Datça'nın merkezinde girilebilecek en güzel deniz diyebilirim,adından da anlaşılacağı üzere plajı taşlık, denizi dalgasız ve berrak,burada yüzmek çok keyifli.
Hayıtbükü, Datça'da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.
Datça tatilinin en önemli özelliği koyları gezmektir tabii, ama şehir merkezindeki plajlarda vakit geçirmek isterseniz, en iyi seçim kesinlikle Taşlık Plajı'dır. Su çok güzel ve temiz. Sahildeki birkaç işletme arasında müşterilere yaklaşım ve servis kalitesi olarak Cities Beach Club en iyisi.
Deniz temiz ve biraz soğuk. Deniz kenarında bulunan işletmelerin şezlong ve güneş şemsiyelerini ücret karşılığında kullanabilirsiniz.Halk plajı kısmı da bulunmaktadır.
Datça, doğal güzellikleriyle gelen misafirlerini kendine hayran bırakıyor ve son yıllarda birçok yabancı turiste de ev sahipliği yapıyor. Datça'nın muhteşem denizi ise bir kez gelenin tekrar gelme sebeplerinin başında geliyor.
İlgili 15 soru bulundu
Deniz dalgasız ve sığ, ısısı da oldukça iyi.
Muğla'da denize girebileceğiniz en ideal noktalardan biri olan Ölüdeniz'in sahili de tamamen ince kumlarla kaplıdır. Ilık bir denizi olan Ölüdeniz, sığ olması sebebiyle çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilmektedir.
Datça Yarımadası'nın, kuzey bakılı yamaçların kara içinden gelip, Kerme Körfezi üzerinden geçen serin (kışın soğuk) ve genellikle daha kuru rüzgârların etkisinde kalması, bu yamaçlardaki iklimin, güney bakılı yamaçlardan daha serin (kışın soğuk) özellik kazanmasına sebep olmuştur.
Trekking yapabileceğiniz güzel rotalar da var burada. Datça Kaç Günde Gezilir? Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz.
Türkiye'de en sıcak deniz suyu Akdeniz bölgesindedir. Akdeniz'in körfezlerinde deniz suyu sıcaklıklarının 27 dereceye kadar çıktığı gözlemlenir.
Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır. İğne oyası yapımında kullanılan has ipek evlerde ipek böceği yetiştirilip ipeğin istenildiği gibi bükülerek pişirilmesiyle elde edilir. Bu ipek ipliklerden iğne ile motifler elde edilir veya büyük eşya örtüleri yapılır.
Doğanın bozulmadığı, cennet Datça, stres ve üzüntüden uzak bir yaşam isteyenler için ideal bir yer. Kuzeyden esen rutubetsiz rüzgarı sayesinde tatilinizi geçirebilir, sörf yapabilir, temiz denizde yüzebilir ve dalabilirsiniz.
Datça, tipik bir Akdeniz iklimi'ne sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Üç tarafı denizle çevrili yarımadada yazın esen serin kuzey rüzgarları, kavurucu sıcakları yok eder. Nem oranı ortalama %58 olan Datça'da yılın 300 günü güneşli geçer.
Datça coğrafi olarak Muğla'nın en uç kısmında olsa da iki havalimanının arasında bulunması sebebiyle ulaşım açısından büyük kolaylıklara sahiptir. Datça'da tatil yapmak isteyen tatil severler bu imkanları kullanarak rahatça ulaşım sağlayabilirler.
Datça' da, Datça Limanı ile Ilıca arasında yer alıyor Taşlık Plajı. Bu nedenle de kuzey rüzgarları buraya hiç uğramıyor, hep sakin kalıyor. Denizin dibi ve plaj, çakıl ve kum karışımı. Taşlık Plajı' nı ilginç kılan özellik, denizin dibinde Ilıca göl denilen şifalı suların kaynadığı bir göletin olması.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Akdeniz'de olmasının bir sonucu olarak suyu Haziran'da çoktan ısınmış oluyor. Buraya gelirken deniz ayakkabısı getirirseniz çok iyi olur, aynı zamanda yiyecek ve içecekleri de yanınızda getirmeniz gerekiyor.
Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.
Datça merkezden denize girmek isterseniz tercih edebileceğiniz plajlardan biri ama bizce Datça'da bunca bakir koy varken buradan denize girmenin bir esprisi yok. Sahili kumluk ve sığ bir denizi var.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda! Denizinde termal suların bulunduğu bu plaj, ılık suyu ve berraklığı ile dikkat çekiyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre Türkiye'nin en soğuk ve en sıcak deniz suyu sıcaklıkları belli oldu. Buna göre yapılan ölçümlerde en soğuk deniz suyu Akçakoca'da ölçülürken, ikinci sırada Zonguldak üçüncü sırada ise Bartın'da ölçüldü.
Deniz suyu güneş batmak üzereyken en yüksek sıcaklığa ulaşır. Sabah vakitlerinde ise güneşin doğduğu vakit deniz suyunun en soğuk olduğu zamanlardır. Deniz suyu seviyesi azaldığında üşüme hissine neden olur. Kişi deniz suyu seviyesi düşük olduğunda denize girerse üşür ve yüzmeyi sonlandırabilir.
Akyaka, Türkiye
Akarsuyun denize döküldüğü, kıyının muhteşem deniz kabukları ile dolu olduğu, sadece küçük bir büfenin olduğu bakir bir koydu.
Aynı zamanda sonbaharın ortalarına kadar deniz girmeye devam edilebilir. Ekim ayının sonuna kadar denize girebilen Marmaris, birçok yabancı turist için özellikle nisan ve ekim ayı, sakinliği ve sıcakların bastırmaması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri