SUDAN ÇIKTIKTAN HEMEN SONRA DUŞ ALIN Her gün saçlarınızı şampuanla yıkamak önerilmiyor fakat her gün yüzüyorsanız bunu yapmanız gerekiyor.
Deniz ya da havuzdan çıktığında tuzu, klorun ve güneşin etkisini tamamen gidermek için mutlaka duş alman şart. Eve gittiğinde ise, saçlarından günün yorgunluğunu giderebilmen için deniz sonrası şampuan kullanabilirsin.
Deniz sonrası saç bakımı için en etkili yağlar; tatlı badem yağı, susam yağı, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, menekşe yağı ve argan yağı olarak sıralanabilir. Özellikle tatlı badem yağı ve argan yağı saçı güçlendirerek parlaklığını koruyor ve yenileyici etki gösteriyor.
Beraberinde doğal şampuanlar, kremler ve bakım yağları mutlaka uygulanmalıdır. Böylece tatil boyunca saçlarınızın ışıltısı ve dolgunluğu aynı kalacaktır. “Denizden çıktıktan sonra saç yıkanmalı mı?” sorusuna kesinlikle “Evet” cevabını verebiliriz.
Deniz Suyunun Saça Etkileri
Bunun meydana gelmesi için saçların deniz suyuyla en az 20 dakika temas halinde olması gerekir. Tuzlu suyla ıslanmış saçlarda görülecek en önemli etki saç tellerinde tuz birikmesidir. Netice olarak bu tuz saçları oldukça sertleştirir.
İlgili 15 soru bulundu
Saç Renginizi Doğal Bir Şekilde Açar
Deniz suyundaki iyot, aslında saçın doğal rengini korur. Deniz suyu, tek başına saç rengini açmaz. Deniz tuzu, saçtaki pigmentleri kaldırma yeteneğine sahiptir. Ancak asıl etki, güneşle birleşince ortaya çıkar.
mayo ile denizden çıkıp o şekilde beklersen, deniz suyu değil, sadece tuz kalır cildinde ki o da cildinin kurumasına ve erken yaşlanmasına neden olur. bu nedenle, denizden çıkınca duş almak değil, yukarıda bahsettiğim gibi deniz elbisesi içerisinde değilsen duş almamak aptallıktır.
Ancak, deniz suyunu saçlarınızda kullanmadan önce, aşırı kullanımın saçınızın kurumasına ve kırılmasına neden olabileceğini unutmayın. Ayrıca, tuzlu suyun saçınızda birikmesi saçınızın matlaşmasına ve kırılganlaşmasına neden olabilir.
Deniz tuzunun ciltte kuruluğa ve nem kaybına neden olduğunu hatırlatan Koç, "Denizin tuzlu suyu ile birleşen güneş ışınları uzun vadede ciltte aşırı kuruluk, nem kaybı ve çatlamalara sebep olabiliyor. Bunların önüne geçebilmek için ise bol bol su içmek ve cildi doğal yağlarla nemlendirmek gerekiyor" diye konuştu.
Deniz özellikleri, iyot ve tuz, kafa derisinin birçok seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Bu nedenle bunu duymamız normaldir. deniz suyu en yağlı tüylere yardımcı olur, özellikle yağ seviyelerini düzenlediği için. Yine de fazla deniz suyu saçlarımızı etkileyerek kurumasına ve eskisi gibi görünmemesine neden olabilir.
Deniz suyu, saç rengini açacağı gibi saçı yıpratır. Deniz suyunun bu zararlarından korunmak için, haftada iki kez bakım yapılmalı. Bal, zeytin, susam, portakal ve tatlı badem yağı kullanılabilir.
Deniz suyunun sadece cilt değil saç üzerinde de olumlu etkileri vardır. Tuzlu deniz suyu saçların kepeklenmesini önler. Saçın parlak ve canlı görünmesini sağlar.
Yarı kalıcı saç boyası, yaklaşık 10 yıkama sonrasında saçlardan akmaya başlar. Kalıcı saç boyası saçların uzamaya başlaması ile akmaya başlar. Kalıcı saç boyasının içerisindeki maddeler saç teline işlediğinden uzun süre saçlarda kalır. Geçici saç boyası, yaklaşık 5 yıkama sonrasında akmaya başlar.
Saçlarınızı her duş sonrasında kırılma ve yıpranmaya karşı koruma altına almaya saç uçlarınızdan başlayabilirsiniz. Duş sonrası saç kremi ya da saç bakım yağı kullanmak, saç uçlarınızı güçlendirmek ve beslemek için oldukça pratik bir yöntemdir.
-- Güneşlenirken saç koruyucu spreylerle saçlarınızın güneşten daha az zarar görmesini sağlayabilirsiniz. Saçları onaran krem ve losyonlar da saç yıpranmasının önüne geçmeye yardımcı olur. -- Sahil kenarında saçlarınızın kumla temasını engellemelisiniz.
Saçlarda bulunan yağın tam anlamıyla çözünmesi için saçların banyoda en az iki kez şampuanlanması gerekmektedir. Aşırı şampuan kullanımında ya da her gün şampuanlanan saçlarda ve saç derisinde yan etkiler görülmesi mümkündür. Yapılan kısa bir duşla temiz saçlara sahip olmak mümkündür.
Yılda üç defa Şubat, Nisan ve Temmuz aylarının 15. veya 18. günü başlayıp 25. veya 28. günü sona eren tabandaki soğuk su ve yüzeydeki sıcak suyun yarattığı akıntılar körfezi temizler.
Farklı açıklamalar yapılsa da ortak nokta ' denizden çıktıktan hemen sonra veya bir iki saat sonra duş alınmalı'. Yani denizden çıktıktan sonra gün içerisinde mutlaka duş alınmalı.
Kaşlıoğlu, "İnsanlar hem güneş ihtiyacını karşılamak, hem de eğlenmek amacıyla deniz ya da havuzlara gitmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, güneşin tepede olduğu saat 11.00 ile 15.00 arası güneş altında durmamak lazım.
Saçlarımızın sağlıklı olabilmesi için tıpkı cildimiz gibi neme ihtiyacı var. Nem sayesinde saçlarımız daha güçlü, esnek ve parlak oluyor. Ancak deniz suyundaki tuz saçlarımızdaki suyun azalmasını sağlıyor. Bu da saçların kurumasına ve kırılganlığının artmasına neden oluyor.
Saç Bakım konusunda 948 cevap paylaştı. Deniz tuzu saçlara çok zarar verir kurumasına ve, sertleşmesine yol açar. Saç uzatmak istiyorsanız yağlardan destek almalısınız. Badem yağı gibi hint yağı gibi bunlar çok faydalı hem saçları besler hemde uzatır.
CİLDİ CANLI VE GENÇ TUTUYOR
“Araştırmalar gösteriyor ki deniz suyunun içerisinde 90'a yakın faydalı hatta şifalı diyebileceğimiz madde mevcut. Bunların içinde en önemlisi potasyum klorürdür. Potasyum klorür, cildin elastikiyet derecesini artırır ve cilt dış yüzeyini pürüzsüz, canlı ve genç hale getirir.
Uykusuzluğu tedavi eder. Kaslar ile sinirleri sakinleştirerek stresi azaltmaya yardımcı olur. Deniz suyunun içerisinde bulunan mineraller; kaliteli uyku getirici, uykusuzluk tedavisine yardımcı bazı doğal hipnotikleri içermektedir. Üst solunum yolu sorunlarına iyi gelir.
Uzun süre suda kalmak cilt tabakasını zedeleyebilir
Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir. Güneş ışınlarından korunmanın en önemli yolu ise, yüksek koruyucu faktörlü kremler kullanmaktır.
Ciltte D vitamini sentezi hemen başlamadığı için güneşlenildikten sonra en az 1-2 saat duş alınmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri