Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz. Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz. Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz.
DEKORT, kortikosteroid (hormonlara benzeyen ilaçlar) grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren ampuldür.
DEKORT tablet, anti-inflamatuar, antiromatizmal ve antialerjik etkilerinden dolayı kortikosteroid tedavisinde kullanılır. DEKORT tablet'in endike olduğu hastalıklar şu şekildedir: Bölgesel enterit ve ülseratif kolitli hastalarda hastalığın kritik periyodunda endikedir.
Deksametazonun etkileri sıklıkla bir gün içinde görülür ve yaklaşık üç gün sürer.
DEKORT göz yüzeyinin, gözün içindeki ön kısmın (arteriyör segment) ve kulağın inflamasyonunun tedavisinde, operasyon sonrası inflamasyonun önlenmesinde veya tedavisinde kullanılır. Kızarıklık, ağrı ve şişme gibi inflamasyon belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olur.
İlgili 39 soru bulundu
Gözünüzde veya kulağınızda mantar hastalığınız varsa Kulak zarında delinme (perforasyon) varsa DEKORT' u kullanmayınız. DEKORT'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ Eğer Herpes simpleks tedavisi gördüyseniz. Eğer durumunuz daha kötüleşir veya iyileşmezse doktorunuza danışınız.
Bademciklerde beta enfeksiyonu gelişmiş ise mutlaka 10 gün süreyle penisilin grubu antibiyotik kullanımı gerekir. Eğer penisilin alerjisi var ise alternatif antibiyotikler kullanılabilir. Tedavide antibiyotik ağız yolundan alınabileceği gibi damar yolu veya kalçadan enjeksiyon şeklinde de kullanılabilir.
**Acil şartlarda avil ve dekort amp yapılıp, Hastalık kontrol altına alındıktan sonra hasta mutlaka oral antihistaminik verilerek taburcu edilmelidir. Tercihen hastaya 0.5-1 mg/kg/gün dozunda prednol başlanması ve dozun azaltılarak 7-10 gün içinde kesilmesi tavsiye edilir.
İştah artışı, sinirlilik, uyku güçlüğü (uykusuzluk), ayak bileklerinizde ve ayaklarınızda şişme (sıvı tutma) ve göğüste ağrılı yanma hissi; deksametazon alan hastalarda görülen bazı yan etkilerdir.
AVİL; akıntının mukoza iltihabında ve sulanan egzamalarda sıvı sızıntısını azaltmak için, kurdeşen, ani aşırı duyarlılık reaksiyonları ve alerji sonucu yüz ve boğazda oluşan şişliğin tedavisinde kullanılır.
Serum kortizol düzeylerinin suprese olmaması hiperkortizolizm varlığını destekler. Hiperkortizolizm varlığının doğrulanması amacıyla yapılır. 2 gün süreyle 6 saatte bir 0.5 mg dekort oral yolla verilir.
Uygulama yolu ve metodu: DEKSAMET ampul, doktorunuz tarafından damar ya da kas içine uygulanır.
KORDEXA, kortikosteroid grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren tablettir. Her bir tableti 0.5 mg deksametazon içeren 20 tabletlik ambalajlarda piyasaya sunulmuştur. Deksametazon, vücutta iltihap ile ilgili çeşitli hastalıkların tedavisinde etkilidir.
DEKSAMETAZON (DEKORT): ÇOCUK, YETİŞKİN YENİDOĞAN DOZU. Doz: 0.1 – 0.6mg/kg/doz (max doz: 10mg) İV/PO 3 dozda . Krup sendromu tedavisi: 0.6mg/kg ( IV, PO,IM ) tek doz olarak (Krupta 2mg/kg/gün 1-2 dozda prednisolonda verilebilir.)
Bunlar, ateş baş ağrısı, görme bozukluğu(gözde ağrı veya göz iltihabı), hasta hissetme, kas ve eklem ağrısı, burnun iç kısmında şişlik, kilo kaybı, deride kaşıntı ve konjunktivit. Bu ürünün kullanımıyla ilgili başka sorularınız varsa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
DEKORT, kortikosteroid grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren tablettir.
Kortizonlu krem kilo aldırır mı? Birkaç kez kortizon iğnesi kullanmak ve ya kısa süreli ilaç kullanımı kilo alımına yol açmayacağı gibi kortizonlu kremler de kilo aldırmamaktadır.
İştahı artırarak kilo alımına yol açan diğer bir ilaç grubu ise antikonvülzan ilaçlardır. Antikonvülzan ilaçlar arasında başta valproik asit olmak üzere vigabatrin, gabapentin ve daha az kilo alımına neden olan karbamazepin ilaçlar yer almaktadır.
Evet, aldırabilir. Kortizonun iştah açıcı etkisi vardır.
ADVIL LIQUI-GELS, romatizmal ağrılar, sırt ağrısı, baş ağrısı, diş ağrısı, kas ağrıları, adet sancıları, soğuk algınlığı ile grip belirtilerinin giderilmesinde ve ateşin düşürülmesinde kullanılır.
Tanı almamış hastalarda ağıza ve dişlere yapılan çeşitli müdahaleler ve cerrahi girişimler gırtlak şişliğine neden olarak hayatı tehdit eder. Şu an için hastalığın kesin tedavisi yoktur fakat C1 inhibitörü konsantresi gibi ilaçlar hastaya verilerek atak kontrol altına alınabilir.
Ürtiker/anjioödem lezyonlarına en sık neden olan ilaçlar; penisilin, sülfonamid, kas gevşeticiler, diüretikler, nsaid' lerdir. Bazı ilaçlar hapten gibi davranarak alerjik yanıt oluşturabilir. Besinler içinde en belirgin alerjenler; süt, yumurta, yer fıstığı, ağaç fıstıkları, balık ve kabuklu deniz hayvanlarıdır.
Boğazı nemli ve yumuşak tutmak için bol sıvı tüketilmelidir. Günde en az sekiz bardak su içmek vücuttaki su dengesinin korunmasına da yardımcı olur. Boğazdaki şişliği ve ağrıyı hafifletmek için ılık su veya balla karıştırılmış çay gibi içecekler tüketilebilir.
Soğuk algınlığı ve grip gibi viral enfeksiyonlar, boğazda ağrı, kızarıklık ve boğaz tahrişi gibi semptomlara neden olabilir. Bu tür enfeksiyonlar genellikle dinlenme, bol sıvı tüketimi ve semptomları hafifletmek için ağrı kesici veya ateş düşürücü ilaçların kullanılmasıyla tedavi edilir.
Antibiyotik Tedavisi: Bakteriyel enfeksiyonlar için “Bademcik iltihabını ne kurutur?” sorusunun yanıtı çoğu zaman antibiyotiklerdir. Doktor önerisiyle antibiyotik kullanmak, enfeksiyonu tedavi eder ve komplikasyon riskini azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri