İmlecin sağındaki karakteri siler. Ayrıca seçili dosya ve klasörleri silmeye yarar. Bu tuşa basıldığında yazılan karakter imlecin sağındaki karakteri siler ve onu yerine geçer.
Metinde imlecin bulunduğu noktanın sağ tarafında kalan karakterleri siler. Seçili dosyanın geri dönüşüm kutusuna gönderilmesini sağlar. Bilgisayardaki farklı işlemlerin daha kolay gerçekleştirilmesini sağlayan kısayollarda kullanılır.
Del (Sil), bilgisayar klavyelerinin üzerinde yer alan ve silme ve kaldırma fonksiyonunu klavye aracılığıyla yerine getirmeye yardımcı olan bir tuştur. Delete bazı klavyelerde Delete'nin kısaltması olan DEL şeklinde de yer alabilir..
Buna göre F klavyedeki tüm tuş isimlendirmeleri artık Türkçe olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, F klavyelerde bundan sonra 'delete' yerine 'sil', 'enter' yerine 'giriş', 'print screen' yerine de 'ekranı kopyala' tuşlarının yer alacağını ifade etti.
Bu tuş, Türkçesi geri boşluk anlamına gelen İngilizce “Backspace” ifadesiyle adlandırılmış- tır. Tuşa basıldığında imlecin arkasındaki karakter veya seçilmiş karakter grubu (varsa) silinir, silinen karakter veya karakterleri takip eden tüm karakterler (varsa) silinenlerin pozisyonuna geri gelir.
İlgili 22 soru bulundu
): (Back: Geri Space: boşluk (sola doğru ) silme tuşudur.
Bu tuş, Türkçesi son anlamına gelen İngilizce “End” ifadesiyle adlandırılmıştır. İmleci, üzerinde bulunduğu satırın sonuna getirir.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
Ctrl + u = Seçili metnin altını çiz. Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür. Alt + Shift + x = Seçilen metni monospaced bir fontta görüntüle. Alt + Shift + h = Klavye kısayollarını göster (Bu yardımı görüntüle)
Control-Alt-Delete, (sıklıkla Ctrl-Alt-Del şeklinde kısaltılır), sistemi yeniden yüklemek ya da görev yöneticisini çalıştırmak için kullanılan bir klavye kısayoludur. Control ve Alt tuşlarına basarken aynı anda Delete tuşuna basarak gerçekleştirilir.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
#windows #klavye #kısayol Windows tuşu + L = Ekranı kilitle CTRL + A = Tümünü kopyala CTRL + F = Sayfada ara CTRL + Z = Geri al Shift + Delete = Dosyayı kalıcı olarak sil Windows 10'da işinizi hızlıca halletmenizi sağlayacak sayısız kısayol tuşu olduğunu biliyor muydunuz?
Tuşuna basın ve Windows düğmesini basılı tutun ve sonra oturum için güç düğmesine basın (veya Ctrl + Alt + Delete tuşlarına basarak kilidini açabilir.) Tuşuna basın ve Windows düğmesini basılı tutun ve sonra kilidini açmak için güç düğmesine basın. (Veya Ctrl + Alt + Delete tuşlarına basarak kilidini açabilir.)
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
SQL delete komutu mevcutta bulunan kayıtları bir tablodan silmek için kullanılır. Özellikle tablo içerisinde sadece istenilen, hatalı kısmın silinmesi için gerekli olan bir komuttur. SQL Delete Komutu Nasıl Kullanılır? SQL Delete komutu tabloda bulunan verilerin bir kısmını silme işlevini görmektedir.
Windows üzerinde yer alan herhangi bir belge, doküman ya da klasörün isminin değiştirilmesini sağlamaktadır. İsmi değiştirilmek istenen dosyanın üzerine bir kere tıklanmasının ardından F2 tuşuna basılması halinde, seçili dosyanın ismi kolaylıkla değiştirilebilmektedir.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Tab Tuşu, klavyelerde bulunan ve genellikle klavyenin sol üst köşesinde yer alan bir tuştur. "Tab" kısaltması, "tabulate" kelimesinden gelir ve başlıca kullanım amacı metin düzenleme veya veri girişi sırasında hızlı bir şekilde alanlar arasında geçiş yapmaktır.
Bir Fn tuşu veya F Lock tuşlu tuşlar, birçok tuş için iki komut dizini sağlar. Bunlar arasında standart işlev tuşlarının (F1–F12) üst sırası bulunur. Standart komutlar, tuşların ön kısmında etiketlenir (F3 gibi). Alternatif komutlar, tuşların üzerinde etiketlenir (Yinele gibi).
ENTER: Yapılan işlemleri onaylar, seçili dosya ve klasörleri açar, yazı yazarken bir alt satıra geçer. BACKSPACE (SİLME): Yazılarımızı sağdan sola doğru siler. DELETE: Yazılarımızı soldan sağa doğru siler. Seçili dosya ve klasörleri siler.
ALT + P = Önizleme panelini görüntüler. ALT + Enter = Seçili öğenin özellikler kutusunu açar.
Tab tuşu, sekmeler için kullanılan bir tuştur. Tab, programlama dilinde aynı zamanda sekmeler için kullanılan bir kısaltmadır. Klavye içerisinde en sol kısımda Caps Lock tuşunun hemen üstünde yer alır. Bu tuş bilgisayarda yazı yazarken kullanılan işlevsel bir tuştur.
Seçili metni Simge yazı tipiyle değiştirme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri