D3 vitamini kullanımı, mümkün olduğunca yemekler ile birlikte alınmalıdır. Bu sayede, D3 vitaminin vücut tarafından emilimi daha kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Sıvı şekilde bulunan D3 vitamini yerine, ampul şekilden üretimi gerçekleştirilen takviye gıdaların kullanımı da tercih edilebilir.
D vitamini yoksunluğu veya yetersizliği olan yetişkinlerde ise, kandaki D vitamini değerinize göre günlük 5- 30 damla tavsiye edilir. D vitamin kapsül, kandaki D vitamini değerinize göre hekim tarafından önerilir ve yemeklerden yarım saat sonra bir bardak (200 ml) su ile içilebilir.
Sadece doktor tavsiyesi doğrultusunda; Vitamin D yetmezliğinin tedavisinde: Günde 1-5 damla (800-4000 I.U.) Yetmezliğin tedavisini takip eden dönemde idame için ve vitamin D yetmezliğinin önlenmesinde: Günde 1-2 damla (800-1600 I.U.)
D vitamini yağda eriyen bir vitamindir ve yağ oranı yüksek gıdalarla birlikte tüketildiğinde vücut tarafından daha iyi emilerek kan dolaşımına verilir. Bu nedenle avokado, fındık, tam yağlı süt ürünleri ve yumurta gibi sağlıklı yağlar içeren besinlerle birlikte alınması önerilir.
D vitamini içeren ilaçların hamilelikte rutin kullanımı önerilmemekle birlikte, gerektiğinde hekim kontrolünde kullanılmalıdır. D vitamini içeren ilaçların hamilelikte önleme tedavisi amacıyla kullanımında maksimum doz 1.000 I.U./gün'ü geçmemelidir. Uygulama yolu ve metodu: DEVİT-3 günde bir kez ağızdan alınır.
İlgili 35 soru bulundu
D vitamini eksikliğinin tedavisi: Günlük 7000-10000 I.U. doza eşdeğer şekilde 2 günde 1 adet DEVİT-3 20.000 I.U. yumuşak kapsül doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.
Yemek ile birlikte almanız tavsiye edilir. Gün içerisinde öğün ile birlikte alınan DEVİT-3'ün, vücudunuz tarafından emilimi daha kolay olur. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
D vitamininin faydaları
D vitamini ölçümü de hassas testlerle kolaylıkla yapılabiliyor. D vitamini eksikliğinde kemik ve kas güçsüzlüğü, diş gelişiminde gerilik gibi sorunlar yaşamamak için uzmanlar her yıl 1 kere D vitamini ölçümü yaptırmayı öneriyor.
Karatay'a göre D Vitamininiz 100 ng/ml olmalı.
D vitamini eksikliğinde; vücut ağrısı, halsizlik, yürüme güçlüğü, kemik ağrısı, güçsüzlük, saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, değişken ruh hali, uykusuzluk, gözaltı morlukları, aşırı terleme, kilo vermede güçlük çekme, sürekli üşüme gibi belirtiler hakimdir.
Devit 3 haftada 1 sise . Coledan ise haftada 1 kapak 50 bin ünite ediyor. 8 haftadan sonra ise coledan günde 1-2 damla, devir 3 ise günde 6 damla devam ederiz. Kan değeri 20-30 ng/ ml arasında ise bu dozdan devam edilir .
Haftalık uygulama
Tek seferde 50.000 IU'den fazla D vitamini kullanılması önerilmez. D vitamini içeren ilaçların gebelikte rutin kullanımı önerilmemekle birlikte, gerektiğinde hekim kontrolünde kullanılmalıdır.
Genel olarak ilk 3 ay bitince başlamak gerekiyor. Aç karına alınmamalıdır. Tercihan akşam yemekte yeşillik ve yoğurt yedikten sonra alınır. Yeşillik ve yoğurt yedikten sonra D vitamini ekmeğe damlatılır ve yenir.
D3 vitamini, kanda yeteri seviyede bulunmadığında bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu nedenle insanlar günlük olarak bu vitamini almalıdır.
D3+K2 vitamini, normal şartlarda takviyenin dozuna göre 4 veya 11 yaş üstü için uygundur. Bazı durumlarda ise doktor daha küçük yaşlarda kullanılmasını önerebilir. İlerleyen yaşlarda D3K2 vitaminine ihtiyaç artsa da çeşitli sağlık sorunları söz konusu olduğunda erken yaşta da takviyeye ihtiyaç duyulabilir.
▪️ 2.5 kg'ın altındaki çocuklara D vitamininin günlük. damla olarak verilmesi tercih edilir. Her kilo için 100İÜ uygundur.
En İyi D Vitamini Markaları
Vitabiotics, Solgar, Nature's Bounty gibi dünyaca ünlü ve güvenilirliğiyle ön plana çıkan markaların yer aldığı online mağazada; markaların özel ve patentli formüllere sahip ürünleri yer alıyor.
D vitaminin aşırı alımı sıklıkla böbrek hasarına neden olabilir. Yapılan çalışmalar D vitamini zehirlenmesi olan kişilerde orta ya da şiddetli böbrek hasarı bildirmiştir. Lütfen D vitaminini kontrolsüz olarak kullanmayın. Unutmayın ki, vücutta depo edilen bu vitaminin fazlası oldukça tehlikeli olabilir.
D vitamini gereksinmesini karşılamak için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. D vitaminin diyetle alımı ise sınırlıdır. Diyette D vitamini en fazla somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar ve yumurta sarısında bulunmaktadır.
Ülkemizde D vitamini eksikliği önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkar. Uzmanlar, yılda bir kez D vitamini ölçtürülmesini tavsiye ediyor.
DEVİT-3, D vitamini eksikliği tedavisinde, D vitamini eksikliğinin tedavisine devam etmek amacıyla (idame) ve eksikliğin önlenmesi için kullanılır. DEVİT-3, oval, şeffaf, açık sarı renkli yumuşak kapsül şeklinde, karton kutularda kullanıma sunulmaktadır.
Antiepileptik ilaçlar (fenitoin) ya da uyku bozuklukları ve epilepsi (sara) tedavisinde kullanılan ilaçlar (fenobarbiton gibi barbitüratlar). Glukokortikoitler (hidrokortizon ve prednisolon gibi steroid hormonları). Bunlar, D vitamininin etkisini azaltabilirler.
Vitamin takviyelerinin aynı anda alınmaması gereken bazı durumlar da vardır. Alınan farklı vitamin türleri birbirinin etkilerini olumsuz etkileyebilir. Buna örnek olarak A ve E vitaminlerinin K vitamininden ayrı olarak alınmasının gerekli olduğu gösterilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri