MADDE 9- (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
a) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim dönemine yönelik bazı değişikliklerin olduğunu belirtti. Ancak, derslerin süresinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Dersler hala 45 dakika olarak devam ediyor.
11. sınıf fen lisesi öğrencisinin haftalık toplam ders süresi 40 saattir. 11. sınıf fen lisesinde alınması zorunlu olan ortak dersler 11 adet ve toplam 37 saattir. Fen lisesinde seçmeli derslerin toplam süresi 3 saattir.
Sınıf Müfredatı belli oldu! 9. sınıfta Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 9 temel ders bulunmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
LİSELERE GÜNDE 8-10 SAAT DERS
- Tüm sınıflarda öğrenciler ikiye bölünecek ve eğitim her grubun iki gün okula gideceği şekilde planlanacak. - Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati eğitim yapılacak.
9. sınıf ise ikinci kategoriye giriyor. Bu nedenle her gün saatlerce çalışmana gerek yok. Hatta günde 2-3 saati geçmek sınav senesine yaklaşırken motivasyon açısından sana zarar verebilir. Bu nedenle haftalık düzenli olarak, ancak kendini çok yıpratmayacak şekilde çalışman çok önemli.
(1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 07.30 ile 08.00 saatleri arasında açılıyor. Öğlenci öğrenciler ise 12:30 ile 13:30 saatleri arasında ders başı yapıyor.
Okulda veya işletmede yapılan staj süresi 60 dakika üzerinden değerlendirilir." hükümlerine göre; ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Teneffüs süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz. Dersler iki ders saati süresiyle blok olarak yapılabilir.
Ortaöğretim Kurumlarındaki Yüz Yüze Eğitimin Detayları
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak.
İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici de “Her gün farklı iller karar alıyor ve ders saatleri 30, 35, 40, 50 dakika arasında değişiyor. MEB uygulama farklılıklarını ortadan kaldırmalı, geçen eğitim öğretim yılında tecrübe edilen tüm kademelerde 30 dakika uygulamasına geçmelidir” dedi.
Evet , lisede 4 veya ilk 2 derse girilmeyince yarım gün yok yazılılır . Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür.
Bu saatler; ilkokul birinci sınıf için 26 saat zorunlu ders, 4 saat serbest etkinlik, ikinci ve üçüncü sınıflar için 28 saat zorunlu ders, 2 saat serbest etkinlik ve dördüncü sınıflar içinde 30 saat zorunlu ders şeklinde dağılmaktadır (İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi, Ttkb, 11.06.2018).
En Basit Yöntem İle Ek Ders Nasıl Hesaplanır? Ek ders hesaplama için kullanılan en basit yöntem toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders sayısını çıkarmaktır. Aynı zamanda sınıf öğretmenliği olması halinde ekstra 2 saat ek ders eklenmelidir. Ayrıca verilen ders sayısı 10 un her katında 1 saat ek ders eklenir.
Dersler arasındaki dinlenme süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz. Ancak ikili öğretim yapan okullarda bu süreler daha kısa belirlenebilir.
ANADOLU LİSESİ / DERS SAATLERİ Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Cevap: Okuldan okula farklılık gösterilebilir. Genellikle Lise 1'ler sabahçı olmaktadır.
Saat 12:15 ile 12:55 arasında 40 dakikalık "Öğle Tatili" uygulaması yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bu süre içerisinde evlerine giderek öğle yemeğin yiyecek dinlenecek ve tekrar okula gelecebileceklerdir.
* Liselerde ise yönetmeliğe göre blok ders yapılabilir fakat yukarıda da bahsettiğim gibi “Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi ”ndeki “Ders sürelerinin sınıf boyutları ve öğrenci sayısı da dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanması uygun olacaktır.” İfadesinden dolayı blok ...
9 ve 10. sınıf konularını kapsayan mantıksal düşünme, akıl yürütme, değerlendirme ve düşünme temelli problem çözme becerilerini ölçmek üzerine kurulu olan TYT, AYT'ye girmek isteyen adayların girmesinin zorunlu olduğu bir testtir.
MADDE 58-(1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri