1-Düz tornavida ile dedektörün tırnaklarına bastırarak kapak açılır. 2-Çelik toz filtresi çıkarılır. Ardından optik hücre sola doğru çevrilerek yerinden çıkarılır. 3-Optik sensör, optik hücre ve filtre ince fırça ve kuru toz bırakmayan bir bezle temizlenir.
Duman dedektörü kırmızı ışık ya da yeşil ışık bulunduran cihazlardır. Genellikle yeşil ışık 60 saniyede bir kez yanıp sönebilir ya da ürünün çeşidine bağlı olarak devamlı olarak yanabilir. Bu durum, cihazdan ses gelmediği müddetçe normal kabul edilir. Çünkü bu uyarı, ünitenin güç alabildiğine işaret eder.
“Duman dedektörü nasıl kapatılır?” sorusunun cevabı oldukça basittir. Dedektörün bağlı olduğu alarm sisteminin panelinden şifre girerek dedektörün kapatılması sağlanabilir. Bu sayede yanlış verilen alarm iptal edilir ve sistem olması gerektiği gibi çalışmaya devam eder.
Duman Dedektörlerinin Çalışma Prensibi Nedir? Üzerinde yanıp sönen ışığı görmediğimiz sürece duman dedektörünün odadaki varlığını unuturuz. Sadece yangın çıktığına işaret edebilecek bir duman yayıldığında alarm duyarız.
Ancak hassas algılama özelliğine sahip dedektörler, uçak tuvaleti gibi küçük ortamlarda sigara dumanını saniyeler içerisinde algılayacak ve uyarı verecektir.
İlgili 22 soru bulundu
Duman dedektörü yangın belirtisi olan duman, ısı, ışık ya da gazı algılayıp sinyal veren bir cihazdır. Yangın algılamanın ilk adımı olan bu cihazlar can ve mal güvenliğinin de ilk gerekliliğidir. Isı ve ışığa tepki veren dedektörler ağırlıklı olarak evler için kullanılırlar.
Alıcı-verici üniteli ışın tipi duman dedektörleri alıcı ve verici olmak üzere iki ana elemandan oluşur. Alıcı ve verici karşılıklı monte edilir. İki ünite arasındaki mesafe 5-100 metre aralığında olmalıdır. Normal durumda vericiden çıkan IR ışınları alıcının üzerine düşer.
Duman Dedektörü Kaç m2'ye Bir Tane Olmalı? TS EN54-14 standardına göre; duman dedektörlerinin azami algılama çapı 6,2 metredir. Koridor genişliği 2m'den az ise sadece merkezi hat üzerine yerleşim planlanmalıdır. İki dedektör arası mesafe azami olarak 12,4 m olabilir.
Baz istasyonlarının DC 48 volt enerji ile çalışması nedeniyle duman dedektörünün de DC 48 volt ile çalışması önemlidir.
Duman dedektörü ile karbonmonoksit dedektörünün farklarından birisi de yerleştirilecekleri alanlardır. Isınan hava yükseldiği için duman dedektörleri genellikle tavana monte edilir. Karbonmonoksit ise havadan biraz daha hafiftir. Bu nedenle tavan seviyesinden biraz aşağıya monte edilebilir.
Tavana delinecek delikleri işaretleyin. Ardından delikleri 6 mm duvar ya da ahşap matkap ucu kullanarak gerekli derinlikte delin ve deliklere dübel takın. Tavanın içi boş panellerden yapılmış olması durumunda, özel dübeller kullanmanız gereklidir.
Banyo gibi buharlı yerlere konumlandırılması tavsiye edilmez. Duman dedektörü nedir sorusunun cevabı her ne kadar yangını önlemek için dumanı erkenden algılayan cihaz olarak verilse de, sigara içmenin yasak olduğu yerlerde caydırma amaçlı da kullanılabilir.
Duman dedektörüne doğru 20-30 cm mesafeden aerosol spreyi kısaca püskürtülür. Duman dedektörü düzgün çalışıyorsa, sonraki 10-20 saniye içinde alarm tetiklenecektir. Uygulama isteğe bağlı olarak 2-3 kez tekrar edilebilir.
Kablolu duman dedektörlerini sıfırlayın
Bu dedektörler pil gerektirmeyeceğinden, aynı şekilde test düğmesini bularak alarmınızı sıfırlayabilmelisiniz. Cihazlarınızın birbirine bağlı olup olmadığını tek tek kontrol ettiğinizden emin olun.
c- İyonizasyon duman dedektörleri; İyonizasyon duman dedektörleri genellikle ticari mutfaklarda ve restoran alanlarında kullanılmaktadır. Çalışma prensibi optik algılama yerine elektrik akımındaki değişim hesaplama prensibini baz alır.
Metal dedektörleri, genellikle 15 cm ila 2 metre arası derinlikten metal nesneleri tespit edebilir.
Sigara dumanı yangın alarmını çalıştırır mı ? Kaynağı ne olursa olsun . Tüm dumanlar yangın alarmını çalıştırır.
Dedektör ile arama yapmak serbet mi? Define dedektörleri ile araştırma faaliyeti yapmak yasal olarak bir cezası yoktur. Ancak araştırma alanında ve kişilerin araçlarında kazma, kürek ve delik delici gibi aletler olamamalıdır.
Bu dedektörlerin kullanım alanı genellikle kısıtlıdır. Örneğin evinize taktığınız bir pilli yangın dedektörünü banyonuza takmamanız gerekir. Banyo ortamında sıcak su ile birlikte yüksek buhar çıkacağından alarm sürekli olarak çalışır ve yanlış kullanım amacı oluşturur.
Alev dedektörü yangın meydana gelme ihtimali olan ortamlarda alev kıvılcımlarından doğan ışımayı tespit ederek olası bir yangın ihtimalinde sinyal üreten cihazlardır.
İndikatör, SensoMAG veya SensoIRIS serisi bir veya birkaç (maksimum 3) adet aktif haldeki otomatik yangın ihbar dedektörünün ışıklı göstergeleri için görsel paralel göstergedir. Cihazın ortasında yer alan LED ve özel olarak tasarlanan reflektör maksimum görünüm elde edilmesini sağlamaktadır.
Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır
Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
ciddi duman çıkardığı dikkate alındığında '' tütsü yangın alarmını çalıştırır '' ve yangın alarmı görevini. yapmış sizin canınızı koruma sağlamış olur . Sorular ve detaylı bilgi için bize ulaşın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri