Saç beyazlamasına çözüm Suna Dumankaya tarafından da araştırılan bir konu olmuştur ve cevizden o da faydalanmıştır. Dumankaya dövülmüş ceviz kabukları, ceviz yaprakları ve defne yapraklarını kaynatıp süzdükten sonra elde edilen suyun saç diplerine sürülmesini önermektedir.
Saçlara uygulamak için, defne yaprağı yağı bir taşıyıcı yağ ile karıştırılabilir veya doğrudan saç derisine uygulanabilir. Defne yaprağı yağı saça faydaları ile öne çıkar. Saçlarınızın uygulama öncesinde temiz olması önemlidir. Masaj yapar şekilde defne yaprağı yağını saçınıza uygulayabilirsiniz.
Saçların beslenmesini sağlar, ayrıca yumuşaklık, parlaklık ve güç verici özelliklere sahiptir. Defne yaprağı yağı hindistan cevizi yağı gibi diğer yağlar ile karıştırılarak egzama ve romatizma tedavisinde de kullanılır.
Defne yağı ayrıca saç dökülmelerinde ve saç kıran hastalığında sorunlu bölgeye sürüp ovmak suretiyle kullanılır. Burun tıkanıklığını açmak için burun altına sürülebilen defne yağı, aynı zamanda boyun kaslarını gevşetmek için masaj yağı olarak da kullanılabilir.
Doğal Siyah Saç Boyası Yapımı:
Çivit otu ile de mavimsi bir siyah tonu elde edebilirsiniz. Yarım bardağa denk gelecek şekilde siyah çay ile adaçayını da yarım bardak çay karışımına 2 bardak su denk gelecek şekilde kaynatıp demlendirerek saça uyguladığınızda siyah renk elde edebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Adaçayı ezilerek elde edilen mayi ile masaj yapılan saçlar siyahlaşır ve gürleşir.
Adaçayı saçınızın doğal rengini kazanmasını sağlar. Gri saçlar için en etkili yöntemlerden biridir. Beyaz saçların oluşumunu engeller. Haftada 3 kez uygulandığında etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.
Defne Tohumu uçucu yağının birkaç kullanım yolu bulunmaktadır. Bunlar: losyon, saç bakımı, masaj yağı ve komprestir. Saç bakımı için şampuana veya saç kremine ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde losyonunuza da ekleyip karıştırabilirsiniz.
Kepek sorunları yaşayan kişiler de sık sık defne yağını kimyasal ürünler yerine tercih ederler. Saç diplerinde yer alan ölü derilerin atılmasını sağlayan defne yağı, dolaşımı canlandırarak saçlarınıza daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Böylelikle saçlarınız güçlenir ve gürleşmeye başlar.
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Defne yaprağını tütsüsü, yakıldığından ortama güzel bir koku yayar. Bu kokunun etkisiyle beraber negatif enerji dağılarak pozitif iyonlar ortama dahil olur. Böylelikle stresin azalmasını, olumsuz ruh halinin düzelmesine zemin hazırlar.
Defne yaprağının içindeki vitaminler sayesinde, kötü çevre şartlarına maruz kalan cilt arınır, yenilenir, kırışıklıkların azalmasına da yardım eder. Aynı zamanda ciltte meydana gelen yaralara da fayda sağlar.
İki ya da üç adet defne yaprağını bir su bardağı kaynamış suyun içine ekleyerek on dakika demlenmeye bırakın. Bu arada çay hem demlenecek hem de içilmesi gereken kıvama gelecektir. Demlenen çayı yapraklardan arındırmak için süzgeç kullanabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan defne çayını afiyetle içebilirsiniz.
Defne yaprağını suyun içinde iyice kaynatın ve 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Soğuduktan sonra suyu süzün ve yüzünüze sürün. Düzenli kullandığınızda 1 ay gibi kısa bir sürede cildinizin ipek gibi yumuşak ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
Sabunu saç derisine iyice yedirmek için parmak uçlarınızla hafifçe masaj yapın. Bu, kan dolaşımını artırır ve saç derisini temizler. Sabunu saçınızda birkaç dakika beklettikten sonra ılık su ile iyice durulayın. Saçınızdan tüm sabun kalıntılarının temizlendiğinden emin olun.
Özellikle su iyice kaynatılmalıdır. Hemen ardından ise 3 adet defne yaprağı da bu suya konulur. yaklaşık 4 dakika kadar çay demlenir. Bunun ardından ise çay süzülerek 8 dakika beklenir.
Defne ağaçlarından topladığımız defne tohumlarını ayıklıyoruz. Sonra kazana koyup iki gün süren kaynatma işleminden geçiriyoruz. Kazandan boşalttıktan sonra leğenlerin içine koyup eziyoruz ve çıkan yağı süzgeçten geçirip tekrar iki saat boyunca kaynatıp, üste çıkan yağı alıyoruz” dedi.
Saç Derisi Sağlığı: Kantaron yağı, saç derisini beslemeye ve sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Saç foliküllerini ve saç derisini güçlendirir ve saç büyümesini destekler. Kuru Saç ve Saç Uçları: Kantaron yağı, kuru saçları nemlendirmeye ve kuruluğa bağlı saç uçlarındaki kırıkları azaltmaya yardımcı olur.
Defne yağı, onarılmak istenen bölgeye sürülerek kullanılır. Saç bakımı için defne yağı kullanmak isteyenlerin ise, defne yağını saça sürerek uygulaması gerekir. Defne yağı, zeytinyağlı yiyeceklere 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde dökülerek de kullanılabilir.
Şampuanın içine hangi yağlar konur? Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz yağları doğru oranda ve dikkatli bir şekilde eklemelisiniz. Argan yağı, biberiye yağı, limon yağı, lavanta yağı, çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı şampuanın içine ekleyebileceğiniz yağlardır.
- Bitkisel sabit yağdır. Nasıl Kullanılmalı: 3 damla Defne Tohumu Yağının 1 çay bardağı suya damlatılarak kullanılması tavsiye edilir.
Beyaz rengi kapatan farklı renk tonları da vardır. Bunlar; koyu kestane, koyu buğday, kızıl, çikolata kahve, patlıcan moru olarak sıralanabilir.
Limon suyu ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızdaki beyazlamanın azaldığını görebilirsiniz. Köri yaprakları beyazlayan saçlar için doğal mucizeler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri