bir objenin, insanın veya bir davranışın kıymetini, önemini anlayamama, fark edememe durumu.
Kıymetini bilmek deyiminin anlamı, değerini bilmek özen göstermek demektir. İnsanın yaşarken kıymetini bilmeli, Gençliğinin kıymetini bil gibi örnek cümleler kurulabilmektedir.
Bir kişiyi değerlendirirken ölçüt alabileceğimiz tek şey, o insanın sahip olduğu gücün bize sağlayacağı yararın miktarıdır. O gücün kullanım değerini bizimle paylaştığı ölçüde değer -ya da fiyat- biçeriz kişiye.
Pilates yap, yoga yap, meditasyon yap, doğa aktivitelerine katıl veya yürüyüş, koşu yap. Kendi değerini bil, kendine iyi davran ve harekete geç, aktif kal. Sen kendi değerini bildikçe, karşındaki de senin değerini o kadar görür ve bilir. kural: Korkuların varsa korkularınla yüzleş ve bunların üzerine git.
Eğer bir insana gereğinden fazla değer verirsen karşılığında alacağın tek şey gereğinden fazla nankörlük olur. Bunu sakın unutma.
İlgili 21 soru bulundu
Değerli Olmak:
Değer; taşıyanın herhangi bir durumda veya zamanda değil, genel olarak bir niteliğidir. Sadece ihtiyaç anında değil,iyi günde de kötü günde de bizdeki olumlu algısının değişmemesidir. Bu genel düzeyinin nedeni ise, sahip olduğu vasıflardan çok; kişiliği, hayata bakışı, davranışı bize karşı yaklaşımıdır.
Kişinin kendine veya bir başkasına veya herhangi bir canlıya ya da eşyaya verdiği somut ve soyut önemi ifade emek için kullanılır. Değer vermek bir şeyin karşılığını hak edilen ölçüde vermek şeklinde ifade ediliyor. Verilen önem ve sevgiyi ifade etmek için de bu deyim kullanılabiliyor.
sevmek ve değer vermek.. ikisi arasında derin anlam farklılıkları yok ama her zaman seviyor olmak, değer verdiğin anlamına gelmez. oysa değer vermek içerisinde mutlak bir sevgiyi taşır.
İnsanın değeri nedir sorusuna Hz Mevlananın verdiği cevap kısa, ama çok derindir: "Aradığı Şeydir". .
Merhamet, vicdan saygı sevgi düsturuyla yaşamak, fikirlere saygılı olmak, empati yapmak, ben, benlik şuurundan uzak yaşamak, haklıyı gözetmek, haksızlığın karşısında olmak insanı insan yapan değerlerdir. İnsan kutlu emaneti üslenmiştir.
Değerler, çok kabaca, önemli olarak kabul ettiğimiz ihtiyaçlarımızdır. Bizi içten içe güdülerler ve onları deneyimliyor olmak bizi tatmin eder. Değerler çoğunlukla tek kelime ile ifade edilebilirler. Örneğin: Güven, özgürlük, adalet, dürüstlük, sadakat, şefkat, saygı…
Cevap: bir kimsenin ne kadar değerli olduğunu ancak o kimsenin değerini ölçebilecek nitelikteki insanlar anlar.
Değer vermek bir şeyin karşılığını hak edilen ölçüde vermek şeklinde ifade ediliyor. Verilen önem ve sevgiyi ifade etmek için de bu deyim kullanılabiliyor.
1. Değeri artmak, kıymetlenmek: Amerika'nın, para birimleri yuanın değerlenmesini zorlayacak bir yasayı onaylaması durumunda Çinli yetkililer ticaret savaşı açacakları uyarısında bulundular (Yeni Aktüel). 2. İşe yaramak, bir değer taşır duruma gelmek: “Böylece elde kalan malzeme değerlenmiş oldu.”
Değerleme, varlığın satılıp satılmayacağının belirlenmesine ve varlığın yatırım değerinin belirlenmesine yardımcı olmaktadır.
Yeniden değerleme işlemi sonucunda oluşan değer artış fonu pasifte 522 Maddi Duran Varlıklar Yeniden Değerleme Artışları Hesabına kaydedilir.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi yıllık olarak belirlenen yeniden değerleme oranı; ilgili yılın Ekim ayından geriye doğru 12 aylık dönemin endekslerinin aritmetik ortalamasının, bir önceki yılın Ekim ayından geriye doğru 12 aylık dönem endekslerinin aritmetik ortalamasına bölünerek bulunmaktadır.
Sosyopatlar insanlara hiçbir zaman değer vermezler. Adeta onları bir araç gibi görerek, bağlılık, sadakat ve dostluk bağı kurmaya çalışmazlar.
Değerli Olmak:
Değer; taşıyanın herhangi bir durumda veya zamanda değil, genel olarak bir niteliğidir. Sadece ihtiyaç anında değil,iyi günde de kötü günde de bizdeki olumlu algısının değişmemesidir. Bu genel düzeyinin nedeni ise, sahip olduğu vasıflardan çok; kişiliği, hayata bakışı, davranışı bize karşı yaklaşımıdır.
sevmek ve değer vermek.. ikisi arasında derin anlam farklılıkları yok ama her zaman seviyor olmak, değer verdiğin anlamına gelmez. oysa değer vermek içerisinde mutlak bir sevgiyi taşır.
Kıymet kelimesi birden fazla eş anlamlı kelime ile ifade ediliyor. Değer veya önem kelimeleri de kıymet kelimesi ile aynı anlama geliyor.
Entelektüel ya da aydın veya münevver, zekâsını ve analitik düşünme yetisini mesleği gereği ya da şahsî amaçlarına erişmekte kullanan kişi.
Bu deyimin ikinci anlamı ise, bir insanın yeteneklerinin, sorumluluklarının ve hedeflerinin ne olduğunu bilmesidir. Tasavvufta, agah olmak tabiri, kendini bilmek manasında kullanılır. 1- Kendini bilen insan, nerede nasıl konuşulması gerektiğini de bilir.
Değersizlik duygusu, kişinin kendisini önemsiz, yetersiz, değersiz hissetme duygusudur. Bu kişiler, kendilerini biri tarafından sevilmeye, başarılı olmaya hatta haklı olmaya dahi layık görmezler. Değersizlik duygusu yaşayan kişiler kendilerini güzel ve olumlu şeylere yakıştıramazlar.
Cömertlik kalpte başlar ve cömert olanlar her zaman verme duygusu içindedirler. Kendi ihtiyacı olanı başkalarına vermek cömertliğin en üst derecesidir ve herkesin hiç olmazsa ömründe bir kere bunu gerçekleştirmesi önerilmektedir. Zerafet bir insanı diğerlerinin gözünde yücelten bir özelliktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri