Bu mekanın birden fazla adı var: 1) Bademo - Ki bu adla hiç başlık açılmamış. 2) Karia Kahvesi 3) Datça Badem Kahvesi. 3'ü de aynı yer. Favorimiz mekan. Yeri tam olarak şöyle tarif edilebilir: Datça Atatürk meydanına gelin. Atatürk heykelinin tam yanında Atatürk'le aynı yöne bakacak şekilde yanyana durun.
Datça Bademi Nereden Alınır? 👉 Datça Köy Ürünleri. Kuruyemiş olarak tüketmelik bademden badem ezmesi, bademli kurabiye, bademli süt reçeline kadar her türlü bademli seçenek için Datça Köy Ürünleri'ne uğrayabilirsiniz. Hem Reşadiye'de hem de merkez İskele'de şubeleri var.
Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır. İğne oyası yapımında kullanılan has ipek evlerde ipek böceği yetiştirilip ipeğin istenildiği gibi bükülerek pişirilmesiyle elde edilir. Bu ipek ipliklerden iğne ile motifler elde edilir veya büyük eşya örtüleri yapılır.
Datça badem kahvesi, Türkiye'nin Datça ilçesinde yetişen bademlerin öğütülmesiyle yapılan bir kahve çeşididir. Bademler öğütülür ve kahve gibi hazırlanarak tüketilir.
İlgili 27 soru bulundu
Datça Badem Kahvesi, geleneksel Türk kahvesi pişirme yöntemiyle hazırlanır. Bir cezveye su, kahve ve şeker eklenir ve orta ateşte pişirilir. Kahve köpüktendikten sonra fincana dökülür ve servis edilir. Badem Kahvesi, kahvaltıdan sonra, çay saatinde veya akşam yemeğinde keyifle tüketilebilir.
Rengi kararan öğütülmüş badem, sütle hafif ateşte kaynatılarak kahve haline getiriliyor. Bal ile servis edilen badem kahvesinin içersinde, katkı maddesi ve kafein gibi uyarıcı maddeler bulunmuyor.
Datça denilince akla ilk gelen tarihi yer olan Knidos muhteşem bir coğrafya üzerine kurulmuş bir antik kent. Knidos Antik Kenti Ege ile Akdeniz'in buluştuğu noktada yer alıyor. Bu güzel antik kente geldiğinizde Tiyatro, Apollon Tapınağı ve Sunağı, Güneş Saati, Agora ve Odeon kalıntılarını ziyaret edin.
Son Osmanlı padişahlarından Sultan Reşat döneminde Datça adı Reşadiye olmuş, Cumhuriyet'le beraber ise tekrar Datça'ya dönüştürülmüştür. 1928 yılında ilçe olan Datça'nın ilk merkezi Reşadiye Mahallesi olmuş, 1947'de ise bugünkü yeri olan İskele Mahallesi'ne taşınmıştır.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Arabanız yoksa Palamutbükü'ne minibüslerle ulaşabilirsiniz. Pırıl pırıl parlayan plajları, koyları , yeşilin bir çok tonunu göreceğiniz zeytin, badem ve çam ağaçları ile bir doğa harikası. Burası antik çağda limanı ve verimli arazileri ile Knidos'un önemli bir yerleşim yeriydi.
Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.
Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır. Datça merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan Eski Datça Mahallesi, bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biridir.
DATÇA'NIN 3 B'Sİ
Datça bademi Türkiye'nin en lezzetli bademidir. Nurlu'su, Ak'ı, Kababağ'ı, Dedebağ'ı, Sıra'sı ve Diş'iyle çeşit çeşit badem bulunuyor. En kalitelisi Nurlu, en kolay yeneni kabukları ince olan Diş'li bademdir.Bademin dış kabukları yeşil ve taze iken yenilenine Çağla denir.
Datça gazozu, karbondioksit gazı ile işlenmiş şekerli su içeceğidir. Karbon asidi eklenerek yapılan bir şerbettir. Şekerli içecekler arasında yer alan bir içecek türüdür.
Kabuklu badem üretiminde 8 bin 750 tonla Muğla birinci olurken, Mersin 8 bin 621 tonla ikinci, Antalya 5 bin 404 tonla üçüncü, Denizli 5 bin 121 tonla dördüncü, Çanakkale 4 bin 91 tonla beşinci, Isparta 3 bin 916 tonla altıncı, Diyarbakır 3 bin 213 tonla yedinci, Balıkesir 2 bin 682 tonla sekizinci, Manisa 2 bin 660 ...
Trekking yapabileceğiniz güzel rotalar da var burada. Datça Kaç Günde Gezilir? Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Marmaris Datça merkezden yaklaşık 60 km uzaklıktadır.
Muz ve narenciyenin yanı sıra badem, zeytin ve dağ çileği gibi ürünlerin bolca yetiştiği Datça'da bu kez tropikal bölgelerin meyvesi olan papaya yetiştiriciliğine başlandı. 2 yıldır sürdürülen çalışmalar olumlu sonuç verdi.
Karakulak (Caracal caracal)
Her iki tarafta gözden burna kadar uzanan siyah çizgiler ve göz etrafındaki kirli beyaz bölge karakteristik özelliklerindendir. Bilimsel ismi Caracal caracal türkçe kökenlidir ve “karakulak”tan türetilmiştir. Datça Yarımadası'nın özellikle Doğu'sunda yayılış gösterirler.
Alışveriş / Ne Alınır
Datça'dan dönerken hem kendinize hem de sevdiklerinize Datça'ya özgü bir hediye almak isterseniz beldenin meşhur bal ve bademlerinden alabilirsiniz. Hem balı hem de bademi Datça'da kurulan tüm pazarlarda ve mağazalarda bulabilirsiniz.
Bu doğrultuda türlerine göre de kafein miktarı yüksek olan kahve olarak espresso öne çıkmaktadır. Espresso bilindiği gibi küçük fincanda, genelde fincanın yarısı doldurulacak şekilde içilmektedir. Espresso'yu tercih ettiğinizde yüksek miktarda kafein alma durumunuz daha yüksek olmaktadır.
Her yudumda badem tadını alacağınız badem kahvesi, Datça bademinin kavrulması ile elde edilmiştir. Bir fincan badem kahvesi yapmak için süte iki kaşık badem kahvesi ekleyip kaynatmanız yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri