Kurak olan bölgelerde de rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra kurak olan bölgelerde yetiştirilirken güneş ışığını alması konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Sıcağı seven bir bitki olduğu için güneş ışığını almayı da çok sevmektedir. Bu nedenle güneşli olan bölgelerde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
Özellikle ilkbahar gübrelemesi meyve oluşumunu tetikleyecektir. Ancak N (Azot) yönünden yüksek oranlı gübre kullanımları meyve oluşumunu baskılayabilir. Dolayısıyla P (Fosfor) ağırlıklı gübre kullanılmalıdır. Budama - Ağır budama kış aylarının sonlarında, büyüme dönemi başlamadan yapılmalıdır.
Akdeniz ikliminde yetişen bir bitki olması nedeni ile sıcağı sevmesi ile bilinmektedir. Kurak olan hava koşullarında da yetişen bir bitkidir. Fakat kurak ortamda bitkinin güneş ışığını almasına dikkat edilmelidir. Defne bitkisi sıcağı sevdiği için güneş ışınlarını da seven bir bitkidir.
Can suyunu verip 2-3 günde bir sulamanız yeterlidir. Ekilen defneler yapraklanıp boy atmaya başladıktan sonra ilkbahar ve yaz aylarında toprak kurudukça dipten sık sık sulama yapılmalıdır. Fakat kış ayı geldiğinde çok seyrek, ayda bir iki defa sulanması yeterlidir.
Sivri ve parlak yeşil yapraklara sahip olan bu bitki bol suyu sever ve yetiştirilmesi sabır ister. Eğer saksıda defne ağacı bakmak istiyorsanız, boylarının genel olarak 1,5 metreye ulaşabileceğini de bilmelisiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Kurak olan bölgelerde de rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra kurak olan bölgelerde yetiştirilirken güneş ışığını alması konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Sıcağı seven bir bitki olduğu için güneş ışığını almayı da çok sevmektedir. Bu nedenle güneşli olan bölgelerde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
Apollon ağacı sahiplenerek galibiyetin ve erdemin simgesi haline getirir. Bu yüzden Antik Yunan ve Roma'da zafer kazananlara ve şairlere defne yapraklarından yapılan çelenkler verilirdi. Ayrıca yapraklarının her mevsim yeşil kalması sebebiyle ölümsüzlüğün de simgesi haline gelmiştir.
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Defne yaprağını tütsüsü, yakıldığından ortama güzel bir koku yayar. Bu kokunun etkisiyle beraber negatif enerji dağılarak pozitif iyonlar ortama dahil olur. Böylelikle stresin azalmasını, olumsuz ruh halinin düzelmesine zemin hazırlar.
Defne ağacı dikmek isteyenler özellikle hangi mevsimde hangi zamanda dikilebileceğini merak etmektedirler. Soğuğu sevmeyen bir ağaç olduğundan dolayı yazın başlangıcı ya da bahar mevsiminde defne ağacı dikilebilir. Genellikle defne ağacı yaz mevsiminde dikilir ve yetiştirilir.
Yaprak alt yüzü açık mat yeşil, üst yüzü daha koyu yeşil renkte ve parlaktır. Yapraklar özel kokulu ve aromalıdır. Meyveleri küçük, 1,5 cm çapında, parlak siyah renkli ve hoş kokuludur. Bitki mart-mayıs ayları arasında çiçek açar, meyveleri sonbaharda olgunlaşır.
- Fidanın yaşı : 3 yıllıktır. - Dikim mesafesi : 2 metre. - Defne fidanı dikim zamanı : 12 ay sürekli dikilebilir.
Her mevsim yeşil yaprağı ile dikkat çeken defne yaprağı ağacı, yaz kış yaprağını dökmeyen bir bitkidir.
Defne yaprağı kullanım amaçlarından biri de yakmaktır. Peki defne yaprağı nasıl yakılır? Genellikle yanmayacak bir kabın içine konan defne yaprakları uç kısmında başlanarak yakılır. Defne yaprakları yanarken çıkan dumanın solunması sağlıklı değildir.
Kökten ayırma ile: Dip sürgünlerinden mutlaka köklü olanlardan seçin. Bunun için dibinde sürgün dalları olan bir defnenin dibini biraz kazıp kontrol edin. Köklü bir dip sürgünü kesip alın. Bu işi mutlaka sonbahar sonunda ve kış aylarında yapmalısınız.
8-10 cm. uzunluktaki oval ve sert, üst yüzü parlak, kenarları dalga görünüşlü ve almaşık dizili koyu yeşil yaprakları vardır. İlkbaharda açan sarımsı ya da yeşilimsi beyaz renkteki küçük çiçekleri olgunlaşınca rengi koyu mor, tek tohumlu ve etli meyvelere dönüşür.
10 metreye kadar boylanabilen, çok hızlı gelişme göstermeyen bitkilerdir. Kışın hafif don olayları görülen iklime sahip yerler defne yetiştirmeye uygundur. En fazla -12 derece soğuğa kısmi zararlarla dayanabilir.
⦁ Sulama: Defne ağacı düzenli sulama gerektirir, fakat aşırı sulamadan kaçınılmalıdır. Genellikle haftada bir veya iki kez sulanması yeterlidir. Ancak, yaz aylarında sıcaklık ve nem oranına bağlı olarak daha sık sulama gerekebilir. ⦁ Sulama: Defne ağacı düzenli sulama gerektirir, fakat aşırı sulamadan kaçınılmalıdır.
Defne ağacı kaç yılda yetişir? Defne ağacı yılda ortalama 50 cm boy atıyor. İlk yıl itibarıyla yaprakları toplanabilen ağacın, ekonomik verim sunması ise 3-4 yılı buluyor.
Ancak defne olarak bilinen diğer bitki türleri ile karıştırılma ihtimali vardır. Çit olarak kullanılan ve kiraz defnesi denilen bitki türünün zehirli olma tehlikesi bulunur. Çeşitli defne türleri ile karıştırılabilen bu bitki defne benzer çalı şeklindedir.
Güzel kokulu bir bitki olan defne ağacının yaprakları kötü enerjiyi yok ettiğine inanılır. Aynı zamanda umudun ve başarının simgesidir. Defne ismi, barındırdığı güzel anlamlar dışında Kuran-ı Kerim'in herhangi bir yerinde yer almamaktadır. Günün Önemli Manşetlerini Kaçırmayın!
Defne yaprağının uç kısmı yakıldıktan sonra bakır ya da plastik bir kabın içine bırakılır. Yapısı gereği kuru bir bitki olduğu için kolay bir şekilde yanan Akdeniz defnesinden 2 ya da 3 tane yakmak yeterli olacaktır.
Bu iş bidattır, caiz değildir.
Kapı arkasına asılan defne dalı canlı veya cansız her şeye etkisi olacak kötülükleri, nazarı engelleyerek ondan korunma işlevine hizmet eder. Defne yaprakları ve dalı, nazardan korunmak/ engellemek amacıyla tütsü olarak kullanılmaktadır.
Nazarın kendisi mistik bir konu olmasının yanında nazardan korunmak için de mistik bazı ritüeller yapılır. Bunun en eski olanı defne yaprağı ve adaçayı yakmaktır. Adaçayı ve defne yaprağının evde bulunan nazar, kötü enerjiden arındırarak ortamda bulunan kişilerin rahatlamasını sağlar.
Dafni, Apollon'dan sürekli kaçar ve aşkını reddeder. Bir gün Dafni yine kaçarken Apollon'a yakalanır Yunan Yer Tanrısı Gaia'dan yardım ister. Gaia, Dafni'yi Defne ağacına dönüştürür ve Dafni sonsuza dek Defne ağacı olarak kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri