Deniz suyunun uyuza iyi geldiğine dair herhangi bir bilimsel çalışma yoktur. Aksine uyuz bulaşıcı bir hastalık olduğundan uyuz olan kişinin deniz ve havuz gibi alanlardan uzak durması tavsiye edilir. Antienflamatuar ve antiseptik özelliklere sahip olan deniz suyunun egzamaya ve mantara iyi geldiği bilinmektedir.
Deniz suyu yine ürtiker ya da halk arasında kurdeşen olarak adlandırılan kaşıntılı alerjik cilt lezyonlarına ve yazın sıcağın etkisiyle oldukça fazla ortaya çıkabilen isiliğe de iyi gelir. Ayrıca deniz suyunun en etkili özelliği; yaraların, alerjik reaksiyonların yol açtığı izleri yok etmesidir.
Deniz suyu tüm dokular, hatta kemik yapısı için faydalıdır. Bir kırılmadan sonra, özellikle deniz suyunda bulunan kalsiyum sayesinde, tedavi deniz ortamında gerçekleştiğinde iyileşme çok daha hızlıdır. Solunum problemi olan kişiler için deniz suyu tavsiye edilir.
Uzun süre suda kalmak cilt tabakasını zedeleyebilir
Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir. Güneş ışınlarından korunmanın en önemli yolu ise, yüksek koruyucu faktörlü kremler kullanmaktır.
İlgili 29 soru bulundu
Deniz suyunun uyuza iyi geldiğine dair herhangi bir bilimsel çalışma yoktur. Aksine uyuz bulaşıcı bir hastalık olduğundan uyuz olan kişinin deniz ve havuz gibi alanlardan uzak durması tavsiye edilir.
Yüksek sıcaklık, uyuz mikrobu ve yumurtalarının ölmesine yardımcı olur. Doğru çamaşır yıkama ürünleri ve deterjan eklemek ve normal bir yıkama programı kullanmak da önemlidir. Temizlik sonrasında, uyuzlu kıyafetleri güneşte kurutmanız önerilir. Güneş ışığı, uyuz mikroplarını öldürmede etkili olabilir.
Cilt sorunları durumunda, egzama, sedef, akne, kaşıntı
Deniz tuzu şifalıdır. Hasarlı dokuların onarılmasına yardımcı olur ve ciltteki toksinleri yok ederek akne, egzama veya sedef hastalığı gibi cilt problemlerinde yönelir. Banyo suyuna 3-4 yemek kaşığı tuz ekleyerek banyodan sonra yıkayarak durulayabilirsiniz.
Tuzlu su, akciğerimize saldıran toksinleri ve diğer zararlı elementleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Deniz suyu kalın bağırsakları temizler. Küçük miktarlarda okyanus suyunun yutulması, özellikle çocuklarda kolonun boşaltılmasını kolaylaştırır, vücudu detoksifiye eder ve vücudun enerjisini yeniler.
Ayrıca deniz suyunda yüzmenin birçok faydası vardır. Cildin nefes almasının yanı sıra suyun içerdiği negatif iyonlar, toksinleri yok etmek için vücutta cilt yoluyla hareket eder. Tüm faydaları elde etmek sadece 20 dakika sürer.
Büyük bir doğal antiseptik olan deniz suyu önemli derecede enfeksiyonlara karşı , bakteri ve mikrop öldürmek için vücudun direncini artırır. Deniz suyu eski çağlardan bu yana tıp alanında sıklıkla kullanılmıştır.
"Yaraların tedavisinde deniz suyu etkindir"
Bunun nedeni ise yaralı bölgede çıkacak olan yeni hücrelerin sağlıklı olmasını sağlamaktır. Sabun içerisinde bulunan bazik olarak adlandırılan madde deniz suyunun özelliğinde de bulunduğundan açık yara temizliğinin tedavisi açısından etkindir.
DENİZ SUYU
Bilindiği üzere deniz tuzlu olduğu için sivilcelerin geçmesinde oldukça etkilidir. l Eğer yazları her gün denize girerseniz sivilcelerden ve buna bağlı lekelerden daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Akpınarlı'ya göre, deniz suyu, güneşle birleştiğinde atopik dermatit, ya da çocukluk cağı egzaması denilen deri hastalığından kurtulmada da etkili oluyor. Ayrıca ürtiker veya halk arasında kurdeşen olarak adlandırılan kaşıntılı alerjik cilt lezyonları ve sıcağın etkisiyle ortaya çıkan isilikten korunmada da yararlı.
Kaşıntının neden olduğu faktörler ortadan kaldırılınca doğal olarak tedavi geliştirilmektedir. Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Soğuk Su: Soğuk su kaşıntıya en iyi gelen doğal yollardan biridir.
Cilt sağlığını destekler. Deniz suyunun içerisinde bulunan magnezyum hidrat, cildin genç görünmesi için önemli bir mineraldir. İçeriğinde bulunan tuz çözeltisi cildin nemini teşvik eder. Bunun yanı sıra; ciltte bulunan kızarıklık, pürüzlülük, iltihaplı durumlar için iyileştirici etkiye sahiptir.
Sağlık için gerekli şartlara sahip olmayan havuzlar dışında kimi zaman da kanalizasyon bulaşan deniz suyu çocuklarda birçok enfeksiyonu, özellikle idrar yolu enfeksiyon riskini artırabiliyor.
Ölü derilerin cildinizden uzaklaşmasına yardımcı olan deniz tuzunun cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olduğu ve doğal bir peeling görevi gördüğü biliniyor. Ayrıca ciltteki sebum dengesini sağlamanız için de doğal bir ajan.
Atık sularının denize karıştığı, şiddetli yağmur sonrası suların denize ulaştığı yerlerde yüzülmesi pek çok rahatsızlıklara zemin hazırlayabiliyor. İshal yapan bakteriler ve parazitler veya cilt -yumuşak doku enfeksiyonu yapabilen bakteriler deniz suyu vasıtasıyla insan vücuduna giriş yapabiliyor.
Tuz, vücutta peeling etkisi oluşturan bir maddedir. Ayrıca içindeki mineraller sayesinde cildi yeniler ve rahatlamasını sağlar. Uyuzdan dolayı yaşanan kaşıntı ve döküntüler için de iyi gelmektedir. Tuzlu su ya da tuzlu bitkisel karışımı deneyerek sizi rahatsız eden kaşıntılara son verebilirsiniz.
Küçük bir sprey şişesine ılık su ve dört tatlı kaşığı deniz tuzu koyun. Tuz eriyinceye kadar karıştırın ve temiz cildinize, gözlerinizi koruyarak günde iki kez uygulayın. Tuz ölü cildin uzaklaştırılmasına ve cildin yumuşamasına yardımcı olur.
Özellikle deniz suyunun içerisinde bol miktarda magnezyum hidrat bulunduğu için tuzlu su, cildin daha genç görünmesini destekler. Ayrıca çözünen tuz da cildin nem dengesini korumasına yardım eder. Tuzlu suda bulunan çinko da tuz ile birleşerek cildin çok daha genç ve sıkı görünmesini sağlar.
Tuz da uyuz böceklerinden kurtulmanızı sağlayabilir. Tuzu bir suyun içinde eriterek bu su ile banyo yapmak uyuz tedavisinde önerilen bir yöntemdir. Uyuzdan kurtulmanın son yolu da Aloe Vera jeli kullanmaktır. Aloe Vera jelini uyuz olan bölgeye sürün ve bir süre bekleyin.
Badrenbuya (oğul otu, melisa, tatranbu) ıssı ve kurudur, uyuza yarar. Gülyağı, soğuk su ve çok az sirke ile karıştırılıp sürülürse giciyik ve uyuzu giderir.
Uyuz hastalığının daha çok soğuk havaların yaşandığı kış döneminde görüldüğü, kışın soğuktan korunmak için çok fazla giyildiğini ve bunun da terleme fonksiyonlarını bozduğunu söyleyen Özçelik, "Soğuktan korunmak için bir çok şey giyiyoruz. Derimizi bozuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri