Kabuğu dövülerek soyulmuş buğday, aşlık.
Deni TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Alçak, kötü, kişiliksiz (kimse)
Türk Dil kurumuna göre demo kelimesi tanıtım gösterisi anlamına gelmektedir.
Deniz ismi Türkiye'de oldukça fazla kullanılan bir isimdir. Genellikle hem kız hem de erkek çocukları için bu isim tercih edilir. Yani Deniz ismi unisex bir isim olarak kullanılmaktadır.
Defne ismi, bilinen en eski yazılı kaynaklardan günümüze ulaşmayı başarmıştır. Sözcük Yunanca kökenlidir. Kaynağı Yunan Mitolojisindeki anlatılara dayanmaktadır. Bu isim yüzyıllardan bu yana saflığın ve masumiyetin simgesi olmuştur.
İlgili 39 soru bulundu
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Alya ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Yükseklik, yüksek yer, gök, sema. Gökyüzü. Cennet.
Asel Arapça kökenli olarak Türkçede yer alan ve hoş anlamı üzerinden beğeni toplayan isimlerden biridir. - Arapçada bal anlamına gelmektedir. - Cennetteki bal ırmağından bahsederken kullanılan bir isimdir. Ayrıca bu isim Kur'an-ı Kerim'de Muhammed suresi 15. ayette geçiyor.
1. Mutlu, uğurlu. 2. İbadet etmiş, Allah'a karşı görevlerini yapmış kimse.
Demo, aslında İngilizce bir terimdir olan demonstration kelimesinin kısaltılmış halidir. Tanıtım, gösterme, ön izleme gibi anlamlara gelir.
Türkçe dil kökenine sahip olan Mete ismi, Büyük Hun İmparatoru ile ilişkilendirilir. Aynı zamanda bu ismin kelime anlamı ise “topraktan yapılmış olan ibrik” anlamına gelir.
isim Denetleme işi, teftiş
Türk Dil Kurumu, Türk Dili Tetkik Cemiyeti adıyla 12 Temmuz 1932'de Atatürk'ün talimatıyla kurulmuştur. Cemiyetin kurucuları, hepsi de milletvekili ve dönemin tanınmış edebiyatçıları olan Sâmih Rif'at, Ruşen Eşref, Celâl Sâhir ve Yakup Kadri'dir.
Dane kelimesi tohum ve çekirdek anlamına gelir. Spermanın içinde bulunan ve bir canlının oluşmasını sağlayan tohumlara dane denir. Bu sözcüğün ikinci anlamı bir adettir.
Dedike, Türkçe anlamı olarak özel anlamına gelir. Özel ya da tahsis edilmiş, kişiye özel anlamlarına gelen Dedike birçok kişi tarafından kullanılan bir kelimedir.
HİBRİT NEDİR? Hibritin kelime anlamı melezdir. TDK sözlüğünde "Hibrit" kelimesinin Fransızca "Hybride" kelimesinden Türkçe'ye geçtiği belirtiliyor. Hibrit kelimesinin teknolojideki anlamı ise "İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması." olarak tanımlanıyor.
Vasat kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak öne çıkmaktadır. Bu kelime tek başına ya da farklı cümleler ile halk arasında yaygın olarak değerlendirilir. Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında bu kelimenin karşılığı olarak 'orta' karşımıza çıkmaktadır. Yani herhangi bir durumun veya olgunun ortalamasını gösterir.
Deklare etmek tabirinin anlamı açıklamak, bildirmek ya da duyurmak anlamındadır. Bir duyuru olduğu zaman ya da bir açıklama yapılacağı zaman bunun için deklare edilecek söylemini kullanmak doğru olur. Ayrıca deklare kelimesi genelde deklere olarak yanlış yazıldığından doğrusunun bilinmesi de önemlidir.
1. Dua eden, duacı. 2. Davet eden, çağıran.
dan / dân / دان
Arabca, Farsça veya bazı Türkçe kelimelerin sonuna takılarak, âlet ismi veya sıfat yapılır. Meselâ: Ateş-dan : Mangal. Cüz-dan : Cüz kabı, çanta.
adiyef, albina (kafkasya'da bir ırmak ismi), bilana (ceylan), dane (ipek), denef (ipek), dijan, dinemis, dişeps (altın suyu), goşemef (uğurlu kadın), goşeney, gunef (aydınlık kalp), gupse (canan), gupset (kalbini veren, içten, candan), guşef (kalp alan, kalp kazanan), janserey, janseri, janset, jineps (çiğ damlası), ...
Tarih. Türkçe, Eski Türkçe yazılmış ve Türk dillerinin bilinen ilk yazılı kaynağı olan Orhun Yazıtları ele alındığında yaklaşık 1.300 yıllık bir tarihe sahiptir.
Dragon TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Ejderha.
Ali'ye savaşlarda gösterdiği cesaretten ötürü Haydar-ı Kerrar (düşmana dönüp dönüp, korkusuzca saldıran yiğit) denmiştir. Halifelik dönemini anlatan birçok kitapta bu söz ''Haydari Kerrar Gayr-ı Ferrar" şeklinde geçer.
5- Dilber: Dilber ismi, kendisine aşık eden, güzel ve alımlı kadın demektir.
dehan / dehân / دهان
Ağız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri