Türkiye'den karayolunu kullanarak Yunanistan'a geçmek için kullanabileceğimiz iki sınır kapısı var. Bunlar İpsala ve Pazarkule. İkisi de Edirne sınırları içerisinde yer alıyor. İpsala Sınır Kapısı, Trakya'nın Güneybatısında kalıyor.
Yunanistan'a geçiş için sizin Schengen vizesine ihtiyacınız olduğu kadar arabanızın da uluslararası sigorta ya da yeşil kart dediğimiz bir belgeye ihtiyacı var.
Ek olarak arabayla Yunanistan'a gitmek isteyen kişinin geçerli bir Yunan vizesine sahip olması gerekmektedir. Şahsi araç ile Yunanistan'a gidebilmek için; Tekirdağ otobanı üzerinden İpsala Sınır Kapısı'na ya da Edirne üzerinden Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşılması gerekmektedir.
Öncelikle Türkiye'den Yunanistan'a geçebileceğiniz belli sınır kapıları bulunuyor. Bu sınır kapıları Tekirdağ otobanı üzerinden ulaşılan İpsala sınır kapısı veya Edirne üzerinden ulaşılan Pazarkule sınır kapılarıdır. Bu sınır kapılarından kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Yurt içinde kullanmak için kiraladığınız araçla yurt dışına çıkamazsınız. Eğer kiralık aracınızı yurt dışına gitmek için kullanacaksanız araç kiralarken firmaya bu talebinizi belirtmelisiniz. Firma talebinizi koşullara göre değerlendirip uygun olması durumunda sizin adınıza ekstra bir belge çıkarır.
İlgili 26 soru bulundu
Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Dışişleri Bakanlığı 1 . Yunanistan'a seyahat edecek (diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler.
İki ülkenin başkenti olan Atina ile Ankara arasında, kişiye özel hususi araç ile yapılacak yolculuk yaklaşık olarak 16 saat sürmektedir. İki ülke arasındaki en hızlı ulaşım şekli ise tahmin edileceği üzere havayoludur. Ankara ile Atina arasında uçak ile yapılan yolculuklar yaklaşık olarak 1 saat 10 dakika sürmektedir.
Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftırlar. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan'dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir.
Yunanistan ülke sınırları içerisine Hususi Pasaport, Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu ile edilebilmektedir. Seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 ikame gününü aşmayan seyahatleri için vize sahibi olma zorunlulukları bulunmamaktadır.
Ancak Yunanistan'a gitmek için en uygun dönem ilkbahar ve sonbahar mevsimleri olmaktadır. Özellikle mayıs ve eylül ayları, Yunanistan'ın tadını doya doya çıkarmak için en ideal zamandır. Bahar aylarında ülke daha sakin bir ortama ve turistik geziler için ideal hava sıcaklıklarına sahiptir.
Yunanistan'a günübirlik giriş yapabilmek için Yunanistan kapı vizesine ihtiyaç duyulmaktadır. Hususi pasaport, hizmet pasaportu ve diplomatik pasaport sahipleri herhangi bir vizeye ihtiyaç duymadan, en fazla 90 gün süreyle Yunanistan'a seyahat edebilmektedir.
Vize konusunda rahatlık sağlayan Akdeniz ülkelerden biri. Belgelerinizi tamamladığınız takdirde büyük terler dökmeniz gerekmeyecek. Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Yunanistan, AB üyeliği bulunan bir ülke olduğu için pasaport olmadan başka ülkelerden kimseyi kabul etmemektedir. Eğer ki Yunanistan'a gezi planı yapıyorsanız, öncelikle pasaport işlemlerinizi eksiksiz bir şekilde halletmeniz gerekmektedir.
Yunanistan sınır kapılarında Türk sürücü belgeleri tanınmamakta olup, Uluslararası Sürücü Belgesi talep edilmektedir. Araç tescil ve trafik belgeleri 6 ay süreyle tanınmaktadır.
Türk vatandaşlarının Yunanistan'ı ziyaret etmek için bir vizeye gereksinimleri bulunmaktadır. Diplomatik, servis (Hususi/yeşil) veya hizmet (gri) pasaport sahiplerinin, Schengen bölgesinde 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.
30 gün vizesiz. Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda KKTC'ye giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a gidemiyorsunuz.
Seferlerin 12-13 saat sürmesi bekleniyor. Selanik-İzmir feribot hattı, Ege'deki bazı Yunan adaları ile Türk limanları arasındaki mevcut doğrudan bağlantı dışında, Yunanistan anakarası ile Türkiye arasında ilk doğrudan deniz bağlantısı özelliğinde.
Yunanistan otoyollarını kullanırken ödeyeceğiniz en düşük ücret 0.70 Cent, en yüksek ücret ise 3.90€. Ödemeyi nakit veya kredi kartı ile yapmanız mümkün.
Pendik ( Istanbul Anadolu Yakası ) ve Patras - Yunanistan hatları arasında haftada karşılıklı iki sefer yapılmakta olup sefer süresi yaklaşık 34 saattir. Patras seferlerimiz ile hem Türkiye ile Yunanistan arasındaki taşımalar hem de Yunanistan ile Avrupa arasındaki taşımalar yapılabilmektedir.
8. Kapı vize ücreti 55 € dur. Doğu Ege adaları olarak bilinen, Rodos , Kos (İstanköy),Midilli (Lesvos), Meis, Sisam Yunan adalarına seyahatlerde, kapı vize uygulamaktadır.
Uzun süreli Schengen vizesini eğer ilk defa bir Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız almanız biraz zor olacaktır. Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir.
Yunanistan vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Yunanistan konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri