Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Android telefonda depolama alanından ilk etapta kaldırılabilecek içeriklerin olduğu kısım: ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Depolama ” adımları takip edildiğinde gelinen ekrandır. Bu ekranda, cihazda daha önce önbelleğe alınmış ve artık gereksiz olan içeriklerin silinmesi ile depolama alanında yer açılması sağlanır.
Hem dahili depolama hem de microSD kart içindeki verilerin tamamını görmek için Ayarlar > Depolama > Keşif yolunu izleyebilir ya da ES Dosya Gezgini gibi özel bir mobil uygulama kullanabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Depolama alanı, müzik ve fotoğraflar gibi verileri tuttuğunuz yerdir. Bellek, uygulamalar ve Android sistemi gibi programları çalıştırdığınız yerdir.
Depolama alanınızı kontrol etme
Google Hesabınızda oturum açın. Sağ üstte profil resminize veya adınızın baş harfine dokunun. Depolama alanını yönet'e dokunun. Üst kısımda, depolama alanınızı tamamen doldurmanın ne kadar süreceğine dair bir tahmin görürsünüz.
SOHBETLER sekmesinde, > Ayarlar'a dokunun. Depolama ve veriler > Depolama alanını yönet'e dokunun.
Arttırılabilir hafıza özelliği bulunan telefonlarda hafıza kartı kullanmak, telefon hafızasını arttırmak için kullanılan etkili yöntemler arasında yer almaktadır. Telefonda arttırılabilir hafıza özelliği varsa microSD kart kullanarak telefonda hafıza açmak mümkün olmaktadır.
Akıllı telefonumuzda bu alanı kontrol etmek için Ayarlar>Telefon Hakkında>Depolama alanı yolunu izlemeniz yeterli olacaktır.
Telefonunuzun dahili depolaması mümkün olduğunca yüksek olmalı. En az 64 GB modelleri tavsiye ediyoruz. Eğer oyun sayısını az tutarım derseniz 32 GB ile de işinizi halledebilirsiniz.
Dahili Depolama; Cihaz içindeki yerleşik depolama alanı olup bir kısmı işletim sistemi ve programlara ayrılmıştır ve kullanılamaz. Kalan kısım kullanıcı tarafından kullanılabilir.
Ne kadar alanınız kaldığını öğrenmek için bir bilgisayarda google.com/settings/storage adresine gidin. Google Drive'ı iş veya okul için kullanıyorsanız yöneticinizin bireysel bir depolama alanı sınırı belirleyip belirlemediğini kontrol edebilirsiniz.
Saklama Alanı ve Veriler > Saklama Alanını Yönet'e dokunun. WhatsApp'ın cihazınızda kapladığı yer miktarı, ekranın üst kısmında gösterilir. Büyük boyutlu veya çok kez iletilmiş öğeleri silerek depolama alanında yer açabilirsiniz. İsterseniz belirli bir sohbette bulunan öğeleri de silebilirsiniz.
Sohbetleriniz /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasörüne kaydedilir.
WhatsApp'ı yükleyin ve açın, ardından numaranızı doğrulayın. Sohbet ve medyalarınızı Google Drive'dan geri yüklemek için, sorulduğunda GERİ YÜKLE'ye dokunun. Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra İLERİ'ye dokunun. Başlatma işlemi tamamlandığında sohbetleriniz görüntülenir.
App Store üzerinden yeniden Whatsapp uygulamasını cihaza yükleyiniz. Uygulama içerisinden telefon numaranızı girerek doğrulayınız. WhatsApp, sohbet yedeğinin geri getirilip isteyip istenmediğini soracaktır. Sohbet yedeğini tekrar geri getirip, silinen mesajlar görülebilir.
ÖN BELLEĞİ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN
Son ipucu, telefonumuzda daha fazla hafızaya sahip olmak için önbelleği düzenli olarak temizlemektir. Basitçe söylemek gerekirse, önbellek, uygulamalar kapatıldıktan sonra silinmeyen depolamadır. Ara sıra önbelleği boşaltmazsak, cep telefonunun hafızası dolar.
Tamamen sunucuya yedekliyor telefonunda yer kaplamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri