Defne Yaprağı Yağı Nerelerde Kullanılır? Aromaterapi, masaj yağı, saç bakımı, cilt bakımı ve temizlik ürünleri gibi birçok alanda kullanılabilir. Defne yaprağı yağı, kas ağrıları, romatizma ve artrit gibi rahatsızlıklar için de kullanılır.
Defne yağı, onarılmak istenen bölgeye sürülerek kullanılır. Saç bakımı için defne yağı kullanmak isteyenlerin ise, defne yağını saça sürerek uygulaması gerekir. Defne yağı, zeytinyağlı yiyeceklere 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde dökülerek de kullanılabilir.
Saç diplerinde meydana gelen yara ve tahrişin yanı sıra siyah noktalar için kullanılabilir. Saçların beslenmesini sağlar, ayrıca yumuşaklık, parlaklık ve güç verici özelliklere sahiptir. Defne yaprağı yağı hindistan cevizi yağı gibi diğer yağlar ile karıştırılarak egzama ve romatizma tedavisinde de kullanılır.
Defne yağını bir temizleme ürünü olarak kullanabilirsiniz. Cildinizdeki yaralara, sivilce kaynaklı oluşan izlere defne yağı uyguladığınızda azalma görebilirsiniz. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için defne yağı kullanmanız her zaman faydanıza olur.
Romatizma, artrit ve eklem ağrılarına iyi gelir. Antibakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyonlara karşı koruyucu etki sağlar.
İlgili 23 soru bulundu
Diz kapağı ve çevresine birkaç damla zencefil yağı damlatın ve bu bölgeye yağı dağıtın. Dairesel hareketler ile masaj yaparak yağın etkisini göstermesini bekleyin. Zencefil yağında bulunan antioksidan maddeler, diz ağrısına neden olan iltihapların sökülmesine yardımcı olacaktır.
1) Nane Yağı
Eklemlerde meydana gelen ağrılar bazen kasların kasılmasından dolayı oluşabilir. Bu gibi durumlarda nane yağını kullanmanız önerilir.
Defne Tohumu uçucu yağının birkaç kullanım yolu bulunmaktadır. Bunlar: losyon, saç bakımı, masaj yağı ve komprestir. Saç bakımı için şampuana veya saç kremine ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde losyonunuza da ekleyip karıştırabilirsiniz.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Defne yaprağını tütsüsü, yakıldığından ortama güzel bir koku yayar. Bu kokunun etkisiyle beraber negatif enerji dağılarak pozitif iyonlar ortama dahil olur. Böylelikle stresin azalmasını, olumsuz ruh halinin düzelmesine zemin hazırlar.
Defne tohumu yağı, tohumların preslenmesi ile elde edilir. Baharatlı aroması ile hoş bir kokusu vardır. Bu yağ, dahili ve harici olarak kullanılabilir. Dahili yöntemdeki en yaygın kullanımı suya eklenerek içilmesidir.
- Bitkisel sabit yağdır. Nasıl Kullanılmalı: 3 damla Defne Tohumu Yağının 1 çay bardağı suya damlatılarak kullanılması tavsiye edilir. Kargo ve İade süreçleriyle ilgili bilgi için tıklayın. Satın aldığınız ürünü 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Romatizma hastalıklarından kurtulmak için ağrıyan bölgenin üzerine defne yağı sürerek masaj yapmanız gerekir. Romatizması olan kişilerin dayanılmaz ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur.
Defne yaprağı yağı, cilt sağlığına birçok fayda sağlar. Antioksidan özellikleri sayesinde cildi serbest radikallerin zararlarından korur. Aynı zamanda cildi nemlendirir, sivilce ve aknelere karşı savaşır, ciltteki lekeleri azaltır ve cildin genel görünümünü iyileştirir.
Merkezi sinir sistemine zarar verebilir. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum sistemine zarar verebilir. Fazla kullanım alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Alerjisi olanlar kullanmamalıdır.
Defne yaprağı kaynatılarak hazırlanan su ciltte tonik olarak kullanıldığında sivilce oluşumunu engeller ve güneş lekelerini azaltır. Defne yaprakları kurutulup toz haline getirilip açık yaralara kullanılır. Açık yaraların enfeksiyon kapma riskini önler.
Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değiştiği gibi kullanım sıklığı ve miktarı da zara verip vermediği konusunda önemlidir. Hamile ve emziren annelerin defne yaprağı tüketmesi zararlıdır. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir.
Defne yaprağı tütsüsü
3 adet kuru defne yaprağını ateşte renk değiştirene kadar ısıtın. İstediğiniz ortamda bir tabağın içinde gün bitimine kadar tutmanız iyi gelecektir.
Sakinleştirici etkisi bulunan defne yaprağı, çay olarak tüketildiğinde daha rahat uyuyabilmenizi sağlar. C ve A vitamini bulunan defne yaprağı, bağışıklık sistemini güçlü tutar. Defne yaprağının içerisinde bulunan antioksidan ve demir, kalp sağlığına da iyi gelir. Öksürüğe iyi gelir ve balgam söktürücü etkisi vardır.
Seyrek yıkamalarda ise 3 kere bol bol köpürterek saç diplerinize masaj yaparak defne yağını yedirmeniz gerekir. İşlem öncesi veya sonrasında farklı şampuanlar kullanmanız ise önerilmemektedir. İlk yıkama sonrasında yağlanmanın gözle görülür bir şekilde azaldığını fark etmeye başlayabilirsiniz.
Defne Tohumu Yağı'nın saç bakımından cilt bakımına bir çok faydası var 😊 Defne Tohumu Yağı saçlardaki kepek problemi ile savaşır, saçları besleyerek daha hızlı uzamasını sağlar.
Argan yağı, biberiye yağı, limon yağı, lavanta yağı, çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı şampuanın içine ekleyebileceğiniz yağlardır. Yağları doğrudan şampuan şişesine eklemek yerine her kullanımdan önce yeterli miktarda almanız daha iyi olur.
Lavanta yağı kullanımı kas ağrılarını, eklem ağrılarını, doku zedelenmelerini ve sırt ağrısını hafifletebilir. Ağrıdan etkilenen bölgeye lavanta yağı ile masaj yapılması yaşanan ağrıları hafifletir ve kasları gevşetir. Lavanta yağı, bağırsak faaliyetlerininin artmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri