Evinizde olan böceklerden hemen kurtulmak için defne yaprağı kullanın. Defne yaprağı doğal bir böcek kovucudur. Hamam böceklerinin defne yaprağına gelmediği araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Evinizde böceklerin çıktığı noktalara defne yaprağı koyarak haşerelerden kurtulabilirsiniz.
Hamam böcekleri genelde evlerde köşeleri severler. Özellikle buralara defne yaprağı yerleştirebilirsiniz. Limon da hamamböcekleri için iyi bir kovucudur.
Defne yaprağı: Hamam böcekleri defne yaprağı kokusunu sevmezler. Bu yüzden defne yapraklarını ufalayarak hamam böceği yuvalarına serpiştirin.
5. Nane. Kuru haliyle yemeklerde, taze haliyle ferah içeceklerde kullanılan nane, aynı zamanda böcekleri uzak tutan bitkilerden biri! Karınca ve farelerin, kokusundan dolayı pek hoşlanmadığı taze nane saksılarını kapınızın, camlarınızın önüne yerleştirebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Defne / Nane Yaprağı: Hamamböcekleri defne veya nane gibi aromatik bitkilerden hiç hoşlanmaz. Birkaç tane defne yaprağını böceklerin bulunabileceği yerlere yerleştirirsen zamanla ortadan kaybolduklarını göreceksin.
Defne yaprağı, bakliyatlarda oluşabilen böcekleri önlemektedir. Kavanozda ya da bez torba içinde saklayacağınız bakliyatların içine 1 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Bakliyatları uzun süre bozulmadan saklamak için ekleyeceğiniz defne yaprağı sayesinde, böceklenme ve küflenmeye karşı önlem almış olacaksınız.
Keskin Kokulu Nane
Lavanta ve kadife çiçeğinde olduğu gibi nane çiçeğinin kokusu da böcek uzaklaştırma konusunda tam bir uzmandır.
Çamaşır suyu hamam böceğini öldürür mü? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulur. Çamaşır suyu ile hamam böceği öldürmek mümkündür. Hatta eğer hamam böceği yuvasına çamaşır suyu dökerseniz kısa zamanda hamam böceklerinin yok olduğunu görebilirsiniz.
Farelerin ve böceklerin gezdiği yerleri sirkeli su ile silip uzaklaştırabilirsiniz. Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir.
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Defne yaprağını tütsüsü, yakıldığından ortama güzel bir koku yayar. Bu kokunun etkisiyle beraber negatif enerji dağılarak pozitif iyonlar ortama dahil olur. Böylelikle stresin azalmasını, olumsuz ruh halinin düzelmesine zemin hazırlar.
Soğan ve Karbonat
Hamam böceklerinden kurtulmanın bir diğer yöntemi de soğan ve karbonattan yararlanmaktır. 1 adet soğanı ince ince doğradıktan sonra üzerine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyin. Daha sonra böceklerin gezindiği yerlere bu karışımdan az miktarlarda paylaştırın.
Spreyleyerek kullanım yapabileceğiniz bir şişeye sirke koyun ve mutfak tezgahlarınıza uygulama yapın. Küçük böcekleri uzak tutmanıza yardımcı olacaktır. Aynı şekilde evinizin girişine de uygulama yapabilirsiniz.
Defne yaprağının uç kısmı yakıldıktan sonra bakır ya da plastik bir kabın içine bırakılır. Yapısı gereği kuru bir bitki olduğu için kolay bir şekilde yanan Akdeniz defnesinden 2 ya da 3 tane yakmak yeterli olacaktır.
Adaçayı ve defne yaprağının evde bulunan nazar, kötü enerjiden arındırarak ortamda bulunan kişilerin rahatlamasını sağlar. Defne yaprağı yakmak, ortamdaki kötü enerjiyi azalttığı için kişilerin daha dingin ve sakin hissetmesini sağlar. Özellikle stresli ortamlarda çalışanların kafalarının rahatlamasına yardımcı olur.
Bu yöntem genellikle yaz aylarında ve havaların sıcak olduğu dönemlerde tercih edilir. İşte, adımlar; Öncelikle defne yaprakları yıkanıp kurutulur. Güneş gören bir alana (balkon veya teras gibi) temiz bir örtü serilir.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
HAMAM BÖCEKLERİNE KESİN ÇÖZÜM KARBONAT VE SOĞAN
Bir adet soğanı rendeleyip 1 yemek kaşığı karbonat ile karıştırın. Hamam böceklerinin çıktığı noktaları tespit ederek bu noktalara sürün. Kısa süre içerisinde tüm hamam böceklerinin kaybolduğunu fark edeceksiniz.
Bir bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırın. 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını bu karışıma ekleyin. İyice karıştırın ve sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey şişesine doldurarak bahçenizde, balkonunuzda, istediğiniz her yerde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin hoşlanmadığı şeyler arasında yer alıyor. Bu ve benzeri yağları evinizin belli bölgelerine damlatabilir ve böceklerin uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Böcek ilacından çok daha etkili ve doğal bir yöntem olan pudra şekeri ve karbonatı karıştırıp hamam böceğinin olduğu yerlere koymanız yeterli olacaktır. Kalorifer böcekleri bu karışımı yediğinde yok olacaktır.
Sinek ve arılara lavanta, fesleğen, ada çayı, kahve
Balkona da lavanta ektiğiniz genişçe bir saksı koyabilirsiniz. Ayrıca lavanta pire ve güvelere karşı etkilidir, bu nedenle kuru lavanta çalıları evin uygun köşelerine asılabilir, kıyafet dolapları ve çekmecelere küçük lavanta bohçaları konulabilir.
Seçtiğiniz metal kase veya tabağın içine birkaç parça defne yaprağı yerleştirin. Ateş kaynağınızı (çakmak veya kibrit) kullanarak defne yaprağını ateşleyin. Yakılan defne yaprağını metal kabın içinde bırakın ve hoş kokunun yayılmasını bekleyin.
Örneğin, kurutulmuş baharatlar, kurutulmuş bitkilerden daha uzun süre dayanma eğilimindedir ve baharat ne kadar bütün veya daha az işlenmiş olursa, raf ömrü de o kadar uzun olur. Kurutulmuş otlar genellikle 1-3 yıl dayanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri