F09 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensörünün Arızalı Olduğu ve Dolayısıyla da Kombide Sıcak Su Sorununun Yaşandığı Arıza Kodudur. Çözümü için lütfen 444 55 47 servis ile irtibata geçiniz.
F09 arızası kombide bulunan fanın görevini yerine getirmediği halde prosestat kontaklarının kapalı olduğunu gösterir. Kısacası prosestat arıza olarak adlandırabiliriz. Kombi uzmanının elektronik kartı da kontrol etmesini isteyiniz. Çünkü elektronik karttan da bir problem oluşmuş olabilir.
Demirdöküm kombi cihazlarında çoğunlukla arıza sebebi su akışından kaynaklanabilmektedir. Kombiye gelmeyen su sebebiyle cihazınız F hatası veriyor olabilmektedir. Kombinize su gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Kombi ye su gelmediği zaman cihaz ekranında F hatası oluşması oldukça normal karşılanır.
Genellikle kombinin ön panelinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa yaklaşık olarak 5 saniye kadar basılı tutmak suretiyle kombi resetleme işlemi yapılabilir. Bazı modellerde kombi üzerinde reset tuşu, 'R' olarak geçer. Bazı modellerde, 'On/Off' açma tuşu şeklinde ifade edilmektedir.
DemirDöküm kombi ateşleme yapmıyorsa şu gaz valfi problemli olabilir. Gaz valfi arızalarında orijinal parça değişimi yapılmalıdır. Ekiplerimizden gaz valfi değişimi talep edebilirsiniz. DemirDöküm kombilerde anakart arızası varsa kombi ateşlemeyebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğu kombi ateşleme. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.
Su seviyesi 1 bar altındaysa kombi devreye girmez. Demirdöküm kombinizin çalışması için kombiye 220 volt elektrik düzenli olarak gelmelidir. Sigorta ve voltaj düzenleyicide bağlantılar açık değilse kombi devreye girmeyecektir. Kombi vananınızın da açık olması gerekiyor.
Demirdöküm İsofast kombi resetleme işlemi için direkt bir reset tuşu yoktur. Kontrol panelindeki 0-1 konumundaki tuş ile resetleme yapılır. Tuşu 0 konumuna getirdiğinizde cihaz kapanır ve yeniden 1 konumuna getirdiğinizde resetleme işlemi tamamlanır.
Bazı kombi modellerinin ön panel kısmında reset tuşu olmayabilir. Eğer böyle bir kombi cihazına sahipseniz aşağı ve yukarı tuşlarına aynı anda basın. 3 saniye basılı tutmanız durumunda reset tuşu olmayan kombi cihazlarda Buderus kombi resetleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Bu, genellikle yaklaşık 15-20 dakika sürer. Reset Düğmesini Bulun: Kombinin dış yüzeyinde, genellikle kontrol paneli yakınında bir reset düğmesi bulunur. Bu düğme farklı kombi modellerinde farklı yerlerde olabilir. Kullanım kılavuzunda bu düğmenin konumu belirtilmiştir.
Eğer kombi ekranında F hata kodu görülüyorsa yani kombi F hatası veriyorsa bu, kombide su basınç yetersizliği olduğunu göstermektedir. Yani kombideki suyun basıncı düşmüş olabileceği gibi kombiye su gelmeme ihtimali de vardır.
İyonizasyon sorunu kombinin çalışma sırasında alevinin sönmesi demektir. Gaz girişi olmayabilir veya gaz girişi yetersiz olabilir.
Demirdöküm Nitron kombi su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü yanıp söndüğünde bu basıncın düşük olduğunu, ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü belirdiğinde basıncın yüksek olduğunu anlayabilirsiniz.
F9 Arıza Kodu: Hava prosestatında kısa devre olduğunu gösterir. F10 Arıza Kodu: Bu arıza kodu daha çok su basıncının düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Su basıncı eğer 1.5 bar altında kalır ise sorunla karşılaşabilirsiniz. F11 Arıza Kodu: su akışı sağlanmadığını gösterir.
F9 Arıza Kodu : Hava Akış Anahtarında Sorun Meydana Gelmiş. Hava Şiddetli Rüzgarlı İse Bacadan Çıkan Hava Geri Atabilir. Kombiye Birkaç Kez Reset Atınız. Düzelmez İse Servis İle Görüşünüz.
Muhtemel neden: bir sıkma çevrimi sırasında dengesizlik. Sıfırlama eski makinelerde önerilir.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Kombinizin Performansını Yeniden Başlatma Rehberi
ECA kombi resetleme, kombi cihazlarının performansını yeniden başlatma işlemidir. Kombi cihazları zaman içinde çeşitli nedenlerle performans kaybı yaşayabilir. Bu gibi durumlarda, kombi resetleme işlemi cihazınızı eski performansına kavuşturabilir.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Kombinin su basınç ayarı kaçta olmalıdır? Manometreden okunacak basınç değerinin 1-2 bar arasında olması gerekmektedir. Atron kombi gibi hem analog hem dijital manometreye sahip kombilerde bu değerler kolaylıkla takip edilebilir.
Çözüm: Karşımıza sıkça çıkan bu arıza durumunda ekranda “RESET” ve anahtar sembolü de belirir. Cihazın ateşleme yapmadığını belirten bir arıza kodudur. Bu durumda önce konutta gaz olduğundan ve kombiye gaz geldiğinden emin olunmalıdır. Gaz girişlerinde sorun yoksa kombi resetlenmelidir.
Nitromix kombiyi resetlemek için “reset” yazan düğmeye bir kez basmanız yeterlidir. Sonrasında cihaz arızadan çıkacak çalışmaya devam edecektir. ►►► Nitromix kombi ekranında beliren hata kodu silinmediği sürece işlemi 3 kez tekrarlamalısınız.
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.
*** Demirdöküm kombinin resetlenme durumları bulunmaktadır. Demirdöküm kombinizin ekranında bir hata kodu yer alıyor ise (örneğin: F04) cihazınızı resetleyebilirsiniz. Demirdöküm kombinizin ekranında bir hata kodu yok fakat sorun yaşıyorsanız bu durumda kombinizi resetlemeyiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri