Deniz suyu sivilce ve siyah noktalara karşı oldukça etkilidir. Peki deniz suyu sivilce lekelerini geçirir mi? İyotlu deniz suyu sivilceleri kuruturken diğer yandan cildin yenilenmesine yardımcı olur. Böylelikle sivilce izleri azalır.
Güneşin yaydığı UVB ışınları iltihap önleyici, iyotlu deniz suyunun da kurutucu etkisi vardır. Tuzlu suyun etkileri cildin üstündeki gözenekleri açar ve sivilceler kaybolur, düzenli ve bilinçli deniz, güneş banyosu ciltte hücre yenilenmesini hızlandırarak sivilceleri iyileştiriyor.
DENİZ SUYU
Bilindiği üzere deniz tuzlu olduğu için sivilcelerin geçmesinde oldukça etkilidir. l Eğer yazları her gün denize girerseniz sivilcelerden ve buna bağlı lekelerden daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Saç ve cilt sağlığını geliştirir
Soğuk uygulanan deniz suyunun cilt ve yüz üzerinde tonik etkisi vardır. Cilde nem ve parlaklık verir, toksinleri yok eder ve peeling görevi görür. Filtrelenmiş deniz suyu egzama, uçuk, kurdeşen, akne, sedef hastalığı gibi birçok cilt rahatsızlığını tedavi eder.
Deniz suyundaki mineraller cildi yeniler. Saçların kepeklenmesini önler, sivilceleri kurutur ve siyah noktaları temizler. Antiseptik özelliğiyle de enfeksiyonlara karşı savaşır, egzama ve kurdeşene iyi gelir; mantar ve bakterileri öldürür.
İlgili 21 soru bulundu
· Sivilceleri kurutur ve iltihap giderir. · Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. · Cildinizi yumuşatır ve kan dolaşımını hızlandırır. · Cildinizi siyah ve beyaz noktalardan arındırır.
Sürekli suda kalındığında örtü tabakasında zedelenmeler olabilir. Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir. Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir.
Deniz suyunun antiseptik özellikleri vardır ve ciltteki bakterilerin temizlenmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda ciltteki fazla yağı ve gözenekleri temizleyerek, akne oluşumunu azaltabilir. Cilt Tahrişlerinin Hafifletilmesi: Deniz suyu, cilt tahrişlerini hafifletmeye yardımcı olabilir.
Deniz suyunun içerisinde bulunan magnezyum hidrat, cildin genç görünmesi için önemli bir mineraldir. İçeriğinde bulunan tuz çözeltisi cildin nemini teşvik eder. Bunun yanı sıra; ciltte bulunan kızarıklık, pürüzlülük, iltihaplı durumlar için iyileştirici etkiye sahiptir.
3.Cilt sağlığına çok iyi gelir
Deniz tuzu kullanan pek çok güzellik ürünü vardır çünkü deniz tuzu cildi arındırırken, kan dolaşımını artırırken ve cilde besin sağlarken cildi detoksifiye etme gücüne sahiptir. Deniz tuzunun özellikle akne, sedef hastalığı, egzama ve yaşlanmayı geciktirmede faydalı olduğu gösterilmiştir.
Güneşe uzun süre maruz kalmak cilt sağlığı için büyük tehdit olsa da yeteri kadar ve doğru vakitlerde güneşe maruz kalmak, birçok cilt sorununu engelemektedir. Egzama, akne, kepeklenme gibi problemlerin etkileri güneş sayesinde giderilebilmektedir.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Yazın sıcakla birlikte artan ter salgısı, kuruyan, sertleşen deriden bazen dışarı atamaz kendini ve deri altından deri yüzeyine doğru kabartılı, kırmızı isilik gibi sivilceler oluşur. Bu sivilceleri önlemek için su bazlı hydro ve power mask uygulayarak önlem alabilirsiniz..
TEDAVİYE BAŞLAMANIN EN İDEAL MEVSİMİ KIŞ
Akne tedavisinde haricen kullanılan kremler içinde bulunan retinoik asit, benzoil peroksit, azelaik asit, salisilik asit, tetrasiklin gibi maddeler yüzde kızarıklık ve güneş hassasiyeti yapabileceğinden yaz aylarında kullanılması genellikle önerilmez.
Sıcak havalarda artan nem ve sıcaklıkla birlikte terleme artar. Artan terleme ( kaşıntı nedeni ile ) özellikle yağlı ciltlerde sivilce oluşumuna sebep olur. Yine sıcak havalarda ter bezlerinin tıkanması ve terin vücut dışına atılamaması sonucu isilik adı verilen durum ortaya çıkar.
Deniz Suyu Saçı Uzatır Mı? Deniz suyundaki tuz, saç derisini ferahlattığı ve stimüle ettiği için kan dolaşımının artmasına da destek olur. Bu sebeple saçın uzamasına yardımcı olabilir.
Sodyum ve iyot gibi diğer mineral tuzları açısından zengin olduğu için, okyanus suyu antiseptik olarak kabul edilebilir, bu da yara iyileştirici özelliklere sahip olabilir. Öte yandan, açık yaralarla okyanusta yüzmek potansiyel bakteriyel enfeksiyon riskini arttırabilir.
Deniz suyu, saç rengini açacağı gibi saçı yıpratır. Deniz suyunun bu zararlarından korunmak için, haftada iki kez bakım yapılmalı. Bal, zeytin, susam, portakal ve tatlı badem yağı kullanılabilir.
Güneşle beraber deniz suyundan yararlanabilen çocuklarda çeşitli cilt ve deri hastalıklarında büyük oranda iyileşme olduğu gözlemlenmiştir. Ek olarak isilik, egzama, yara izleri, kurdeşen ürtiker gibi hastalıklarda da olumlu etkisi vardır. Deniz suyu bağışıklık sistemine de yararlıdır.
mayo ile denizden çıkıp o şekilde beklersen, deniz suyu değil, sadece tuz kalır cildinde ki o da cildinin kurumasına ve erken yaşlanmasına neden olur. bu nedenle, denizden çıkınca duş almak değil, yukarıda bahsettiğim gibi deniz elbisesi içerisinde değilsen duş almamak aptallıktır.
Akşam geç saatlerde denize girmenin faydaları:
Deniz suyu sıcaklığı daha yüksektir. Gün boyunca güneş ışığı alan deniz suyu, akşam saatlerinde daha ılık ve konforlu bir hal alır. Bu da denize girmeyi daha keyifli bir hale getirir. Özellikle soğuk suya alışkın olmayanlar için akşam denize girmek daha uygun olabilir.
Bakterilerin üremeleri için uygun ortam oluşturan nemli mayoların çıkarılması gerekir. Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duşta yıkanmalı ve sonrasında kuru elbiseler giyilmelidir” diyor.
Kaşlıoğlu, "İnsanlar hem güneş ihtiyacını karşılamak, hem de eğlenmek amacıyla deniz ya da havuzlara gitmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, güneşin tepede olduğu saat 11.00 ile 15.00 arası güneş altında durmamak lazım.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri