Beyin tümörlerine bağlı gelişen beyin ödeminin tedavisinde kortikosteroid (kortizon) içeren ilaçlar kullanılır. Bu amaçla en sık kullanılan kortikosteroid ilaç deksametazondur (Dekort, Kordexa).
KORDEXA, kortikosteroid grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren tablettir. Her bir tableti 0.5 mg deksametazon içeren 20 tabletlik ambalajlarda piyasaya sunulmuştur. Deksametazon, vücutta iltihap ile ilgili çeşitli hastalıkların tedavisinde etkilidir.
DEKORT tablet, anti-inflamatuar, antiromatizmal ve antialerjik etkilerinden dolayı kortikosteroid tedavisinde kullanılır. DEKORT tablet'in endike olduğu hastalıklar şu şekildedir: Bölgesel enterit ve ülseratif kolitli hastalarda hastalığın kritik periyodunda endikedir.
KORDEXA 4 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablette 4 mg deksametazon. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat (sığır kaynaklı), nişasta, povidon K-30, kroskarmelloz sodyum, magnezyum stearat, boya (brilliant blue).
DEKORT gözün ve kulağın infeksiyonlu olmayan dış inflamatuvar ve alerjik durumlarının ve operasyon sonrası inflamasyonun tedavisinde kullanılır. DEKORT, kortikosteroidler olarak adlandırılan bir grup ilaçtan biridir. Gözdeki ve kulaktaki inflamasyonun önlenmesine veya azaltılmasına yardımcı olur.
İlgili 25 soru bulundu
Deksametazonun etkileri sıklıkla bir gün içinde görülür ve yaklaşık üç gün sürer.
DEKORT, kortikosteroid (hormonlara benzeyen ilaçlar) grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren ampuldür.
Beyin tümörlerine bağlı gelişen beyin ödeminin tedavisinde kortikosteroid (kortizon) içeren ilaçlar kullanılır. Bu amaçla en sık kullanılan kortikosteroid ilaç deksametazondur (Dekort, Kordexa).
İlerleyen kronik Romatoid artrit'in akut alevlenmelerinde, bronşiyal astımda, akut deri hastalıklarında, sarkoidoz ve ülseratif kolit'de başlangıç dozu KORDEXA 4-16 mg /gün olarak uygulanır.
Romatizmal bozukluklar: Kısa süreli kullanım için ek tedavi olarak akut gut artritinde, akut romatizmal kardit, ankiloz spondilit, psoriatik artrit, romatoid artrit, juvenil romatoid artrit. Kemoterapiye bağlı bulantı-kusmaların tedavi ve profilaksisinde tek başına ya da kombine olarak kullanımı endikedir.
İştah artışı, sinirlilik, uyku güçlüğü (uykusuzluk), ayak bileklerinizde ve ayaklarınızda şişme (sıvı tutma) ve göğüste ağrılı yanma hissi; deksametazon alan hastalarda görülen bazı yan etkilerdir.
DEKORT, kortikosteroidler olarak adlandırılan bir grup ilaçtan biridir. Gözdeki ve kulaktaki inflamasyonun önlenmesine veya azaltılmasına yardımcı olur.
Bu durum da kemoterapi hastalarında uzun süreli ve geçmeyen hıçkırık oluşmasına neden olur. Özellikle kemoterapi sırasında uygulanan Dekort adlı ilacın yan etkisi olarak ortaya çıktığı düşünülen hıçkırık, vagus sinirinin uyarılması ile oluşur.
dame tedavi, gün aşırı (yirmi dört saate yayılmış biçimde) uygulanmalıdır. Toplam dozun tümünün sabah saat 8'den önce hastaya verilmesi uygundur, böylece böbrek üstü bezlerinin salgı ritmi etkilenmemiş olur. Bundan daha da iyisi dozun 2 günde bir dönüşümlü olarak verilmesidir.
Ağızdan alınır. DEKORT'yı kırmayız veya çiğnemeyiniz. Bir miktar su ile yutunuz. Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça bu talimatları takip ediniz.
KEPPRA, epilepsi (sara) nöbetlerinin tedavisinde kullanılan antiepileptik (sara nöbetlerini önleyici) bir ilaçtır. KEPPRA, 16 yaş ve üstü hastalarda ikincil olarak yaygınlaşma olan ya da olmayan kısmi başlangıçlı nöbetlerde tek başına kullanılır.
DEKORT' u yemeklerden sonra alınız. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Beyin ödeminde (ağır vakalarda) genelde intravenöz Deksametazon ampul uygulanır ve iyileşme durumunda oral tedaviye, DEKORT 4-16 mg/gün olarak devam edilir. Hafif vakalarda duruma göre sadece oral olarak, DEKORT 2-8 mg/gün olarak kullanılması yeterlidir.
AVİL; akıntılı mukoza iltihabında ve sulanan egzamalarda sıvı sızıntısını azaltmak için, kurdeşen, ani aşırı duyarlılık reaksiyonları ve alerji sonucu yüz ve boğazda oluşan şişliğin tedavisinde kullanılır.
Bu açıdan bakıldığında kortizonun vücuttan tamamen atılması gibi bir durum söz konusu değildir. İnsan vücudunda ölüm anına kadar kortizon hormonu salgılanır. Kortizonun ilaç olarak kullanılması durumda, tedavi bittikten sonra vücut yeniden kendi düzenine döner. Kortizon vücutta yeniden olması gerektiği gibi salgılanır.
Kortizonlu ilaçlar zarar veriyor mu? Alerji tedavisinde kullanılan kortizonlu ilaçları, eğer gereken dozda, düşük dozda ve gerektiği sürede kullanılıyor ise zarar vermez. Ama yüksek dozlarda ve uzun sürelerde veriliyor ise zarar verme potansiyeli vardır.
Aşırı doz ya da fazla kortizon kullanımı vücutta tehlikeli seviyelerde birikime yol açabilir. Kortizonun aşırı dozunun belirtileri arasında hazımsızlık, iştah artışı, sinirlilik, ve uykusuzluk yani uykuya dalma veya uykuda kalma sorunları bulunur.
DEKORT, kortikosteroid grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren tablettir. DEKORT, 10 tablet içeren blister ambalajlarda bulunur. Her bir karton kutu 20 tablet içermektedir. DEKORT, deksametazon etkin maddesini içermektedir.
Doğal Kortizon Nedir? Doğal Kortizon böbreklerin üstündeki endokrin bezleri olan adrenal bezlerinin üretip salgıladığı kortizol isimli bir steroid hormondur. Kortizol vücudunuzun çeşitli yönlerini etkiler ve esas olarak vücudun inflamasyon karşısındaki tepkisini düzenlemeye yardımcı olur.
Serum kortizol düzeylerinin suprese olmaması hiperkortizolizm varlığını destekler. Hiperkortizolizm varlığının doğrulanması amacıyla yapılır. 2 gün süreyle 6 saatte bir 0.5 mg dekort oral yolla verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri