Datça'da merkezde konaklayıp çevre koylarını ziyaret planlarsanız çok iyi ederdiniz. Merkezde kaldığınız zamanda denize girebileceğiniz 1 kaç sahil var ama kesinlikle Taşlık plajı en iyisi.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Hayıtbükü, Datça'da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.
Doyasıya serinleyip, güneşlenmek için Datça'yı Haziran ve Ağustos ayları arasında tercih edebileceğiniz gibi daha sakin bir atmosferde denize girmek isterseniz Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını da değerlendirebilirsiniz.
Datça, Akdeniz ile Ege denizini buluşturan 235 km.lik sahil bandında, pırıl pırıl, masmavi, akvaryum niteliğinde,52 irili ufaklı koya sahiptir. Büyük yerleşim merkezleri ve sanayi tesisleri olmayan ilçemizin havası kadar denizi de olağanüstü temizdir.
İlgili 24 soru bulundu
Akdeniz'de olmasının bir sonucu olarak suyu Haziran'da çoktan ısınmış oluyor. Buraya gelirken deniz ayakkabısı getirirseniz çok iyi olur, aynı zamanda yiyecek ve içecekleri de yanınızda getirmeniz gerekiyor.
Türkiye'nin en güzel ve lezzetli bademi Datça'da yetişir. Nurlu,, Ak, Kababağ, Dedebağ, Sıra ve Dişli gibi çeşitleri olan Datça Bademi'nin en kalitelisi Nurlu, en kolay yeneni ise kabuğu ince, dişle kırılabileni Dişli bademdir.
Bulunduğu bölge itibariyle yaz sezonunun uzun sürdüğü Datça'ya nisan ve ekim ayları arasında deniz tatili için gidebilirsiniz. Ege ve Akdeniz bölgelerindeki popüler tatil beldelerine nazaran çok daha sakin bir atmosfere sahip olan Datça, muhteşem güzellikteki koyları ile huzurlu ve doğa ile baş başa bir tatil sunuyor.
Trekking yapabileceğiniz güzel rotalar da var burada. Datça Kaç Günde Gezilir? Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz.
Datça'nın merkezinde girilebilecek en güzel deniz diyebilirim,adından da anlaşılacağı üzere plajı taşlık, denizi dalgasız ve berrak,burada yüzmek çok keyifli.
Doğa ile baş başa kalarak harika bir bölgede denize girilmek isteniyor ise, Datça'ya 19 kilometre uzaklıktaki Ovabükü plajı değerlendirilebilir. Başta incecik kumsalı ile masmavi denizi pek çok olanak sunmaktadır. Plaja giriş ücretsiz iken şemsiye ve şezlong için 25 TL ücret talep ediliyor.
Datça merkezden denize girmek isterseniz tercih edebileceğiniz plajlardan biri ama bizce Datça'da bunca bakir koy varken buradan denize girmenin bir esprisi yok. Sahili kumluk ve sığ bir denizi var.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır. Datça merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan Eski Datça Mahallesi, bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biridir.
Ücretsiz kesinlikle oturamıyorsunuz. Şezlong kiralamanız gerekiyor. Denizi ve sakinliği için tekrar gidilecek yerlerden..
Hayıtbükü Koyu
Koy içerisinde yer alan plajda vakit geçirmek istiyorsanız kişi başı 40 TL ücret ödemeniz gerekiyor. İçeride bulunan şemsiye ve şezlonglardan ise ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz.
Kumluk Plajı ücretli mi? Datça Kumluk Plajı'na giriş ücretsizdir. Ancak, plajda şezlong ve şemsiye gibi hizmetleri kullanmak isterseniz ücret ödemeniz gerekebilir.
Su sıcaklığı da bu nedenle dünyadaki pek çok diğer ülkeden daha uzun süre sıcak kalır. Haliyle bu durum da Türkiye'nin çoğu sahil bölgesinde mart ayından kasım ayının başına kadar denize girilebilecek bir ülke haline getirir. Pek tabii mart ve ekim aylarında daha ziyade Akdeniz sahilleri tercih edilir.
Denizin en sıcak olduğu saatler güneşin batmak üzere olduğu saatlerdir. Sabahları ise en soğuk saatlerinden biridir. Özellikle güneş doğduğu sırada en soğuk dereceyi alır deniz.
22 derecenin altındaki bir deniz suyu, kişinin üşümesine neden oluyor. 29 derecenin üzerindeki su sıcaklığı seviyesi ise bunaltıcı bir etki yaratıyor. Bu nedenle yüzmek için ideal deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece aralığı olarak belirleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri