Android telefonda depolama alanından ilk etapta kaldırılabilecek içeriklerin olduğu kısım: ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Depolama ” adımları takip edildiğinde gelinen ekrandır. Bu ekranda, cihazda daha önce önbelleğe alınmış ve artık gereksiz olan içeriklerin silinmesi ile depolama alanında yer açılması sağlanır.
İlgili 24 soru bulundu
Dahili Depolama; Cihaz içindeki yerleşik depolama alanı olup bir kısmı işletim sistemi ve programlara ayrılmıştır ve kullanılamaz. Kalan kısım kullanıcı tarafından kullanılabilir.
Her Android tabanlı cihazda, bir dosya gezgini bulunmuyor. Bu yüzden kullandığınız cihaza, bir adet dosya gezgini indirip, cihazınıza attığınız yükleme dosyasını bulup, .apk uzantılı dosyayı cihaza yükleyebilirsiniz. Dosyayı bulduğunuzda üzerine dokunarak kuruluma geçiyorsunuz.
Telefonunuzun dahili depolaması mümkün olduğunca yüksek olmalı. En az 64 GB modelleri tavsiye ediyoruz. Eğer oyun sayısını az tutarım derseniz 32 GB ile de işinizi halledebilirsiniz.
Saklama Alanı ve Veriler > Saklama Alanını Yönet'e dokunun. WhatsApp'ın cihazınızda kapladığı yer miktarı, ekranın üst kısmında gösterilir. Büyük boyutlu veya çok kez iletilmiş öğeleri silerek depolama alanında yer açabilirsiniz. İsterseniz belirli bir sohbette bulunan öğeleri de silebilirsiniz.
Görev çubuğuna gidin, Depolama Alanları yazın ve arama sonuçları listesinden Depolama Alanları'i seçin. Yeni havuz ve depolama alanı oluştur'u seçin. Yeni depolama alanına eklemek istediğiniz sürücüleri seçin ve ardından Havuz oluştur'u seçin. Sürücüye bir ad ve harf yazın, ardından bir düzen seçin.
Telefonunuzda yüklü olan uygulama sayısı arttıkça, sistem verilerinin kapladığı alan da artacaktır. Aynı şekilde uygulamaları kullanma sıklığınız ve yaptığınız işlemler arttıkça da sistem verilerinin kapladığı alan artacaktır.
Telefon kullanılamaz hale gelir, çok az yer kalınca arama yapmaya bile izin vermiyor.
Hafızası dolu bir Android telefonun yavaşlaması doğrudan dolu hafızayla ilgili değildir. Performans düşüklüğü, kullanıcı tarafından yüklenen uygulamaların ve süreçlerin kaynak tüketimiyle ilişkilidir. Hafıza yönetimi ve gereksiz verileri silme gibi önlemler alarak telefonunuzun performansını artırabilirsiniz.
Çok uzun zaman önce, amiral gemisi Android telefonların 32 GB'a kadar dahili depolama alanıyla gelmesi yaygındı. O zamanlar için yeterli sayılan bu miktar, günümüz standartlarında artık yeterli değil.
128 GB ile neler yapılabilir? Teorik olarak ortalama değerlerle 128 GB'lık depolama alanına 30 bin fotoğraf, 20 bin şarkı, 5 bin uygulama veya 2 bin oyun kurabilmek mümkün. Biz ise videomuzda bu içeriklerin tamamından bir Karma yaparak, hafızanın ne kadar dolacağına yakından bakıyoruz.
Tamamen sunucuya yedekliyor telefonunda yer kaplamaz.
SOHBETLER sekmesinde, > Ayarlar'a dokunun. Depolama ve veriler > Depolama alanını yönet'e dokunun.
Harici depolama aygıtları bilgisayarda yer alan depolamanın yanı sıra ek bir depo alanı sunmaktadır. Harici depolama aygıtı ile veriler bir yerden başka bir alana kolayca taşınabilmektedir. Depolanan verilerin bulunduğu alanda yazılıma ihtiyaç duyulmamaktadır.
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Dahili depolama: Android TV'nizde daha fazla veri depolayabilirsiniz. Verilerinizi başka bir yere taşıyamazsınız. Çıkarılabilir depolama alanı: Sürücüdeki içeriği başka bir cihaza taşıyabilirsiniz. Uygulamalar ve oyunlar taşınamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri