Datça, Muğla Datça'nın denizi soğuk mu sorunuza cevabımız, evet. Muğla'ya bağlı Datçailçesinde birçok plaj ve koy seçeneği bulabilirsiniz. Her sene binlerce kişinin tatil için tercih ettiği Datça'da en çok Hayıtbükü Koyu tercih ediliyor.
Genelde yüzme sezonu biter aralıkta. Kıyıda ortalama yıllık su sıcaklığı Datça'da dır-dir 20.8°C, mevsimlere göre: kışın 17.8°C, baharda 18.0°C, yazın 24.6°C, sonbaharda 22.8°C. Minimum su sıcaklığı (15.5°C) Datça'da olur şubatta, maksimum (27.5°C) ağustosda.
Minimum su sıcaklığı Datça'da eylülde dır-dir 22.0°C, maksimum - 28.0°C. Son yıllarda ay başında buradaki sıcaklık değeri yaklaşık olarak 26.8°C, ve ayın sonunda su ısınıyor. 24.3°C. İlk on yılda ortalama su sıcaklığı dır-dir 26°C, ayın ortasında - 25°C, ve sonunda - 24°C.
Palamutbükü
Palamutbükü'nde Uzun bir sahili var bu nedenle de insan yoğunluğu da aynı şekilde dağılıyor. Uzun bir sahil şeridi, çakıl-taş-kum karışımı sahili, berrak ve serin bir suyu var.
Ayvalık' en güzel denizine sahip Sarımsaklı plajlarına Nisan ayı sonlarından Kasım ayı ortalarına kadar girilmektedir. Deniz suyunun en sıcak olduğu Temmuz ve Ağustos aylarında günlük 23 ve 24 derece arasında olmaktadır. Mayıs ve Ekim aylarında ortalama 19-20 derece civarındadır.
İlgili 24 soru bulundu
Datçanın en güzel koyu (bükü)
Türkiye'de en sıcak deniz suyu Akdeniz bölgesindedir. Akdeniz'in körfezlerinde deniz suyu sıcaklıklarının 27 dereceye kadar çıktığı gözlemlenir.
22 derecenin altındaki bir deniz suyu, kişinin üşümesine neden oluyor. 29 derecenin üzerindeki su sıcaklığı seviyesi ise bunaltıcı bir etki yaratıyor. Bu nedenle yüzmek için ideal deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece aralığı olarak belirleniyor.
Burada en çok merak edilen konulardan biri de hiç şüphesizDatça'da Ne Zaman Denize Girilir? sorusudur. Haziran ve Eylül sezonu denize girmek için en ideal zamanlardır diyebiliriz. Temmuz ve Ağustos ayları su sıcaklığının en yüksek olduğu aylardır.
22 dereceden düşük bir su sıcaklığı, bireyin üşümesine sebep olmaktadır. 29 dereceden yüksek deniz suyu, seviyesi ise kişinin bunalmasına sebebiyet verir. Bu yüzden denize girmek için uygun deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece seviyeleri arasında belirlenmektedir.
Dikili Koylarında, yaz aylarında su sıcaklığı ortalama 25 derece ve hava sıcaklığı ortalama 30-35 derece bandında. Soğuk yüzme suyu olarak kabul edilse de zinde ve dinç hissetmek istiyorsanız sıcak havalarda tam size göre bir tercih diyebiliriz.
Doyasıya serinleyip, güneşlenmek için Datça'yı Haziran ve Ağustos ayları arasında tercih edebileceğiniz gibi daha sakin bir atmosferde denize girmek isterseniz Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını da değerlendirebilirsiniz.
Deniz suyu normalin bi seviye altında. Yetişkinler için serin denilebilir ancak çocuklar için biraz derinler soğuk olabilir.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda!
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Deniz suyunun ısısı düşük olduğunda yüzücüler hızlı bir şekilde üşüyebilir. O nedenle genellikle deniz suyunun taban derecesi 22 olarak kabul edilmektedir. Su sıcaklığının genel olarak 22 ve 29 derece arasında olması gerekmektedir.
26.4°C. Bugün Marmaris'te su sıcaklığı 26.2°C. Herhangi bir su kütlesinde uzun süre yüzmek için çok sıcak ve rahat bir sudur.
Denizin en sıcak olduğu saatler güneşin batmak üzere olduğu saatlerdir. Sabahları ise en soğuk saatlerinden biridir. Özellikle güneş doğduğu sırada en soğuk dereceyi alır deniz.
– Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin en soğuk deniz suyu sıcaklığı Akçakoca'da ölçüldü. Akçakoca'yı Zonguldak takip ederken, en yüksek sıcaklık ise 32 derece ile Mersin'de ölçüldü.
3- ÖLÜDENİZ
Burası Belcekız Koyu'dur. Koyun içinden uzanan kumsalı yürüdüğünüzde ise eşsiz Ölüdeniz'i görürsünüz. Çarşaf gibi dalgasız denizi, etrafındaki yeşilliği ve incecik kumuyla eşsiz bir plaja sahip.
Eriklinin denizi normal deniz sıcaklığına göre sıcak bir denidir. Bu nedenle özellikle çocuklu ailelerin çok sık tercih ettiği bir yer olmaktadır.
Datça'nın simgesi olan badem çiçeklerinden üretilen bir bal türüdür. Baharın gelmesiyle birlikte Nisan ayında hasatı yapılan badem çiçeği balı, arıların Datça'nın en ünlü badem çiçeklerinden topladığı bal çeşididir. Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır.
· Plaja giriş ücretsiz. Datça merkeze 19 kilometre olan plaja merkezden kalkan minibüsler ile plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.
Datça tatilinin en önemli özelliği koyları gezmektir tabii, ama şehir merkezindeki plajlarda vakit geçirmek isterseniz, en iyi seçim kesinlikle Taşlık Plajı'dır. Su çok güzel ve temiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri