyin eğitim ve kariyer yaşamında istihdam olanaklarını sağlayan en önemli belgelerden biridir. Söz konusu sertifikalar sayesinde bireysel gelişimin büyük ölçüde sağlanmasının yanı sıra birçok meslekî adımın atılması da mümkündür.
Eğitim yaşamında okuduğunuz bölümden bağımsız olarak internet ortamında sertifikasını aldığınız bir eğitim programı, beklemediğiniz bir kariyer kapısının aralanmasına olanak sağlayabilir. Aynı zamanda işverenler özellikle çalışanlarının araştırma ruhuna ve bilgiye yönelik hevesli kişiliğine ilgi gösterirler.
Üniversite onaylı sertifika, özel veya devlet üniversiteleri tarafından verilebilir. Üniversite onaylı sertifika, alınan eğitimin de üniversite onaylı olması anlamına gelir. Dolayısıyla hem alınan eğitimin hem de sertifikanın iş başvurularında geçerli olduğunu gösterir.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler. Örnek olarak bir .
Kendinden imzalı sertifikalar normal sertifikalar gibidir, ancak güvenilir CA'lar yerine web sunucusu yöneticileri tarafından yerel olarak oluşturulur. Bu tür sertifikalar dahili URL'ler, statik sayfalar veya düşük trafikli web siteleri için kullanılabilir.
İşe alım uzmanları veya iş verenler genellikle yaşınızı öğrenmek ister fakat yaşınızı CV'nizde belirtme zorunluluğunuz yoktur. CV'nizde önemli olan iş deneyimleriniz, eğitiminiz ve becerilerinizle ilgili pozisyon için ideal aday olduğunuzu gösterebilmenizdir.
CV incelemelerine en fazla 1-3 dakika süre ayrılmaktadır. Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazın. Genellikle ''Times New Roman'' veya ''Arial'' gibi kolay okunabilen karakterler kullanın, 11 ya da 12 punto ile yazın.
Referansları CV'ye eklemenin gerekli olmadığı durumlar
Bu noktada referanslar henüz kritik bir rol oynamaz. Adaylardan referanslar genellikle işe alım sürecinin ilerleyen aşamalarında istenir. Bu sebeple iş ilanında belirtilmemişse referanslarınızı CV'nize eklemenize gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri