Avrupa'dan Türkiye'ye ekip gönderen ülke sayısı 24'e çıktı Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında AB üyesi 21 ülke ile Arnavutluk, Karadağ ve Sırbistan'dan toplam 38 ekip, Türkiye'ye sevk edildi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından 90 ülkeden Türkiye'ye gelen arama kurtarma ekipleri, afetten etkilenen illerde görev aldı ve çok sayıda kişiyi enkazdan sağ çıkardı. "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'de 11 ili etkiledi.
Depremde yüzlerce yurttaş hayatını kaybetti, binlerce yurttaş yaralandı. Depremin ardından Türkiye uluslararası yardım talebinde bulundu, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) yanı sıra 45 ülke “yardıma hazır” olduklarını açıkladı. Peki deprem ile mücadelede hangi ülkeler Türkiye'ye nasıl yardım edecek?
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, vakıf olarak 2.5 milyon lira AFAD'a, 2,5 milyon lira da Kızılay'a bağışta bulunduklarını duyurdu. Skala Medya Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Buladı, yayına bağlanarak 1,5 milyon lira ile destek oldu.
Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Cezayir, Fas, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Irak, İsrail, İsveç, İtalya, İzlanda, Japonya, Kıbrıs Rum Kesimi, KKTC, Macaristan, Malezya, Mısır, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Ürdün, Yunanistan ve Güney ...
İlgili 19 soru bulundu
6 Şubat Depremleri Sonrasında Türkiye'ye Yardımlar
Kurtarılmayı bekleyen kişilerin aranması çalışmalarına katılmak üzere arama-kurtarma ekibi gönderen ilk ülkeler olarak Azerbaycan, İsrail, Meksika, ABD ve Yunanistan sayılabilir. İsmi sayılan bu ülkeler esasen buz dağının yalnızca görünen kısmı olmuştur.
Avustralya: Avustralya, 72 kişilik arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderiyor. Avustralya, Türkiye ve Suriye'ye toplam 6,9 milyon dolar yardımda bulunacaklarını açıklamıştı. Yunanistan: Yunanistan'da devlet görevlililerin yanı sıra tüm siyasi partiler Türkiye'deki depremin ardından taziye mesajı yayımladı.
Holdingden yapılan açıklamada, "Yardımlarımız 200 milyon TL'yi geçti. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz projeler için de ilave olarak 1,8 milyar TL tahsis ettik." denildi.
En yüksek bağışı yapan kurum olmuştu
Depreme yönelik TV'lerde dün yapılan ortak yardım yayınında 115 milyar lira üzerinde bağış toplandı. TCMB ise bu bağış kampanyasına 30 milyar TL ile en yüksek bağışı yapan kurum olmuş oldu. TCMB daha önce 1999 depreminde ve pandemi döneminde de bağış yapmıştı.
Lenarçiç'in açıklamasına göre, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya, Romanya, İtalya, Macaristan, Avusturya, Almanya, Estonya, İspanya, Malta, Slovakya, Portekiz, Karadağ, Arnavutluk, Kıbrıs Rum Kesimi ve Slovenya depremlerin ardından Türkiye'ye yardım gönderdi.
Suudi Arabistan'da depremzedeler için toplanan bağış 100 milyon doları geçti.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Suudi Arabistan'dan 7 uçak ile gönderilen yardımların tamamı Türkiye'ye ulaştı.
Suudi Arabistan, depremin ardından Türkiye'ye 95 arama kurtarma ve 55 sağlık personelinden oluşan 150 kişilik ekip gönderdi. Arama kurtarma ekibi, Türkiye'deki 3 ildeki 46 noktada çalışmalar yürüttü.
Maraş depremi sonrası Türkiye'ye arama-kurtarma personeli gönderen Latin Amerika ülkeleri; Brezilya (42), El Salvador (115), Meksika (172), Venezuela (50), Arjantin (34) ve Panama, Kolombiya, Küba'dan da çeşitli sayıda arama-kurtarma ekipleri Türkiye'ye geldi.
Kuveyt devlet televizyonunda saat 12.00'de başlatılan ve 12 saat devam eden kampanyada 129 bini aşkın kişi ve kuruluşun yaptığı yardımlar 67 milyon doları geçti. Kampanyaya dernekler, kamu yararına çalışan vakıflar, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve halk katılım sağladı.
Canlı yayında 50 milyar lira bağış yapacağı duyulunca, yakınları Hamit Duras'ı arayarak olup biteni anlatmıştı. Oğlu sosyal medyadan duruma açıklık getirmeye çalıştı. Duras, Mustafa Hoca'yı tekrar aradığını ve yanlışlık olduğunu, bağışlamak istediği rakamın 50 bin TL olduğunu söyledi.
Kampanyaya en yüksek bağışı 30 milyar lirayla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptı.
Acun Ilıcalı ORTAK YAYINDA NE KADAR BAĞIŞ YAPTI? Acun Ilıcalı ortak yayında 5 Milyon TL bağış yaptı.
Türkcell 3,5 milyar lira, Cengiz Holding 2,5 milyar lira bağışlayacağını açıklarken, BAYKAR, Türk Telekom, TMSF, THY, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Sigorta da 2 milyar lira, Ziraat Katılım 1 milyar lira bağış sözü verdi.
Koç Holding; bünyesindeki şirketler, Vehbi Koç Vakfı ve VKV Sağlık Kuruluşlarıyla birlikte ülkenin yaralarını sarmak ve ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşmak üzere ilk günden bu yana kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini duyurarak, deprem bölgesine 2 milyar lira tahsis ettiklerini açıkladı.
ülkemizin en kıymetli ve en büyüğü yine kendine yakışanı yapmıştır. bugün yaptıkları açıklamayla toplam yardım paketi 2 milyar olarak planlanmış. bugüne dek koç holding ve topluluk şirketlerimizle bölgeye gerçekleştirdiğimiz yardımların tutarı 200 milyon tl'yi geçti.
Almanya, önceki yardımlarıyla birlikte toplamda 240 milyon Euro bağışta bulunurken Hollanda, İsveç ve Fransa gibi önde gelen ülkeler de ortalama 50 milyon Euro civarında yardım açıkladı.
Alman hükümeti, 21 Şubat'a kadar Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenenlere yönelik 108 milyon avro değerinde afet yardımı ve insani yardım gönderdi. Bu rakamın 41 milyon avroluk bölümü Türkiye'ye yollandı, yaklaşık 8 milyon avroluk kısmı ise sadece ayni yardımlara ayrıldı.
İsrail, 230 kişiyi daha Türkiye'ye yolladı
İsrail, 7 Şubat'ta afet sonrası müdahale konusunda deneyimli 167 kişilik asli ekip, arama kurtarma köpekleri ve ilk etapta gerekli olan 16 ton acil yardım malzemesi yollamıştı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri