Özellikle deniz suyunun ihtiva ettiği mineraller emildiğinde ciltteki gözenekleri açar. Bu sayede vücut toksinlerinden arınır. Toksinler vücudun savunma mekanizmasının kapısını aralayan maddelerdir. Toksinler atıldığında özellikle otoimmün hastalara zemin hazırlayan faktörler ortadan kalkar.
Deniz suyundaki mineraller cildi yeniler. Saçların kepeklenmesini önler, sivilceleri kurutur ve siyah noktaları temizler. Antiseptik özelliğiyle de enfeksiyonlara karşı savaşır, egzama ve kurdeşene iyi gelir; mantar ve bakterileri öldürür.
Eğer cildiniz kuruysa, deniz suyu cildin nemini yeniden kazanmasını teşvik eder. Bunun yanında ölü hücrelerden arınmasını da sağlar. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak hayalinizse, deniz suyu yüzünüzü güldürecektir. Deniz tuzunda bulunan magnezyum hidrat daha pürüzsüz ve parlak bir cilt için anahtar niteliğinde.
Ayrıca deniz suyunda yüzmenin birçok faydası vardır. Cildin nefes almasının yanı sıra suyun içerdiği negatif iyonlar, toksinleri yok etmek için vücutta cilt yoluyla hareket eder. Tüm faydaları elde etmek sadece 20 dakika sürer.
Uzun süre suda kalmak cilt tabakasını zedeleyebilir
Cilt, bağışıklık sistemin önemli bir parçasıdır. Sürekli suda kalındığında örtü tabakasında zedelenmeler olabilir. Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir.
İlgili 29 soru bulundu
2) Cildi Güzelleştirir
Çünkü deniz suyunun cilde faydaları oldukça fazla. Deniz suyu içerisindeki magnezyum ve hidrat sayesinde cildin genç görünmesine yardımcı olur. Cilde canlı ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ciltteki nem oranını dengeler.
Ölü derilerin cildinizden uzaklaşmasına yardımcı olan deniz tuzunun cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olduğu ve doğal bir peeling görevi gördüğü biliniyor. Ayrıca ciltteki sebum dengesini sağlamanız için de doğal bir ajan.
DENİZ SUYU
Bilindiği üzere deniz tuzlu olduğu için sivilcelerin geçmesinde oldukça etkilidir. l Eğer yazları her gün denize girerseniz sivilcelerden ve buna bağlı lekelerden daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Deniz de sağlıksız olur mu demeyin!
Erken yaşlanan cilt ve leke oluşumu: Havuz gibi deniz suyu da ışığı kırarak daha hızlı bronzlaşmaya, bunun sonucunda da leke oluşumuna ve cilt yaşlanmasına neden olur.
Bu nedenle cilde mineral içeriği yüksek tonikler ve arkasından yüksek hidrasyon içeriği olan nemlendiriciler kullanılmalıdır.Vücudumuza ise, hemen banyo sonrası cildin tuttuğu suyu sabitlemek için mutlaka cildin kuruluk derecesine göre su veya yağ bazlı nemlendiriciler kullanılmalıdır.
Tuzlu deniz ve klorlu havuz suyu ise cildi kurutuyor, deri kalınlaşıyor ve pullanma gelişiyor. Bu nedenle cilt bakımının yaza uyum sağlayacak şekilde yapılması, sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak açısından çok önemli.
Özellikle deniz suyunun içerisinde bol miktarda magnezyum hidrat bulunduğu için tuzlu su, cildin daha genç görünmesini destekler. Ayrıca çözünen tuz da cildin nem dengesini korumasına yardım eder. Tuzlu suda bulunan çinko da tuz ile birleşerek cildin çok daha genç ve sıkı görünmesini sağlar.
Yüzmenin Vücuda Faydaları
Kas oluşumunu destekleyerek kas ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Yüzerken harcanan kalori fazla yağların yakımında göre alır. Bu sayede kilo vermeyi destekler. Solunum kapasitesini artırarak solunum sistemi hastalıklarının önlenmesinde etkilidir.
Tuzlu suyun etkileri cildin üstündeki gözenekleri açar ve sivilceler kaybolur, düzenli ve bilinçli deniz, güneş banyosu ciltte hücre yenilenmesini hızlandırarak sivilceleri iyileştiriyor. Deniz suyundaki mineral tuzlar dolaşımı hızlandırıyor ve cildi sıkılaştırarak ışıltılı bir görünüm kazandırıyor.
Yumuşatır ve hacim ekler
Deniz suyunda bulunan iyot ayrıca saçlara, özellikle yağlı saçlara yardımcı olur. Bu element yumuşaklık ve hacim sağlayacaktır, bu nedenle deniz suyunun saçlarımız üzerindeki faydalarından yararlanmak istiyorsak, sık sık denizde yıkanmak uygundur.
Deniz suyu, saç rengini açacağı gibi saçı yıpratır. Deniz suyunun bu zararlarından korunmak için, haftada iki kez bakım yapılmalı. Bal, zeytin, susam, portakal ve tatlı badem yağı kullanılabilir.
Halk arasında deniz suyunun göze faydalı olduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu aktaran Kılıç, “Denizin doğallığına kapılıp su altına gözünüzü açmayın. Sanılanın aksine deniz tuzu göze faydalı değil, aksine gözü kurutur, kızarıklık, yanma batmaya ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir.
Tıpkı bağırsaklarda olduğu gibi vajinadaki bakteriler de bulundukları bölgeye zararlı bakteri vemantar türlerinin gelmesini engelliyor. Böylelikle vajina içerisindeki bakteriler organ içerisinde bir denge kuruyor ve genital sağlığa olumlu katkıda bulunuyor. Havuz ve deniz suyu vajinadaki dengeyi bozabilir.
Deniz suyu, bol miktarda magnezyum içerir. Bu özelliği sayesinde yüzme esnasında kasları gevşeterek hem ruhen hem de bedenen bir rahatlık hissi verir.
Cilt Yenilenmesi ve Gençleştirme: Deniz suyu, cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eder ve cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. İçerdiği mineraller ve antioksidanlar, cilt elastikiyetini artırabilir, kırışıklıkları azaltabilir ve cildin daha sıkı ve canlı görünmesini sağlayabilir.
CİLDİ CANLI VE GENÇ TUTUYOR
“Araştırmalar gösteriyor ki deniz suyunun içerisinde 90'a yakın faydalı hatta şifalı diyebileceğimiz madde mevcut. Bunların içinde en önemlisi potasyum klorürdür. Potasyum klorür, cildin elastikiyet derecesini artırır ve cilt dış yüzeyini pürüzsüz, canlı ve genç hale getirir.
Merhaba, Deniz suyunun yaraları iyileştirici etkisi olduğu bilinmektedir. Bunun yanı sıra deniz tuzu aynı zamanda mikrop öldürücü etkiye sahiptir. Aslında burada deniz suyunda yer alan tuzun ve diğer bazı minerallerin sivilce tedavisinde etkili olması ana nedendir.
Saçlarımızın sağlıklı olabilmesi için tıpkı cildimiz gibi neme ihtiyacı var. Nem sayesinde saçlarımız daha güçlü, esnek ve parlak oluyor. Ancak deniz suyundaki tuz saçlarımızdaki suyun azalmasını sağlıyor. Bu da saçların kurumasına ve kırılganlığının artmasına neden oluyor.
Su molekülleri uzun dalga halinde gelen kırmızı, turuncu, sarı ve yeşil ışığı daha iyi emiyor. Mavi ise daha kısa dalga boyuna sahip olduğu için kalıyor. Yani mavi ışığın emilme olasılığı daha az olduğu için daha derinlere inip derin suların mavi görünmesine neden oluyor.
Havuz suyu ile kıyaslandığında deniz suyu daha temizdir ancak mikroorganizmalar tuzlu suda hemen yok olmaz. Atık sularının denize karıştığı, şiddetli yağmur sonrası suların denize ulaştığı yerlerde yüzülmesi pek çok rahatsızlıklara zemin hazırlayabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri