Deniz otobüsü şiddetli dalgalar söz konusu olduğunda batıp çıkabilir. Şiddetli şekilde mide bulantısına sebebiyet verebilir. Özellikle yanınızdan geçen feribotların oluşturduğu dalgaların etkisinde iken deniz otobüsünün denize dalıp, çıkması birkaç kez yinelenebilir.
Deniz otobüsü feribotlardan daha hızlı ve farklı olarak sadece yolcu ve kargo taşıyan deniz aracıdır. Hız için daha aerodinamik yapılırlar. Körfez içi insan taşımacılığı için en konforlu ve hızlı ulaşım aracıdır.
Hızlı ve güvenli ulaşım
Hızlı feribotun en önemli özelliği, adı üzerinde, hızlı gitmesi! Saatte 42 mil (75 kilometre) yapıyor.
Hayır, Mahmut Lüks Deniz Turizm otobüslerinde genellikle tuvalet yoktur. Endişelenmeyin, otobüs yolculuğunuz sırasında tuvalet ve dinlenme molaları verir.
Deniz otobüsleri seri ve hızlı hareket etmektedir ancak küçük dalgalarda bile sallanmaktadır. Eğer deniz tutuyor ya da dalgaların midenizi bulandırma ihtimali varsa, deniz otobüsü ile yolculuk, zor anlar yaşamanıza sebep olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Deniz otobüsü kaç km rüzgarda iptal olur? Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkililerinden alınan bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri iptal edildi.
Toplam 12 bin beygir. Genelde ortalama bu civardadır.
Deniz otobüsleri denizlerin Ferrari'si gibidir. Nasıl normal otomobil 100 kilometrede 10 litre yakıyor da Ferrari 25-30 litre yakıyorsa deniz otobüsleri de normal bir Şehir Hatları vapuruna göre motorini yakmaz, adeta içer.
Mevcut durumda İDO 'nun hissedarlık yapısı Akfen Holding (%50) ve Tepe (%50) şeklindedir. Satış bedeli olan 861 milyon ABD doları ortak girişim tarafından ödenerek hisse satış sözleşmesi imzalandı ve İDO hisselerinin devri tamamlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık sonucu ihaleyi, 861 milyon dolarlık teklifle Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu kazandı.
Akgünler 3
Girne-Taşucu limanları arasındaki seyri ise 2.5 saat sürüyor.
Mayıs-Ekim ayları arasında düzenli seferler yapan Akgünler 3 gemimizin Mersin Limanı ve Girne Limanı arasındaki seyri 4 saat sürmektedir. Girne-Taşucu limanları arasındaki seyri ise 2.5 saat sürüyor. Sadece yolcu taşıyan bu gemimiz KKTC ve TC arasındaki gündüz seyahatlerinizde en hızlı seçeneklerden biridir.
Kıbrıs'a Feribot ile Ulaşım
Kıbrıs'a denizyolu ile yapılan olan ulaşımlar, feribotlar ile Girne Limanı üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Mersin'den veya Alanya'dan hareket eden feribotlar, Girne Limanı'na kadar devam etmektedir. Mersin Taşucu Limanı üzerinden yapılan binişlerde, seyahat süresi ortalama 4 saattir.
Her dizel motor sistemi 50 litre/saat yakıt tüketimi gerçekleştirmektedir. Geminin taşıma kapasitesi ise 2050 tondur (Şekil.2) .
Tuzla'da bulunan Çeksan Tersanesinde yapımı ger- çekleştirilen feribot, İDO'nun sipariş ettiği 4 adet fe- ribotun ilki. Boş ağırlığı 1900 ton olan feribot, 600 yolcu ve 80 araç taşıma kapasitesinde.
İzmir Körfezinde hizmet veren toplam 5 yeni feribottan; Hasan Tahsin, Ahmet Piriştina ve Kubilay 71 araç, 10 motorsiklet, 17 bisiklet, Fethi Sekin ve Uğur Mumcu feribotları ise 51 araç, 10 motorsiklet ve 12 bisiklet taşıma kapasitelerine sahip.
Yakıt Deposu ile Yakıt Tüketiminin İlişkisi
Yakıt tüketimi otobüslerin kaç kişilik olduğu ile ilgilidir. Genellikle 46 kişilik otobüsler 100KM / 27LT – 30LT aralığında yakıt tüketir. Tüketim oranı 54 kişilik araçlarda 34 litreye kadar çıkabilir.
Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kurucu ortaklığında 14 Aralık 1998 tarihinde faaliyetlerimize başladık.
Şu anda satışı yapılan İDO hattı zatında bir satış değil, bir noktada 30 yıl kullanma hakkını verdik.
Firişka: 15-20 km. hızla esen rüzgarlardır. Ağaçlar hafif sallanır, bayraklar sürekli dalgalanır. Orta rüzgar: 10-15 km. hızla esen rüzgarlardır. Ağaç dalları hafifçe sallanır, küçük dalgalar oluşur.
Balık avı için 3-5 m/s belki korunaklı yerlerde 4-6 m/s rüzgar şiddetinin üzeri artık sizi çok zorlayabilir. Tekne ile balık avı için en uygun rüzgar hafif bir esintinin olduğu zamanlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri