Çaydanlığınızın içine yaklaşık 1 çay bardağı kadar sirke koyup temiz bir fırçayla hafifçe ovalayın. Her yerine sirkenin değdiğinden emin olduktan sonra bu şekilde 30 dakika kadar bekletin. Ardından içine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ya da karbonat ilave edin ve yine bir fırça ya da bulaşık süngeri ile güzelce ovalayın.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Çaydanlığın içerisine tepeleme bir yemek kaşığı limon tuzu koyulur ve çaydanlık neredeyse üst limitine kadar doldurulur. Bu karışım, yaklaşık 10 dakika kadar kaynama bırakılır ve kireç tortuları kendilerini suya saldığında karışım dökülür ve çaydanlık durulanır.
Bir kaba sirkeyi boşaltın ve bir miktar da tuz ekleyin. Tuz sirke içinde çözününceye kadar karıştırın. Daha sonra bir bez yardımı ile çaydanlığınızı temizleyin. Sirkeli tuz ile temizleme işleminiz bittikten sonra su ile durulayın ve kurulayın.
Çaydanlığın içine 1 yemek kaşığı limon tuzu koyun ve su ilave edin. Daha sonra çaydanlığın içerisindeki bu suyu 15 dakika kadar kaynatın ve su ile durulayın. * Kaynar suyun içinde erittiğiniz kaya tuzu ve sirke ile hem kararan çaydanlık içlerini ve hem dışını parlatabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
KULLANIM ŞEKLİ: Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık veya su ısıtıcınıza doğrudan dökünüz. ETKİ SESİ kesilene ve kireç temizlenene dek bekleyiniz. Daha sonra çaydanlığınızı, su ısıtıcınızı bir kaç kez bol suyla durulayınız. Gerekirse işlemi tekrarlayınız.
Karbonat sirke Etkili doğal temizlik malzemelerinden biri olan karbonat ile sirke kireç temizlemede oldukça başarılı. 1 su bardağı sirke ile 1 paket karbonatı kireçli çaydanlık içine dökün. Çaydanlığın yarısını su ile doldurun ve kaynamasını bekleyin. Kireçler kısa süre içerisinde çözülecektir.
Çaydanlığı ocağa yerleştirdikten sonra kaynatın, kireci zayıflatmak ve tamamen yerinden çıkarmak için yaklaşık 30 dakika bekletin. Kireç kalıntısı kalmayıncaya kadar çaydanlığı temizleyin. Çaydanlığı belirli bir sıklıkla temizlemek böylece içinde bulunan herhangi bir kir ve kireçten döküntüden kurtulabilirsiniz.
Limon Tuzu İle Çaydanlık Temizleme
Eğer sirke kullanmak istemezseniz bunun yerine çaydanlık içerisine iki yemek kaşığı limon tuzu ekleyerek 15 dakika boyunca kaynatınız. Ardından çaydanlığı bol su ile yıkayınız. Çaydanlıklarınız bu yöntemle de tertemiz olacaktır.
Çaydanlık gagasının alt tarafındaki keskin kenar en önemli rolü oynar: bir damla oluşur, kenarın hemen altındaki alan daima ıslak kalır. Bu damlanın boyutu, sıvının çaydanlıktan dışarı akma hızına bağlıdır.
çaydanlığın içine 2-3 yemek kaşığı matik deterjan koyun daha sonrada içine kaynamış su doldurun ,böle 1 gece bekletin sabaha pırıl pırıl bi demlikle karşılaşaksınız...
Ya da çaydanlığın içine 1 çay bardağı sirke ve 1 su bardağı koyup ocağa alın. Ocakta kaynayana kadar bırakın. Kaynadıktan sonra kireçler yavaş yavaş çözülecektir. Çözülmeyen kireçler de yumuşadığı için tel yardımıyla kolayca kireçlerden kurtulabilirsiniz.
Karbonat ve Tuz
Ardından suya 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Daha sonra yarım bardak sirke ekleyerek karışımı çaydanlıkta kaynatın. Kaynama işleminden sonra suyu dökün ve ılımasını bekleyin. Çaydanlığın içini sünger yardımıyla ovun ve bol suyla durulayın.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
LİMON SUYU DA KİREÇ ÇÖZÜYOR
Limon tuzunun yanı sıra limon suyu da asidik özellikte olması nedeniyle kireçlenmeyi gideriyor.
Sirkenin asit etkisi sayesinde kireç temizleme de yardımcı olmaktadır. Bunun yanında kullanılan bir başka ürün ise tuzdur. Tuz veya karbonat sirke ile birlikte kullanıldığı zaman tepkimeye girer ve çok daha fazla etki sağlar. Elma ya da üzüm sirkesi mutfaklarda kullanılan ürünlerdir.
Nihale, özellikle mutfakta kullanılan, sıcak eşyaların konulduğu zemine zarar vermesini önleyen mutfak gereçleridir.
Cevap: Tek kapaklıdır. Cevap: Bizim mağazamızdan mı almıştınız ürünü? kapağını biraz döndürerek veya yatay şekilde güç uygulayarak açabilirsiniz.
Ocakta unuttuğunuz çaydanlığın suyu biterek çaydanlığın yanarak kararmasına sebep olabiliyor.
Bir başka püf noktada porçöz denilen kireç çözücüyü çaydanlığın içine bir miktar döküp, çaydanlığın içinde ki kireç lekelerine doğru sallayarak tuttuğunuz zaman bir müddet sonra kireç kalıntıları çıkacaktır. Tabiki sonra çaydanlığı bol suyla yıkayın.
Çaydanlığın içerisine birkaç parça limon tuzu atılarak üzerine bir miktar su konulur. Limon tuzu ve suyun bulunduğu çaydanlık ocağın üzerine alınarak bir kısık ateşte suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başladıktan bir süre sonra çaydanlık içindeki kirecin yüzeye çıktığını göreceksiniz.
Çaydanlık kirecinden kurtulmak için bir çay bardağı sirkeyi çaydanlığa dökün. Temiz fırça ile çaydanlığın içerisine ovalayın ve sirkenin her yere değdiğinden emin olun. 30 dakika boyunca bu şekilde beklettikten sonra, 1 tatlı kaşığı karbonat veya tuz ekleyerek tekrar ovalayın. Daha sonra güzelce durulayın.
Çamaşır suyu kireci yok etmese de, klozetin rengiyle bütünleşerek onu görünmez kılar. Lekelerin genellikle bu kadar çabuk geri gelmesinin nedeninin de aslında budur. Kireci temizlemek için çamaşır suyu kullandıysanız, asla kaybolmazlar sadece gizlenirler.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri