Aromaterapi, masaj yağı, saç bakımı, cilt bakımı ve temizlik ürünleri gibi birçok alanda kullanılabilir. Defne yaprağı yağı, kas ağrıları, romatizma ve artrit gibi rahatsızlıklar için de kullanılır.
Özellikle koltukaltına defne yaprağı yağıuygulandığında terlemeyi azaltacağı gibi ter kokusunun da önüne geçeceksiniz. Defne yaprağı yağı ağrılı bölgeye ya da uygulamak istediğiniz bölgeye sürülerek kullanabilirsiniz. Saç bakımı için direk olarak defne yaprağı yağını saçınıza uygulayabilirsiniz.
Saç diplerinde meydana gelen yara ve tahrişin yanı sıra siyah noktalar için kullanılabilir. Saçların beslenmesini sağlar, ayrıca yumuşaklık, parlaklık ve güç verici özelliklere sahiptir. Defne yaprağı yağı hindistan cevizi yağı gibi diğer yağlar ile karıştırılarak egzama ve romatizma tedavisinde de kullanılır.
Defne yağını bir temizleme ürünü olarak kullanabilirsiniz. Cildinizdeki yaralara, sivilce kaynaklı oluşan izlere defne yağı uyguladığınızda azalma görebilirsiniz. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için defne yağı kullanmanız her zaman faydanıza olur.
Vücut masaj yağı; sabit bir yağ ile her 50 ml.'ye 5-10 damlatarak kullanılabilirsiniz. Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içine her 100 ml.'ye 5-10 damlatıp kullanabilirsiniz. Ağız bakımında; 1 çay bardağı su içine 2 damla ekleyerek kullanılır. İnhalasyon; 1 litre sıcak su içerisine 3-4 damla damlatıp kullanabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Sindirim sistemini problemlerine iyi gelir. Cilt sağlığını destekler. Ağrı kesici görevi görür. Vücudu sakinleştirici etkisi vardır.
DEFNE YAĞI KAS GEVŞEMESİNİ DESTEKLEYEN AĞRI KESİCİDİR
Damar büzücüdür , sinir sinyallerinin rahatlaması ve kasılmasını teşvik eder ve hatta kan dolaşımını düzenler. Rahatlatıcı ve ferahlatıcı etkisi ile vücudunuzu yeniler ve dinlendirir.
Defne Tohumu uçucu yağının birkaç kullanım yolu bulunmaktadır. Bunlar: losyon, saç bakımı, masaj yağı ve komprestir. Saç bakımı için şampuana veya saç kremine ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde losyonunuza da ekleyip karıştırabilirsiniz.
Merkezi sinir sistemine zarar verebilir. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum sistemine zarar verebilir. Fazla kullanım alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Alerjisi olanlar kullanmamalıdır.
Saçların güzel kokması ve parlak görünmesi için kullanılır. Defne yağı ayrıca saç dökülmelerinde ve saç kıran hastalığında sorunlu bölgeye sürüp ovmak suretiyle kullanılır.
- Bitkisel sabit yağdır. Nasıl Kullanılmalı: 3 damla Defne Tohumu Yağının 1 çay bardağı suya damlatılarak kullanılması tavsiye edilir.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Anti-enflamatuar ve antibakteriyel özelliği ile daha sağlıklı bir kafa derisine sahip olmak için defne yaprağı oldukça etkilidir. Özellikle kaşıntı problemi yaşayanlar ideal bir bitkidir.
Defne Yaprağı Yağı Direkt Cilde Sürülür mü? Defne yaprağı yağı, cilde uygulanabilir ancak doğru şekilde kullanılması gerekir. Doğrudan cilde uygulamadan önce, bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir. Bu, cildin tahriş olmasını önler ve yağın cilde daha kolay nüfuz etmesini sağlar.
Defne yağı egzama mantar gibi deri hastalıklarının tedavisine yardımcı olur. Derideki ölü hücreleri temizlerken yeni hücre oluşumunu destekler. Pürüzsüz, nemli sıkı bir cilt için dairesel hareketler ile cilde masaj yaparak uygulanmalı.
Defne yağı, saç ve cilt sağlığına yararlı olan bitkisel yağlar arasında yer alır. Bunun yanında vücudun sistemlerinin düzgün ve sistemli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirici etkisi vardır. Defne yağı, doğal bir idrar söktürücüdür.
Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değiştiği gibi kullanım sıklığı ve miktarı da zara verip vermediği konusunda önemlidir. Hamile ve emziren annelerin defne yaprağı tüketmesi zararlıdır. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir.
Adaçayı ve defne yaprağının evde bulunan nazar, kötü enerjiden arındırarak ortamda bulunan kişilerin rahatlamasını sağlar. Defne yaprağı yakmak, ortamdaki kötü enerjiyi azalttığı için kişilerin daha dingin ve sakin hissetmesini sağlar. Özellikle stresli ortamlarda çalışanların kafalarının rahatlamasına yardımcı olur.
Defne yaprağı çayı, hoş kokusu ve lezzeti ile öne çıkar. C vitamini, A vitamini, demir ve kalsiyum gibi birçok vitamin ve mineral içerir. Toksinlerin atılmasına, sindirim sisteminin düzenlenmesine ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Romatizma, artrit ve eklem ağrılarına iyi gelir.
Hızlı saç uzatan yağlar serisinde Çam Terebentin yağı da fazlasıyla önemli… Saçların hızlı uzamasını destekleyen bu yağ ayrıca onarım ve besleyicilik açısından da çok faydalı. Herhangi bir deri hassasiyetin yoksa bir şişe şampuanın içerisinde 1 çorba kaşığı Çam Terebentin yağı ekleyerek saçlarını besleyebilirsin.
Defne sabunu da aynı ardıç katranı sabunu gibi saç egzaması tedavisinde kullanılmaktadır. Saç egzaması olan bölgeyi defne sabunu ile yıkayın ve 20 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
Argan yağı, biberiye yağı, limon yağı, lavanta yağı, çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı şampuanın içine ekleyebileceğiniz yağlardır. Yağları doğrudan şampuan şişesine eklemek yerine her kullanımdan önce yeterli miktarda almanız daha iyi olur.
Defne tohumu yağı, tohumların preslenmesi ile elde edilir. Baharatlı aroması ile hoş bir kokusu vardır. Bu yağ, dahili ve harici olarak kullanılabilir. Dahili yöntemdeki en yaygın kullanımı suya eklenerek içilmesidir.
Parmak uçlarınızı karışıma batırmanız ve saç köklerinize masaj yapacak şekilde iyice yedirmeniz uygulamanın tamamlanması ve güvenilir şekilde uygulanması için yeterlidir. Karışım ile 5 ile 10 dakika masaj yaptıktan sonra 1 saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayarak işlemi sonlandırabilirsiniz.
Romatizma hastalıklarından kurtulmak için ağrıyan bölgenin üzerine defne yağı sürerek masaj yapmanız gerekir. Romatizması olan kişilerin dayanılmaz ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri