Sığ ve dalgasız bir denize sahip olduğu için çocuklu ailelerin de tercih ettiği plajda şezlong, güneş şemsiyesi, duş, tuvalet, kafe ve restoran gibi olanaklar da sağlanıyor. Dalaman'a ister hava yolu ister kara yolu ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Dalaman Plajı, Dalaman'ın diğer plajlarına gre daha sakin ve bakir bir plajdır. Belediye tarafından işletilen Dalaman Plajı kumluk yapıdan oluşmaktadır. Ancak denize girilen kısımda kayalık alanlar da bulunmaktadır. Denizi çabuk derinleştiği için iyi yüzme bilen ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir.
Muğla il merkezine bağlı olan 13 farklı ilçeden biri olarak bilinen Dalaman, il merkezinin 80 kilometre güneyinde Akdeniz ve Ege Denizi'nin birleştiği bir konumda yer almaktadır.
Plaj temiz ve sakindir. Deniz tabanı kum olduğu için rahatlıkla girilebiliyor. Bunun dışında denizi çok temiz ve berrak olduğundan dibindeki altın sarısı kumları görebiliyorsunuz. Sarıgerme plajının üst tarafındaki ormanlık alan kamp yeri olarak kullanılıyor.
Muğla'nın öne çıkan tatil merkezlerinden biri olan Ortaca, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla birlikte her yıl on binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Deniz turizminin de aktif bir şekilde yapılabildiği Ortaca'nın Dalyan beldesi, birbirinden güzel plaj ve koylara sahiptir.
İlgili 33 soru bulundu
Doğasını korumayı başarmış, halen daha kirletilememiş, tertemiz, sıcacık, caretta caretta yumurtlama alanlarının yanında güneşlenebileceğiniz, şezlongcuların sizi sıkıştırıp baymadan denizinize girip, mis gibi sularda yüzebileceğiniz harika bir plaj.
Ortaca şehir merkezinden 15 dakikada Sarıgerme Plajı, Aşı Koyu Plajı ve İztuzu Plajına ulaşılır. 30 dakikalık bir sürede de yaylalara ya da Dalaman Çayı üzerinde rafting yapılan merkeze ulaşılabilir.
2- Marmaris Halk Plajı
Denizi temiz olduğu kadar da sığ ve dalgasız. Aynı zamanda su gayet sıcak. Bu nedenle de çocuklu aileler gönül rahatlığıyla bu plajda denize girebilirler.
Sarıgerme (Sarçed) Plajı
Sığ olması ve hemen derinleşmemesi açısından çocuklu aileler için çok uygun olan Sarıgerme Plajı'nda nesli tükenmekte olan kum zambakları da yetişiyor. Araçla girişlerde 40 TL ücret ödüyor, şezlong ve şemsiye de isterseniz 50 TL'ye kiralayabiliyorsunuz.
Dalyan'ın dillere destan İztuzu Plajı'na hemen komşu olan bu Kargıcak Koyu, bakir el değmemiş bir saflığa sahip. Temiz berrak denizinde meşhur Caretta Caretta'lar sıklıkla görüldüğü Kargıcak Koyu, iki ormanlık tepenin arasında kalmış ışıl ışıl parlayan bir denizle ziyaretçilerini ağırlamaktadır.
Tipik Akdeniz ikliminin hakim olduğu Dalaman'da kış ayları ılık ve yağışlı geçerken yaz ayları sıcak ve kuraktır. Huzuru sonuna kadar yaşayabileceğiniz Dalaman birbirinden güzel koyları, temiz havası, lezzetli yemekleri ile tatilden beklentinizi sonuna kadar karşılıyor.
Özel araçla, Fethiye ve Dalaman arası; 45 kilometredir ve 34 dakikada yolculuk tamamlanabilmektedir. Otobüsle, Fethiye ve Dalaman arası; 43 kilometredir ve 1 saat 2 dakikada yolculuk tamamlanabilmektedir.
Akdeniz Bölgesi'nde, Muğla İline bağlı bir ilçe olan Dalaman,aynı ilin Köyceğiz, Ortaca ve Fethiye ilçeleri ile Denizli ili Çameli ilçesi arasında yer almaktadır.
Dalaman Yemekleri
Dalaman'ın dünyaca ünlü meşhur lezzetler arasında ise; zeytinyağlı bamya, çökertme kebabı, kabak çiçeği dolması, mavi yengeç, yayın balığı, deniz börülcesi, keşkek, turp salatası ve şambali tatlısı bulunmaktadır.
Yurdumuzun Güneybatı kısmında, Batı Akdeniz'in uç bölgesinde 28 derece -52 boylam, 36 derece - 44 dakika enlemler arasında yer almıştır. İlçe merkezi rakımı 15 metredir. Dalaman İlçesi, Muğla İli Köyceğiz, Ortaca ve Fethiye İlçeleri ile Denizli İli Çameli İlçesi arasında yer alır. İlçenin yüzölçümü 752,780 km2'dir.
Dalaman ilçesinde gezilecek yerler ise şu şekilde; Dalaman Çayı, Gizli Vadi, Sarsala Koyu, Kapıkargın Kükürtlü Su Kaplıcaları, Kapıdağ Yarımadası, Antik Demirciler Çarşısı ve Oktapolis Antik Kenti'dir. Bu ilçede huzur dolu ve verimli bir tatil için en az iki gününüzü ayırmalısınız.
Kumu muhteşem, sapsarı ve ince. Deniz sığ ancak çoğunlukla dalgalı. Temmuz Ağustos aylarında iğne atsanız yere düşmez.
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı. Şezlong ve şemsiye kiralama seçeneğiniz var ama kendi sandalyenizi şemsiyenizi de getirebiliyorsunuz. Birkaç kafenin plajda işletmesi de var. Plajın sabahın erken saatlerinde daha sakin ve keyifli oluyor.
Uzun bir sahil şeridine sahip olan Kadınlar Plajı'nın denizi, Kuşadası'ndaki mavi bayraklı plajlardan. Deniz seviyesi sığ ve aniden derinleşmeyen bir denize sahip olan plaj, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için iyi bir alternatif oluşturuyor.
“Denizi sığ mı hemen derinleşiyor mu ?” Tabiat parkı içindeki kumburnunun solu hemen derinleşir sağı ölüdeniz olan kısımdır yani dalgasız ve çok sığdır.
Kumu ince, denizi sığdır. Hemen hemen hiç durmayan rüzgârı nedeniyle rüzgâr sörfü için de uygundur. Patara kumsalı deniz kaplumbağalarının (Caretta caretta) yumurta bıraktıkları yerler arasında bulunduğu için koruma altındadır.
Sığ denize sahip, çocuklu ailelerin rahatlıkla kullanabileceği Belek Halk Plajı, deniz sonrası duş alınabilecek alanlar, tuvaletler ve soyunma kabinleri de bulundurur.
Köyceğiz tatilinde tercih edebileceğiniz plajlar; Ekincik Halk Plajı, Delta Plajı, İztuzu Plajı, Kargıcak Koyu olarak sıralanmaktadır.
Önceleri Köyceğiz'e bağlı bir belde iken 1987 yılında ilçe haline getirilmiştir. Bir doğa harikası olan ve dünyaca meşhur Dalyan, Ortaca ilçesi sınırları içinde bir beldedir. İlçenin turistik açıdan önemli pek çok yeri bulunmaktadır. Ortaca, Muğla ilinin en güzel ilçelerinden biridir.
Ortalama nem oranı % 65'dir. Deniz suyu sıcaklığı ortalama 20°C'dir. Yaz aylarında 28-30°C'a kadar yükselir. Ortaca, Akdeniz iklim kuşağının tipik bitki örtüsüne sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri