Kuşların suyunu en az 2-3 günde bir değiştirmelisiniz.
Çok sık su içmiyor muhabbet kuşları, ilk aldığımızda bizimkisi de hiç içmemişti. Sonradan öğrendim ki 2-3 günde bir su içerek de idare ediyorlarmış. Yerine alışsın bi, su da içer, çay da içer,... ama sağlıklı ise, hasta ise, vitamin kullanın ilaç kullanın.
Kuşun suyu günlük olarak temizlenmelidir ve içme suyu kullanılmalıdır. Çeşme suyu da kullanacaksanız mutlaka bir gün önceden dinlendirilmiş olması gerekmektedir. Kuşunuzun suyuna 10 günde bir iki damla elma sirkesi eklediğiniz takdirde bağırsaklarındaki parazit ve mantarlara karşı etkili olacaktır.
Muhabbet Kuşu Suyuna Doğal Takviyeler
Limon, C vitamini bakımından oldukça kuvvetlidir ve kış mevsimlerinde olası hastalıklara karşı evcil hayvanınızı korur. Yine muhabbet kuşunun suyu birkaç damla pekmez ya da bal ilave etmek de hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Ancak abartmamanız gerekir.
Muhabbet Kuşu Nasıl ve Ne Sıklıkla Yıkanır? Genel olarak muhabbet kuşlarına banyo yaptırma aralığı 2 haftada bir civarında olmalıdır. Hava şartlarına göre ayda 1 kez de banyo yaptırabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Yıkanması bittikten sonra kuş banyosunu kafesten çıkararak yıkamanız gerekmektedir. Bir sonraki yıkanma zamanında su haznesinin temiz olması çok önemlidir.
Örneğin “Ben seni seviyorum.” Cümlesi kuş dilinin bu türünde şu şekilde söylenir: Neb ines muroyives.
Muhabbet kuşlarının yıkanması sürecindeki en önemli nokta muhabbet kuşu yıkanmazsa ne olur konusudur. Bir süre sonra bakımsızlıktan iç ve dış parazitlenmelere maruz kalabilir.
Son olarak muhabbet kuşlarının yıkanma sıklığının belirlenmesi gerekir. Muhabbet kuşları genellikle haftada bir yıkanırlar. Siz de 15 günde bir ona su püskürterek yıkanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Kuş bitleri, insan derisinde yaşayabilen bit türleri değildir. İnsan vücut ısısıyla, kuşların sahip olduğu vücut ısısı aynı değildir. Kuş kanatlarında yaşayan kuş bitleri, insanların derisinde yaşayamıyor. Sıcaklık farkı olması nedeniyle de, insana geçen bir bit türü değildir.
Yavru Muhabbet Kuşu Kaç Aylıkken Yıkanır? Yavru muhabbet kuşları yaklaşık 2-3 aylık olmalarından itibaren yıkanabilirler.
Muhabbet kuşları üzgün oldukları zaman genellikle hareketsiz olurlar. Tüneğin bir köşesinde tüneyerek, tüylerini hafifçe kabartırlar. Üst gagaları ile alt gagalarını birbirine sürterek hafif bir çıtırdatma yaparlar. Bunu yaparken de çoğu zaman kısık sesle, kendi kendilerine konuşu gibi öterler.
Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir. Tohumlar, kuşların ana besin maddesi değildir.
Muhabbet kuşlarının yem karışımında %50'ye kadar kullanılabilir. Bir muhabbet kuşu günde ortalama 10 gr yem tüketir. Bu miktar kuşun ırkına,cinsiyetine ve yaşına göre değişiklik gösterir, kuluçka ve yavrulama dönemlerinde artabilir.
Muhabbet kuşlarına tavsiye edilen darı miktarı nedir? Özetle Kuşunuz dal darısını çok sevse de her gün beslenmelerine eklememelisiniz. Sağlıklı kuşlara haftada 2-3 gün ve Günde sadece bir çay kaşığı kadar vermelisiniz.
Muhabbet kuşu yıkaması sırasında kaçınmanız gerekenler
Muhabbet kuşları yıkaması için sadece temiz bir su olması yeterlidir. Dalin, deterjan, sabun vs. gibi kimyasallardan kaçınmalısınız. Bu tarz kimyasallar kuşunuzun zehirlenmesine, derisindeki PH sının bozulmasına ve en kötüsü ölümü ile sonuçlanmasına sebep olabilir.
Kısık akan ılık bir suyun altına kuşunuzu sokarak tüylerini yumuşak bir şekilde ovalayabilirsiniz. Onu ürkütmediğiniz sürece buna karşı koymayacaktır hatta kendi yıkanmak isteyecektir. Tüm bunları yaparken kesinlikle sabun, şampuan vs. gibi kimyasal maddeler kullanmayın.
Muhabbet kuşlarının banyo yaptıktan sonra da üşüdükleri sık sık görülmektedir. Muhabbet kuşları için doğru oda sıcaklığı sağlansa bile onlar cereyanda bırakılmamalıdırlar. Muhabbet kuşu cereyana karşı çok duyarlı ve hassas canlılardır.
Muhabbet kuşlarının bakımının ayaklarından birini de tırnaklarının kesilmesi teşkil eder. Bu kuşların tırnakları düzenli aralıklarda kesilmezse kuşunuza ciddi rahatsızlık verebilir. Çünkü muhabbet kuşlarının tırnakları kavislidir ve fazla uzadığında geriye doğru kıvrılıp kuşun canını acıtır.
Normal temizleme amaçlı olarak yaşanılan kaşıntı alışkanlıkları Tüylerini düzenlemek istemeleri kaşınmalarına neden olabilir. Tüylerinin daha parlak olmasını istediklerinde de kaşınabilirler. Mantar ve benzeri hastalıklar nedeniyle kaşınabilirler.
Bunun için yapmanız gereken ılık derece bir miktar suyu banyoluğa koyarak, suyun içine bir miktar muhabbet kuşu oyuncağı ve kuş yemi koyduğunuzda kuşunuzun suya girmesini kolaylaştırmaktır. Muhabbet kuşları, suya alıştığı zaman kendi hareketleri ile rahatlıkla temizlenebilirler.
Özellikle hecelerin sonuna genel olarak, 'ge-ga-gi-gu' gibi hecelemeler getirilir. Özellikle cümleyi hecelemek ile beraber hecenin içinde yer alan ünlüye göre araya heceler koymak gerekmektedir. Tabii bununla beraber belli bir tecrübe ve alışkanlık kuş dili öğrenme noktasında en önemli potansiyele teşkil eder.
Konuşma eğitimine başlarken ana kural kuşa kısa cümleler yerine kelimeler öğretmektir. Mesela kafesin yanından geçerken merhaba maviş yerine sadece maviş demeniz daha yerinde olmaktadır. Kısa sözcükleri düzenli olarak tekrarlamalısınız. İlk kelimeleri öğrendikten sonra kelimeler yeni kelimeler ekleyebilirsiniz.
Muhabbet kuşları vücut sıcaklıklarını korumak ve düzenlemek için tüylerini kabartırlar. Bu hareket özellikle soğukta kaldıklarında sık gözlemlenebilen bir durumdur. Tüylerini kabartarak tüylerin altına hava hapseder ve ısıtırlar. Bu sayede vücutları sıcak kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri