Dedektör devresi radyo dalgalarıyla çalışan cihazlardır. Üzerinde bulunan bobinler alıcı ve verici rolü görürler. Verici alanında üretilen elektromanyetik dalgalar bir metale rastladığında metal nesneden bir akım belirir.
Altın dedektörü, yer altındaki altın gibi metal nesneleri tespit etmek için tasarlanmış bir tür metal dedektörüdür. Bu cihazlar, elektromanyetik sinyalleri yayan bir anten içerir ve bu sinyaller yeraltındaki metal nesneler tarafından yansıtılır. Cihaz, bu yansımaları algılayarak metal nesnelerin yerini tespit eder.
Dedektör, geniş bir dalga boyu aralığındaki ışın enerjisine karşı duyarlı ve düşük seviyelerdeki ışın güçlerine karşı hassas olmalıdır. Işını hızla algılayabilmeli, kuvvetlendirilebilecek bir elektrik sinyali üretebilmeli, gürültü seviyesi düşük olmalı ve ürettiği sinyal, demetin P gücü ile doğru orantılı olmalıdır.
Dedektörler, elektromanyetik dalga formundaki enerji akısını ölçülebilir niceliklere çeviren ve kayıt edilmesini sağlayan cihazlardır. Örneğin ışınım akısını (fotonlar) elektrik sinyallerine (foto elektronlara) çeviren ışıkölçerler (fotometreler) gibi.
Sinyal Genliğine Duyarlı Dedektör
Arama başlığında iki bobin vardır, biri osilatör bobinidir. Bu bobin verici olarak çalışır ve etrafa elektromanyetik dalga gönderir. Diğer bobin alıcı bobinidir. Bu bobin arama başlığının içine, etrafta metal bulunmadığı zaman en küçük sinyale haiz olacak şekilde yerleştirilir.
İlgili 44 soru bulundu
Derin arama dedektörü modellerinin kaç metrelik derinlik ölçme kapasitesine sahip olduğu da mühim bir konudur. En iyi dedektör kaç metre gösterir noktasında ölçülen değer maksimum 6 metredir.
Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır
Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
Aynı zamanda çok merak edilen sorulardan birisi de x-ray cihazında alüminyum folyo kullanımıdır ki x-ray cihazında güvenlik en üst düzeyde olduğu için bir ürün gizlenmek istenirse ve alüminyum folyoya sarılırsa dahi cihaz bunu siyah renkte gösterir.
Seri numara ve güvenlik etiketi: Orijinal dedektörlerin üzerinde seri numara ve güvenlik etiketi bulunur. Bu numaraları kontrol ederek ürünün orijinal olup olmadığını teyit edebilirsiniz. Malzeme kalitesi: Sahte dedektörler, genellikle düşük kaliteli malzemelerden yapılmış olabilir.
Güvenlik dedektörlerinde güvenliği sağlamak için kullanılmakta olan üç farklı cihaz türü vardır. Bunlar el tipi güvenlik dedektörleri, kapı tipi üst arama güvenlik dedektörleri ve x ray bagaj arama ve tarama güvenlik dedektörleri.
En iyi markalar olarak; Groundtech Metal Detectors, Conrad Metal Dedektorleri, Alman Tero Vido, OKM ve Treasurehunter3D modellerini sizlere önerebiliriz. Define Dedektörleri metal ayırma özelliğine sahip dedektör teknolojileridir.
Pointer marka ve model bakımından farklı olduğu için algılama derecesi değişkendir. Bazı modeller 15-20 cm aralığına kadar algılayabilirken bazı modeller 5-7 cm aralığına kadar algılayabilmektedir.
Yazılımı ve donanımı tamamen yerli imkanlarla üretilen Proton Elic, 2 milyon dolara satışa sunuldu. Yerli girişimci Başbuğ, “Dünyanın en üstün yeraltı görüntüleme cihazını ürettik.
Altın dedektörleri, yer altındaki altın nesneleri tespit etmek için tasarlanmıştır. Bu dedektörlerin derinlik tespiti kabiliyeti, cihazın teknolojisine ve arazi koşullarına bağlı olarak değişir. Genellikle, altın dedektörleri 1 ila 3 metre arası derinlikten altın nesneleri tespit edebilir.
Vücut ısıyı otomatik dengeledikçe kan akışı normalleşir. Çünkü vücut hem soğuktan hem de şoktan kitlenmiş haldedir. Yavaş yavaş çözülmesi için sarı alüminyum folya gibi güçlü maddeyle sarılması gerekir. Ayrıca sarı alüminyum vücudun mikrop kapmasını önler.
hem altın öyle kolay bulunan birşey değil dedektörler buluttan nem kaparlar folyo sararsan etrafına bulamaz.
Yağmurla ıslatılmış zemin ve hatta gelen bir fırtına gibi hava koşulları da herhangi bir dedektör'ün derinliğinde ve hassasiyetinde önemli rol oynayabilir.
Boşluk bulucu dedektörler kaya, toprak, taş gibi sert maddelerin altında gizlenmiş boşlukların tespit edilmesi için kullanılan elektronik cihazlardır. Bu cihazlar, tarama başlığı ile taranan sert zeminin altında bulunan boşlukların kolay bir şekilde tespit edilmesini sağlamaktadır.
1-Düz tornavida ile dedektörün tırnaklarına bastırarak kapak açılır. 2-Çelik toz filtresi çıkarılır. Ardından optik hücre sola doğru çevrilerek yerinden çıkarılır. 3-Optik sensör, optik hücre ve filtre ince fırça ve kuru toz bırakmayan bir bezle temizlenir.
Emniyet Müdürü Çolak, “Hırsız, artık eski gibi evin altını üstüne getirmiyor. Altın ve ziynet eşyalarını dedektör sayesinde eliyle koymuş gibi buluyor. Vatandaş ise teknolojiden yeterince yararlanmıyor. Bu yüzden hırsızla, uğursuzla mücadelede istenilen sonucu alamıyoruz” dedi.
Çünkü dedektör bulundurmak ve dedektör taşımak yasaldır. Dedektör taşımanın herhangi bir yaptırımı bulunmamaktadır.
Dedektörlerin çoğu, yeraltındaki metalleri belirli bir derinliğe kadar algılayabilir. Cep telefonları ise yerin altındaki metalleri algılayamaz.
Dedektör bulundurmanın yasal olmadığı söylentileri yanlış söylentilerdir ve yasal olarak böyle bir yasak bulunmamaktadır.
2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 74. maddesine göre izinsiz olarak define araştıranlar, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar. Dedektör ile define aranması konusunda her hangi bir istisna yoktur.
Metal Dedektörlerin Tespit Edebileceği Cisim ve Maddeler
Metal dedektörler demir, nikel, bakır, pirinç, alüminyum, kalay, kurşun, altın, gümüş ve bronz maddelerini algılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri