Depolama; belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır.
Depolama hizmetleri ürünlerin teslim alınması, yerleştirilmesi, kontrol edilmesi, sayım gerçekleştirilmesi ve nakliye gibi işlemlerin her birini kapsayabilir. Bu hizmetler sayesinde ürünler kontrol altında ve güvenli bir şekilde tutarken aynı zamanda sevk süreleri de kısaltılır.
Depolama; bir noktadan gelmiş olan ürün ya da yüklerin teslim alınmasının ardından bir süre muhafaza edilip sonrasında istenilen yerlere gönderilmek amacıyla hazırlanmasına denir. Depo da bu işler için kullanılan alanlara verilen isimdir.
Genel Hatlarıyla Depoda Yapılan İşlemler Şunlardır;
Gönderen veya üreticiden malları teslim almak, Malların depoya boşaltılması, stoklamak ve birleştirmek, Depo içinde forklift, raf ve paletlerden yararlanmak, Depo içinde bilişim (bilgisayar, iletişim ve barkod vb.)
Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri, ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.
İlgili 34 soru bulundu
Depolama alanı, müzik ve fotoğraflar gibi verileri tuttuğunuz yerdir. Bellek, uygulamalar ve Android sistemi gibi programları çalıştırdığınız yerdir.
Bilgilerin çalınmasına veya kaybolmasına sebebiyet vermemek için verileri düzenli olarak depolamak gerekir. Bu verileri gerek olunca kullanılmak üzere saklamak, alan bitince ek depolama alanı sağlamak veya korumak üzere veri depolama sistemleri geliştirilmiştir. Veri depolama sistemleri farklı araçlarla sağlanabilir.
Depolama; belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır.
Depolama süreçleri genel olarak beş aşamada incelenmektedir. Bu aşamalar: (1) mal kabul süreci, (2) malların depo içerisinde taşınması süreci, (3) istifleme süreci, (4) sipariş toplama süreci ve son olarak (5) malların depodan sevkiyatı süreci olarak gerçekleşmektedir.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Depolama alanınızı kontrol etme
Google Hesabınızda oturum açın. Sağ üstte profil resminize veya adınızın baş harfine dokunun. Depolama alanını yönet'e dokunun. Üst kısımda, depolama alanınızı tamamen doldurmanın ne kadar süreceğine dair bir tahmin görürsünüz.
Depolama süreçleri, göndericiden eşyaların alınması ve işlem organizasyonuyla başlar.
Taşımacılık hizmeti sunulacak yük veya eşyaların teslim alınarak belirli bir süre muhafaza edilmesinin ardından hedeflenen noktalara ulaştırılması hizmeti olarak tanımlanabilen depolama hizmeti, titizlik ve yüksek hassasiyet gösterilerek verilmesi gereken hizmettir.
Günümüzde depo yönetimi profesyonel alan olarak gelişme gösterir. Lojistik hizmetlerinin de önemli bir parçasıdır. Temelde planlama, teslim alma, sayım, stok takibi, adresleme, yerleştirme, paketleme, hazırlama, gönderme ve iade süreç yönetimi işlemlerinin bir araya gelmesiyle oluşur.
Bu kapsamda depolar; ham madde (tedarik) depoları, mamul (dağıtım) depoları, karma depolar şeklinde üçe ayrılmaktadır. Ham madde depoları, sadece ham madde ve yarı mamullerin depolandıkları depolardır. Bu tür depolar, tedarik zinciri boyunca tedarik noktası ile üretim tesisi arasında yer almaktadır.
Depo dolum hizmetleri, depolarda malların güvenli şekilde depolanması ve muhafaza edilmesi işlemidir. Onlarca ürün, mal vb eşyaların depolara istiflenmesi ve güvenli şekilde muhafaza edilmesi çok önemlidir.
Söz konusu yönetim prosesinin temel amaçları şunlardır: Satışa sunulan/sunulacak olan ürünleri muhafaza etmek. Satış işlemlerini hızlandırmak. Zamandan, masraftan ve iş gücünden tasarruf etmek.
Depo, ürünlerin ham madde aşamasından üretim ortamına, oradan da tüketim merkezlerine, dağıtımına kadar olan bütün bir faaliyet dizisinin gerçekleştirilmesinde stratejik rol oynayan ara noktalardır. Lojistik sektöründe depoların çok önemli bir yeri vardir ve tüm işletmeler küçük de olsa bir depoya sahiptirler.
Android telefonda hafıza temizliği
Telefonun hafıza temizliği için ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Hafıza ” adımları izlendiğinde gelinen ekranda, anlık olarak kullanılan hafızanın temizleme işlemi yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri