AUZEF Üstten Ders Alma İşleminde Koşullu Dersleri (DD/DC) Almak Zorunlu Mu? Tüm derslerinden başarılı olanlardan; AGNO'su 2,50 ve üzerinde, FF dersi olmayan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın derslerini alabilir.
(DD) ve (DC) harf notlu dersler tekrar alınabilir. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmadan AGNO hesaplamasında not durum belgesine (transktript) yansır.
KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar. Yalnız bulunduğu sınıf ile alt sınıflara ait dersleri alabilirler.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Alttan kalan derslerini ve dönem derslerini aldıktan sonra GANO'suna göre belirlenen AKTS yüküne göre üstten ders alabilirler. GANO'm 1.80'in altında, yeni ders alamaz mıyım? MADDE 27 – (4) GANO'su 1.80'in altında olan öğrenci yeni ders alamaz.
İlgili 26 soru bulundu
CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir.
6- Lisans Öğrencileri Hangi Durumda Üstten Ders Alabilirler? Lisans öğrencileri, bulunduğu dönemden önceki tüm derslerini başarması ve GANO'sunun en az 3.00 olması durumunda, üçüncü yarıyıldan itibaren, ön koşulu olmayan üst yarıyıla/yıla ait derslere kayıt yaptırabilir.
Alttan ve hali hazırdaki sınıfındaki dersler alınabilir. Üst sınıflardan ders alınmaz.
Soru: Güz döneminde kaldığım bir dersi bahar dönemi alabilir miyim? Cevap: Hayır. Güz döneminde kalınan dersler bir sonraki güz döneminde ya da yaz okulunda, bahar döneminde kalınan dersler bir sonraki bahar döneminde ya da yaz okulunda alınabilir.
4- Öğrenci, başarısız veya devamsız olduğu derse tekrar kayıt yaptırmak zorunda mıdır? -- Hayır. Öğrenci almış olduğu üniversite seçmeli dersinden başarısız olduğunda, sonraki dönemlerde farklı bir ders alabilir, kaldığı dersi alma zorunluluğu yoktur.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Final sınavına girdiğiniz bir dersin başarı notu DC veya DD ise; Bütünleme sınavına girmek zorunda değilsiniz, ilgili dersi alttan seneye tekrar alabilir veya şartlı geçişi (bkz. 2) değerlendirebilirsiniz.
DC harf notunun başarılı olabilmesi için bir dönemde aldığınız tüm derslerin (alttan dersler dahil) ortalaması (ANO değeri) 2.25 üzeri olması halinde dersten başarılı sayılırsınız. 2.25 altında ise DC olan derslerinizin bütünleme sınavlarına girmeniz gerekmektedir.
(3) Bir dersten C-, D+, D, D- notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış sayılır.
- Kayıt yaptırdığı öğretim yılının ikinci yarıyılından itibaren alması gereken tüm derslerinden başarılı olanlardan AGNO'su 2,50 ve üstünde olan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın ders/derslerini de alabilir.
MADDE 4 – (1) (Değişik: Senato-09/04/2019-4/4) Programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının güz döneminde okutulan tüm dersleri almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz. Bununla birlikte kayıt yaptırdığı öğretim yılının bahar döneminden itibaren üst yarıyıllardan ders alabilir.
1 – Birinci sınıf öğrencileri müfredatında yer alan birinci sınıf derslerinden yükümlüdür. Birinci sınıf öğrencileri üst sınıftan ders alamaz.
Dolayısıyla 1. dönem kaldığın dersi seneye tekrar alman ve geçmen gerekir. Zorunlu bir ders ise ve vermezsen mezun olamazsın, zorunlu değilse yerine farklı bir ders seçebilirsin.
(6) Yaz okulunda DC ve daha düşük harf notu alan öğrenciler, o dersten başarısız sayılır.
Yaz okulu sonunda hesaplanan ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO), öğrencinin yaz okuluna başlamadan önceki (bahar yarıyılı) AGNO'sunun yerine geçer. Yani hangi dönem dersini alırsanız alın geçmiş dönem AGNO değeriniz değişmez, sadece son AGNO değeriniz değişecektir.
a) Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında AA, BA, BB, CB, CC, DC, DD ve S başarılı; FD, FF, FG, DZ ve U başarısız harf notlarıdır.
Üstten ders seçerken ders programı dikkate alınmalı ve dönem dersleriyle çakışmamasına dikkat edilmelidir. Öğrenci ders kaydı sırasında üstten ders seçebilir veya danışmanından yardım alabilir. Üstten alınan derslerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Üstten alınan ders bir sonraki yıl yükseltmeye alınabilir.
Soru: Ne kadar ders seçmeliyim? Cevap: Mezun olabilmek için her yarıyılda 30 AKTS (Kredi)'lik ders almak zorunludur. Ancak isterse öğrenci 30 AKTS Az ya da çok ders almak kendi sorumluluğundadır. Soru: Ders seçmenin üst limiti var mıdır?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri