İçerisinde barındırdığı kimyasallar nedeni ile vücut üzerinde yanma, kaşıntı, tahriş, kabarma ve yara oluşumu gibi sonuçlar doğurabilmektedir. Koltuk altına sıkılan deodorantların içerisinde barındırdığı alüminyum gibi maddelerin meme kanseri riskini de arttırdığı bilinmektedir.
Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
Deodorant kullanmanın yaşı var mı? Uzmanlar deodorant kullanımına 16 yaşından sonra başlanmasını öneriyorlar. Ergenlik döneminde hormonların faaliyeti sebebiyle oluşan kötü kokuyu önlemek için sık sık koltuk altını su ve sabunla temizleyerek koku oluşumunu engellemek mümkün.
Hem roll-on hem de stick deodorantın kendine göre avantaj ve dezavantajları olduğu için bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Roll-on deodorantın uygulanması genellikle daha kolaydır ve deodoranttan daha az dağınıktır. Bununla birlikte, deodorant kötü kokuları kontrol etmede daha etkili olabilir.
Gözenekleri tıkayarak, terlemeyi önlemek yerine terlemeye izin vermeliyiz. Burada önemli olan terlemeyi önlemek değil, kötü kokuya neden olan bakterileri nötralize etmektir. Doğal deodorantlar, gözenekleri tıkamadan kötü koku ile mücadele ederken, cildinizi de beslemeye yardımcı olur.
İlgili 22 soru bulundu
Roll-on, koltuk altı sticklerine gelecek olursak içeriği dolayısıyla hassas vücutlarda çok ciddi tahrişe sebep olabilir. Kanser yapma riski hakkında kesin bir şey söylemek mümkün olmasada gerekmediği sürece uzak durmakta fayda olduğunu bilmekte fayda var.
Deodorant kişisel bakımınızın bir parçasıdır. Görevi farklıdır. Duşunuzu yaptıktan sonra terleyen bölgelerinize sürmeniz gerekir. Amacı bakterilerin koku yapmasını engellemektir.
Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın. Diğer bir seçenek ise mısır nişastası ile az miktarda karbonatı karıştırmak ve fazla teri emmesi için koltuk altına uygulamaktır.
Deodorant Kıyafete Sıkılır mı? Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
Antiperspirant veya deodorant kullanırken karşılaştığınız hassasiyetlerden endişe ediyorsanız, doktorunuzla veya sağlık uzmanınızla görüşün. Rexona, alerji, egzema veya hassas cilt gibi cilt sorunlarına sahip olan kadınlar ve erkekler için alüminyum içermeyen ürünler sunmaktadır.
'Ne kadar fazla sıkarsam, o kadar iyidir' diye düşünmek hiç doğru değil. Her bir koltuk altı için 1- 2 saniyelik bir püskürtme idealdir. Roll-on Kullanırken: Yuvarlak roll-on başlığını koltuk altlarınızda iki – üç tur gezdirmeniz yeterli olacaktır.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Bu doğru bir uygulama ama bu iki üründen sadece parfüm güzel koku vermesi için kullanılıyor. Deodorantın görevi ise ter gibi kötü kokuları önlemek. - Parfümler vücuttaki kötü kokular üzerine herhangi bir işlem yapmazken, deodorant ise kötü kokuları engellemek için çalışıyor. Zaten deodorantın anlamı koku önleyicidir.
İçinde alüminyum klorohidrat, alüminyum zirkonyum gibi maddeler bulunan deodorantlar, gözenekleri kapatır. Dolayısıyla sağlığınıza zarar vermeden, kokuyu yok etmek için terlemeye engel olmadan, sadece bakterilerle savaşan ürünleri kullanarak cilt florasını koruyabilirsiniz.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder. Karbonatı koltuk altınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
İlk dikkat edilebilecek nokta, deodorantın koku giderici alüminyum bileşenlerini içermemesi olmalıdır. Alüminyum emilerek kan dolaşımına girerse vücutta birikir. Deri ile teması bile oldukça etkilidir. Yapılan araştırmalarda toulene sık maruz kalma halinde üreme fonksiyonları üzerine olumsuz etkileri görülmüştür.
Ter kokusuna karşı etkilidir
INCIA Kadınlar İçin Doğal Roll On deodorant içeriğinde bulunan doğal mineral tuzu sayesinde ter kokusuna sebep olan bakterilerin çoğalmasını engeller. Doğal bir süreç olan terlemeye engel olmaz.
Seni asla yarı yolda bırakmaz! Rexona 1908 yılında Avustralya'da doktor Alice Sheffer tarafından yaratıldı. İlk kez Alice Sheffer insanların kullana bileceği güzel kokusu olan sabun hazırladı.
Deodorant ve antiperspirant ürünler mutlaka doğrudan cilde uygulanmalıdır. Kıyafet üzerine uygulanan ürünler, kötü kokular ile mücadele edemez. Ayrıca kıyafet üzerine uygulama yapıldığında ürünlerin kokuları, vücut kokusu ile karışır ve bu nedenle istenen etki görülmez.
Aluminyum içermez. Alkol içermez. 24 saate kadar etkili koruması .
LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
Nasıl: Deodorantı terlemeden önce kullanın. Terledikten sonra kullanmanızın yararı olmadığını unutmayın.
İlk dikkat edeceğiniz nokta, deodorantınızın koku giderici alüminyum bileşenlerini içermemesi olmalıdır. Alüminyum emilerek kan dolaşımına girerse vücutta birikir. Bunun Alzheimer hastalığına yol açabileceği öne sürülmektedir. Eğer deodorant etiketinde metil, etil, propil, benzil, butil yazılıysa o ürünü almayın.
Tüm deodorantlarda olduğu gibi, doğal deodorantlar içinde en uygun zaman duştan sonra temiz ve kuru cilde uygulama yapmaktır. Bundan sonrası için gün içerisinde dilediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz sıklıkta uygulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri