Tarım, sanayi ve kentlerden kaynaklı atık sular, sucul ekosistemlerde azot ve fosfor seviyelerinde büyük artışlara yol açıyor. Bu durumda, alglerin aşırı artışı gerçekleşiyor. Ölümcül toksinler üreten algler, balıkları, deniz memelilerini, deniz kuşlarını öldürebiliyor ve insanlara zarar verebiliyor.”
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir. Öncelikle bunun sebeplerini bilmek önlem alma açısından faydalı olacaktır.
Malesef balığınız ölmüştür. Ölü balığın su üstüne çıkması için baktariler oluşmalıdır; ki bu bakteriler gaz oluşturur ve vücut şişer su üstüne çıkar.
-Düzenli olarak haftada bir kez %25-30 su değişimi (akvaryum ısısına eşit ve 1 hafta dinlendirilmiş su), -Balıkların diyetine uygun yemlerle aşırıya kaçmadan besleme, -10 günde bir akvaryum içinden alacağınız su ile iç filtrenin süngerini temizleme. Dış filtre varsa 3-4 ayda bir temizleme.
Akın, "Barajlardaki su miktarının ve düzensiz su akış miktarının sürekli değişmesiyle o ortamda yaşayan balıkların ölümlerine neden oluyor. Bahar mevsiminde balıklar üremek amacıyla genellikle Dicle Nehri'nin yukarı havzalarına doğru toplu olarak göç ederler" ifadelerini kullandı.
İlgili 22 soru bulundu
Evlerde beslenen balıkların yaşam süresi ortalama beş ile yedi arasında değişmektedir. Sazangiller ailesinden olan tatlı su balıkların ömürleri ise 15 ile 20 sene aralığındadır. Bu süre yaşamlarını sürdürdükleri alana göre değişebilmektedir.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak.. Olmazsa 2. seçenek tatil yemi..
Dinlenmiş su varsa hemen suyun bir kısmını değiştirin ve havalandırmayı mümkün olduğunca fazla tutun. Başka bir sorun olmadığından emin misiniz? Havasız kalan balıklar suyun üzerine çıkarlar, tabi kendilerinden geçmedikçe. PH nitrit nitrat seviyeleri çok iyi durumda.
Yan yatan, takla atan veya kontrolsüz bir şekilde yüzen balıkların genelde hava kesesi patlıyor yada kabızlıktan dolayı şişkinlikten dolayı yüzemiyor. *Yada satın aldığınız yer hasta balık satıyor olabilir...
Motor akvaryumda fazlaca sirkülasyon yaratıyorsa balıklar bundan korunabilmek için nispeten akıntının daha düşük olduğu motor yanlarında toplanıyor olabilirler. Saygılarımla. Isıtıcınızı 28 dereceye ayarlayın.Motor çalışırken ısı yayar balıklarda su soğuk olduğu için motorun etrafına toplanır.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
Ağzı açık ölümlerin çoğunluğu nitrat patlamasından olur arkadaşlar.Akvaryumdaki balık sayısı ne kadar fazla olursa nitrat seviyesi o kadar yükselir.Isıtıcı ve hava bu etkenin arkasından gelir.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Balığı yeni suya koyarsanız, sıcaklığın ayarlanmasına yardımcı olmak ve balığınızı şok etmemek için plastik torbayı suda 15-20 dakika bekletin. Su kalitesini kontrol edin. Ölmek üzere olan balıkların çoğu sudaki iyileşmeler sonucu kolayca canlandırılabilir.
Dr. Fuat Agalday, "Denizdeki kirlilik ve deniz suyunun aşırı ısınması nedeniyle balıkların oksijensiz kaldıklarından su yüzeyine çıkması söz konusu olabilir" dedi. Marmara Denizi'nin Tekirdağ açıklarında deniz yüzeyine çıkan çok sayıda balık görenleri hem şaşırttı hem de deprem olacak söylentilerine neden oldu.
Sz geldiğinizde köşede pısırık takılan balık cama saldırıyorsa fena halde aç demektir. Bunun dışında pek anlaşılmaz iyice acıktığı. Balıklarda tokluk hissi yok diye biliyorum hatta bazen japon balıkları fazla yemden şişerek öldüğünü biliyorum.
Su şartlarının kötü olması yada yüksekten suya atılması gibi sebeplerden dolayı yüzme kesesi hasar görmüş olabilir. Balığınızda şişkinlik varsa, kabız olmuş da olabilir.
tür balıklar aydınlıkta renkleri aynen görmekle birlikte, karanlıkta sadece tonları algılayabilir. Bütün renkleri, su. içinde farklı mesafelerden aynen gördükleri gibi, bazı
İç filtreye geçsenizde iç filtredeki bakteriler mefta olduğu için bi fark yaratmaz dış filtrede kalın balığı gözlemleyin hocam. Şuan normale döndü gibi sakin bir şekilde yüzüyor.
Solungaç, su hayvanlarının solunum organı. Suda çözünmüş oksijenin kana alınmasını ve kandaki karbondioksitin atılmasını sağlayacak yapıdadır. Solunum yüzeyinin kıvrılması ve dallanması ile meydana gelirler. Solungaç solunumu, sürekli suda yaşayan omurgasız hayvanlarda, balıklar ve kurbağa larvalarında görülür.
Mesele filtre değil dalgalanma sağlarsanız yüzeyde sorunsuz geçirir bir haftayı. Her gün az az su değişimi ile daha garanti olur. Ama bunları da yapmazsanız camı penceresi kapalı küçük bir odada siz ne kadar yaşarsanız o da o kadar yaşar.
Oksijenin suya doğal yollarla girmesinin iki olasılığı bulunur: su yüzeyinden içine doğru difüze eder ki bu durum su yüzeyinin çalkalanmasıyla artırılabilir ya da akuatik bitkiler fotosentez esnasında bu oksijeni üretir.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
2 gün bir balık için hiçbir şeydir. Merak etmeyin,yem konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
Balık sevgiyi hissetmez, sevgi neticesindeki iyi bakımı hisseder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri