Vize muafiyetini kullanarak vizesiz olarak Kore'ye giden öğrenciler part-time veya full-time herhangi bir şekilde çalışamazlar. D-2 vizesi lisans ve yüksek lisans gibi eğitimlere verilen vize türüdür; D-4 vizesi ise üniversite bünyesinde veya bazı dil okulları bünyesinde verilen Korece hazırlık kursları içindir.
Güney Kore D-4 vize başvurusu şahsen ya da akredite acenteler vasıtasıyla Türkiye'deki Güney Kore Konsolosluğuna yapılmalıdır. Vize başvurusunun yapılabilmesi için başvuruda istenen vize evraklarının tam ve doğru bir şekilde hazırlanmış olması gerekmektedir.
Güney Kore Öğrenci Vizesi (D-2): Güney Kore'de kolej veya üniversite programlarına kayıt olarak uzun süre eğitim görecek olanların almaları gereken vize türüdür. Güney Kore Genel Eğitim Vizesi (D-4): Herhangi bir dil okulunda veya araştırma kurumunda kısa süreli eğitim almak isteyenlerin alması gereken vize türüdür.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
İlgili 18 soru bulundu
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Vergi Borcu Olanlara Konsolosluk Vize Verir mi? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki konsolosluklar maliye polisi gibi çalışan kurumlar değildir. Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez.
Ulusal Vize (D Tipi) ile Almanya'ya girebilir ve ardından Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilirsiniz.
5 Nisan 2010 tarihinden itibaren D tipi ulusal vizeye sahip olan öğrenciler, eğitim aldıkları ülkenin dışındaki Avrupa birliği ülkelerini 180 gün içerisinde 90 gün olmak şartıyla ziyaret edebilirler.
G1: Özellikli mesleklerde çalışan geçici işlere ve mankenlere verilen geçerli vize türüdür. G2: Sağlık çalışanları konusunda sıkıntı çekilen yerlerde 3 yıldan az kalacak hemşirelere verilen geçerli vize türüdür.
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
D tipi vizeler, kişilerin uzun süreli eğitim alacağı veya aile birleşimi yapacağı ülkelerden alınmaktadır. Uzun süreli bir vize türü olan D tipi vizenin alınması için, pek çok aşamadan geçilmesi gerekmektedir. D tipi vizeyle tüm Avrupa ülkelerine giriş yapılması mümkün olmaktadır.
Polonya çalışma izni başvuru takibi nasıl yapılır ile birlikte Polonya'da yasal olarak çalışmak isteyen kişiler konsolosluk üzerinden alınması zorunlu olan Polonya çalışma vizesi en erken 15 gün içerisinde çıkmaktadır.
Bunları sırası ile belirtmek gerekirse: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan gibi ülkelerden ...
D tipi vizeler en geç 30 gün içerisinde çıkabilirken en erken ise 10 iş gününde çıkabilmektedir. C tipi vizelerin ise en geç 9 günde çıkabileceği söylenirken en erken ise 4 gün içerisinde çıkabileceği ifade edilebilir. Bulgaristan vizesinin çıkma süresi de alınacak olan vize tipine göre değişiklik gösterebilmektedir.
C Tipi Schengen Vizesi: 90 günlük kısa süreli seyahatler için geçerlidir. A Tipi Schengen Vizesi: Yalnızca havaalanı transiti için geçerlidir. D Tipi Vizeler: 90 günden fazla geçerli olabildiğinden uzun süreli vize olarak kabul edilir. Ancak uzun süreli D Tipi vizeler Schengen vizesi DEĞİL, ulusal vizedir.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
Oturma izni (D vize) başvuruları aşağıdaki AS Visa ofislerine yapılabilir. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren oturma izni (D tipi vize) başvuruları için randevuların online randevu sisteminden, sadece kalış amacına göre (iş, eğitim, Enter Hungary programı, imza tasdikli D-vize başvurusu vb.)
İLTİCA EDENLER 12 YIL TÜRKİYE'YE GELEMEYECEKLER
Aslında iltica etmek sonraki 11-12 yılını gurbette, ülkeye gelemeden yaşamak demek.
Öncelikli olarak şunu unutmayın: İltica başvurusu yapabilmek için Almanya'da fiziksel olarak bulunmanız gerekir. Türkiye'den Almanya için iltica başvurusu yapamazsınız. Yani, Almanya dışından sığınma başvurusu yapmak mümkün değildir.
Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
Vize için banka hesap dökümünün banka tarafından imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Vize başvuruları için kişinin seyahat edeceği ülkede yapacağı harcamaları karşılayabileceği yeterli finansal kaynağa sahip olduğunu kanıtlaması için banka hesap dökümü gerekli bir belgedir.
Vize başvurularında banka hesap dökümü verilmezse vize talep edilecek konsolosluğa bağlı olarak: Vize başvurunuz kabul edilmeyebilir, Vize başvurunuz eksik evrak dilekçesi ile işleme alınabilir, Vize başvurunuz işleme alınsa bile reddedilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri