Sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünleri bağırsak ve pankreas kanseri riskini arttırıyor. Nedeni içeriğindeki koruyucu maddeler. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerini kanserojen olarak tanımladı.
50 gram sucuk, 166 kalori olup; besin değerleri açısından, 2,5 gram karbonhidrat ve 7 gram protein içermektedir. 1 porsiyonu yaklaşık olarak, 15 gram yağ içeren 100 gramlık sucukta; 180 miligram potasyum vardır. Ayrıca, 52 miligram kalsiyum ve 525 miligram sodyum bulunur.
8 gram gelen 1 ince dilim ızgara sucuk 26 kalori değerindedir. 50 gram gelen 1 porsiyon ızgara sucuk 166 kalori değerindedir.
Şarküteri et ürünlerinde geleneksel bir lezzet olan sucuğun, dana eti lezzetinin ön planda tutulduğu Polonez formülü ile hazırlanıp,doğal kılıflara doldurup, yavaş fermentasyon süreci ile üretilen klasikleşen Polonez lezzetidir.
İlgili 35 soru bulundu
Rengi parlak ve doğal olan kaliteli sucuk 0 dana etinden yapılmış olmalıdır. Dana etinin dışında, gerekli baharatlar bulunmaktadır. Dışarıdan bakıldığında sucuğun rengi, kırmızımsı kahverengi olmalıdır. Kesildiğinde çevresinde veya ortasında farklı renkler ortaya çıkmamalıdır.
Ancak uzmanlar tarafından fermente sucuk daha sağlıklı olarak adlandırılır ve tavsiye edilir. Fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuklara oranla daha kurudur. Isıl işlem uygulanan sucuklarda, salmonella bakterisi varlığı korur çünkü ortaya çıkan nem ve ısı buna sebep olur.
Potasyum(g) – 180.00 bulunmaktadır. Dolayısıyla her yüksek kalori değerine sahip besin gibi sucuk da kilo aldırır.
Karabiber, kırmızı biber, sarımsak, tuz, şeker, kuyruk yağı, manda, sığır ya da koyun eti kullanılarak hazırlanan sucuk, yüksek oranda protein içerir. Yüksek oranda da yağ içeren sucuk oldukça yüksek kalorili bir besindir.
1 tam ekmek yaklaşık olarak 670 kaloridir. 1 tam ekmek içinde bulunun yağ miktarı 8.25 gr, protein miktarı 19.5 gr iken karbonhidrat miktarı ise 127 gr'dır.
Geleneksel acılı sucuk yüksek oranda baharat içerir. Ancak baharat tüketmekte zorlanan ve sindirim sisteminde bozukluklara sahip olanlar için baharatsız sucuk ile acısız sucuk çeşitleri de vardır. Ayrıca yüksek oranda tuz nedeniyle tüketemeyenler için özel tuzsuz sucuk seçenekleri mevcuttur.
Sucuk (Yağlı) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 331 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 50 gramlık miktarında Sucuk (Yağlı) 166 kalori bulunmaktadır.
Özünde sucuk yapımı süreci dana kıymasının çeşitli baharatlar ile harmanlanmasıyla başlar. “Sucuk neyden yapılıyor?” sorusunun öncelikli yanıtı baharat ve kıyma olmalıdır. Sucuk baharatı eklenirken zevke ve tercihlere göre farklı ürünler kullanmak mümkündür. Elde edilen karışıma sucuk harcı da denilir.
Sucuğu dondurarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Fakat 6 ayı geçtikten sonra tüketmemeniz gerekir. Bu yüzden tarih etiketi eklemek kullanım ömrünü takip edebilmenizi sağlar. Sucuğu kullanacağınız zaman 1 saat buzdolabında bekletin.
Evlik Sucuk 100% Dana Etidir. Özel baharat çeşnileriyle tatlandırılmış, Kayseri'ye özel sucuk çeşitidir. Hijyenik koşullarda üretilen sucuklarımızda gerçek bağırsaklara dolum yapılmaktadır. Yağ oranı en fazla %40 dır.
Kilo aldırmasından dolayı diyet yapanlara ya da kilo vermek isteyenlere bu besinler önerilmez. Zayıflama sürecinde yenmesi tavsiye edilmeyen besinler arasında sosis, salam ve sucuk yer almaktadır. Bu besinler yüksek yağ oranına sahip olduklarından kalorileri de oldukça yüksektir.
Düşük tempolu egzersiz süresinde vücudun ana yakıtı “yağ”dır. Orta tempolu egzersiz süresinde vücut yağın yanı sıra karbonhidrat da yakmaya başlar. Yüksek tempolu egzersiz süresinde vücudun ana yakıtı “karbonhidrat”tır.
1 orta porsiyon (250 gr) menemen 177 kcal. 1 küçük porsiyon (150 gr) menemen 106 kcal. 1 çorba kaşığı (35 gr) menemen 25 kcal. 1 tepeleme çorba kaşığı (40 gr) menemen 28 kcal.
Sucuk protein, B12 vitamini ve demir bakımından zengin bir besin olsa da kalori ve yağ oranı yüksek işlem görmüş hayvansal besin olduğu için sağlıklı kilo verme programında diyete yazılması uygun değildir.
İşlenmiş Etler Nitrat Barındırıyor
Yani aslında doğal kırmızı et olarak satın aldığınız bu ürünler tamamen katkı maddesi sayesinde bu renge sahip olmaktadır. Nitrat mide asidi üzerine önemli zararlı etkileri bulunan bir katkı maddesidir. Ayrıca nitratta kanserojen madde etkileri bulunmaktadır.
Çiğ sucuk yemek mideye ciddi derecede zarar verir. Çiğ olarak tüketilen sucuk midede kramp, yanma gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Düzenli olarak sucuğun çiğ tüketilmesi ise midede yara oluşumuna neden olabilir.
kasaplarca yapılan, içinde abidik gubidik kimyasal katkı maddeleri bulunmayan, bol baharatlı, sarmısaklı, acılı sucuk. güneyde yayla kasaplarından almak adettendir, kekikle beslenmiş kuzu etinden yapar, lezzete lezzet katarlar.
Sucuk, zaten yapısı gereği kendi yağına sahip bir yiyecektir. Fakat sucuğu bol yağlı yemeyi tercih ederseniz tavaya bir miktar yağ ekleyebilirsiniz. Ancak yine de yağsız pişirmenin daha sağlıklı olduğunu belirtmekte fayda var. Sucukları tavaya yerleştirdikten sonra ateşi uygun bir derecede ayarlamanız gerekir.
Eğer kanatlı hayvan etinden yapılacak bir sucuk tercih ediyorsanız mutlaka ısıl işlem görmüş sucuk tercih etmeli; eğer geleneksel Türk sucuğu tercih ediyor ve yoğun aroma istiyorsanız fermente sucuğa yönelmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri