Datça tatilinde tercih edebileceğiniz plajlar; Hayıtbükü Koyu, Gabaklar Koyu, Ovabükü Koyu, Kurubük Koyu, Palamutbükü, Gerence Plajı, Akçabük Koyu, Kargı Koyu, Karaincir Koyu, Gereme Koyu, olarak sıralanmaktadır.
1. Ovabükü Plajı Datça'nın en güzel, en bakir, en sessiz koyu. Etrafta Restaurant ve yeme içme imkanı mevcut.
Hayıtbükü Koyu
Koy içerisinde yer alan plajda vakit geçirmek istiyorsanız kişi başı 40 TL ücret ödemeniz gerekiyor. İçeride bulunan şemsiye ve şezlonglardan ise ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Denizi çok temiz ve berraktır. Bu özelliği nedeni ile de her yıl binlerce turist ağırlar. Hayıtbükü, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Plajı ise tamamen kumlarla kaplıdır.
Ücretsiz kesinlikle oturamıyorsunuz. Şezlong kiralamanız gerekiyor. Denizi ve sakinliği için tekrar gidilecek yerlerden..
Palamutbükü Datça merkeze 25 km mesafede , Datça Yarımadasının Akdenize bakan kısmında, Üç güzeller diye de anılan ( Hayıtbükü , Ovabükü , Palamutbükü ) koyların sonuncusu , maviyle yeşilin kucaklaştığı bir turistik merkez. Arabanız yoksa Palamutbükü'ne minibüslerle ulaşabilirsiniz.
Türkiye'nin en güzel ve lezzetli bademi Datça'da yetişir. Nurlu,, Ak, Kababağ, Dedebağ, Sıra ve Dişli gibi çeşitleri olan Datça Bademi'nin en kalitelisi Nurlu, en kolay yeneni ise kabuğu ince, dişle kırılabileni Dişli bademdir.
📍Datça, Aktur Tatil Sitesi. ✅ Giriş ücretsiz. Halk plajı tarzında ücretsiz bir plajı var. ➡️ Tatil sitesi içerisinde market ve işletmeler mevcut.
Muğla'nın Datça ilçesine 30 kilometre mesafede yer ala Palamutbükü, oldukça şirin bir koydur. Palamutbükü. Datça'nın en popüler yerlerinden bir tanesidir. Palamutbükü, adını bulunduğu yerde bulunan palamut ağaçlarından almaktadır.
Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz. Badem çiçeği festivali döneminde de oldukça güzel oluyor Datça.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Datça koylarına kendi arabanız veya merkezden hareket eden minibüsler ile ulaşabilirsiniz. Bunun yanında sadece deniz yolu ile ulaşımın sağlandığı Datça koyları da bulunuyor. Buraları görmek istiyorsanız Datça merkezden veya Palamutbükü'nden hareket eden günlük tekne turlarına katılabilirsiniz.
Palamutbükü, Datça'nın en çok bilinen koylarından biridir. Oldukça sığ ve berrak bir kıyıya sahip olması, tatilcileri fazlasıyla cezp etmektedir. Datça'ya bağlı Yaka Köyü'nde bulunan Palamutbükü Plajı, ilçe merkezine yaklaşık 26 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.
Marmaris Datça merkezden yaklaşık 60 km uzaklıktadır.
Çakıl ve kum karışımı sahili, tertemiz denizi ile tatilcilerin favorisi olan Palamutbükü, Datça Yarımadası'nın en uzun sahillerinden birisine sahiptir. Sahil boyunca yeme, içme hizmeti alabileceğiniz bir çok işletme bulunmaktadır. Datça'nın en şirin büklerinden birisi olan Hayıtbükü, Datça merkezine 27 km mesafededir.
Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan Datça Yarımadası'ndaki Palamutbükü, tertemiz deniziyle bilinen koylardan biridir. Uzun taşlık sahil şeridi bulunan koy, tekneler ve yatlar için de bir limana sahiptir. Palamutbükü'nün iki köyü mevcuttur ve buralarda zeytin ile badem yetiştirilir.
Datça'nın merkezinde girilebilecek en güzel deniz diyebilirim,adından da anlaşılacağı üzere plajı taşlık, denizi dalgasız ve berrak,burada yüzmek çok keyifli.
Kumluk Plajı ücretli mi? Datça Kumluk Plajı'na giriş ücretsizdir. Ancak, plajda şezlong ve şemsiye gibi hizmetleri kullanmak isterseniz ücret ödemeniz gerekebilir.
Datça merkezde olan bu plajı da deneyimlemek istedik. Adından da anlaşılacağı gibi dibi kum, ki Datça'da kum plaj bulmak güç. Suyu sıcak, dalgasız ve uzun süre derinleşmiyor bu yüzden çocuklar içinde uygun.
Bahamalar'daki Harbour Adası'nda pembe renk, aslında kırmızımsı pembe bir kabuğu olan ve mikroskobik bir organizma olarak bilinen foraminifera'dan gelirken kum mercan, kabuklar ve kalsiyum karbonatın bir karışımıdır.
İzlanda'nın güney kıyılarında bulunan bu görkemli plaj, sıcak lavların okyanusa akmasıyla meydana geldi. Plaj yalnızca siyah kumlarıyla ünlü değil; bölgede bulunan palyaço gagalı Puffin kuşlarına da aynı zamanda ev sahipliği yapıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri