Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Depremden sonra ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Depremden sonra ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiralanan taşınmazın depremde hiçbir hasar görmemesi halinde kira ilişkisi devam eder. Deprem esnasında ve sonrasında ağır korku ve travma yaşayan kiracı, farklı bir ile taşınmak için kira sözleşmesini feshedebilir. "Olağanüstü fesih" olarak nitelendirilen bu yola başvurmak için 3 aylık süreye uyulması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Depremden etkilenen ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Ayrıca kiralanan taşınmazın depreme dayanıklı olmaması, ilgili mevzuata aykırı yapılması hallerinde, bu durumu bilerek kiraya veren ev sahibi kiracının uğradığı zararı tazmin etmek zorundadır. Yine depremden sonra can güvenliği gibi nedenlerle taşınmaza giriş yasaklanmışsa kiracı tahliyeye zorlanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgunlaw.com

Deprem bölgesinde Kiracılar ne olacak?

Deprem gibi olağanüstü bir olayın varlığı halinde Kiracı, kiracısı olduğu taşınmaz az hasarlı veya hiç hasar görmemiş olsa bile, depremden sonra mümkün olan en kısa sürede, kiralayana göndereceği bir ihtarname ile 3 ay sonra kira sözleşmesini feshedeceğini yazılı olarak bildirmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekonomim.com

Depremzede kiracılar hak sahibi olabilir mi?

Emre Cumalıoğlu, “İçerisinde sözleşmeli kiracı bulunan ev, deprem sonrası hasar aldığı için oturmaya uygun değilse kiracı sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptir. Ayrıca tadilat sonrası ilk kullanım hakkı için öncelik kiracıya aittir. Kiracılar da bilirkişiden sağlamlık raporu alabilir.” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haber.yasar.edu.tr

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev satışından sonra ev sahibi, kiracıya ihtarname çekerek 6 ay içinde evden çıkmasını talep edebilir. Kiracının eve özensiz davranması ve komşularla iyi geçinmemesi durumunda ev sahibi, kiracının tahliyesini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Kiracının Tüm Hakları! Ev Sahibi Kirayı Arttırabilir Mi? Kiracıyı Evden Çıkarabilir Mi?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ev sahibi kiracıyı çıkarmak isterse ne yapmalı?

Yeni malikin edinim tarihinde itibaren 1 ay içinde kiracıdan yazılı bildirim ile konut ya da işyeri gereksinimi dolayısıyla kiralananı tahliye etmesini talep etmesi gerekir. Yeni malikin edinim tarihinden itibaren 6 ay sonra tahliye davasını açmış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Fakat bunun için, ilgili tadilat gerekli olmalı ve bu esnada kiracının evde yaşaması mümkün olmamalıdır. Bu şartlar olduğu takdirde, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi sorusunun cevabı da evet olacaktır. Bunun için, sözleşme süresi dolunca kiracıya tahliye davası açılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: artukhukukburosu.com

Yurt dışında yaşayan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Yurtdışında yaşayanların konut ihtiyacı nedeniyle açılan tahliye davalarında Yargıtayın çeşitli kararları vardır. Bu kararlar uyarınca, yurda kesin dönüş nedenine dayalı ihtiyacın kanıtlanması halinde tahliye mümkündür. Dava, yeni malikin iktisap ve mesken ihtiyacı sebebiyle kiralananın tahliyesi istemine ilişkindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyhankayisli.av.tr

Depremde ağır hasarlı kiracılara ev verilecek mi?

Deprem nedeniyle yıkılan veya ağır hasar alarak kullanılamaz duruma gelen binalar için kira ilişkisinin kendiliğinden sona ermesi söz konusu olur. Bu durum kira sözleşmesinden kaynaklanır. Kira sözleşmesi ile her iki taraf borç altına girer, kiraya verenin evi kullanılabilir durumda tutma borcu vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citil.av.tr

Depremzedelere verilen haklar nelerdir?

Bu haklar, acil yardım, barınma, gıda, su ve temel sağlık hizmetlerini içermektedir. Devletler, depremlere hazırlıklı olmalı ve afet sonrası hızlı bir şekilde müdahale etmelidir. Ayrıca, depremzedelere uygun barınma alanları sağlanmalı, temel ihtiyaçları karşılanmalı ve psikolojik destek hizmetleri sunulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Depremde iki evi Yikilanlar ne olacak?

Deprem bölgesinde birden fazla evi olan afetzedelere sadece bir konut yapılacak. Ayrıca, büyükşehirlerde aynı ilçede hasarsız başka konutu olanlar afet konutlarından faydalanamayacak. Ayrıca TOKİ tarafından orta hasarlı binalar için de güçlendirme kredisi verilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Depremde yıkılan evin yerine ev yapılır mı?

Depremzede ya TOKİ ya da kendi arsasına yapılacak evle ilgili tercihte bulunacak. Yıkılan evin yerine yeniden ev yapmak isteniyorsa, apartman malikleri ortak karar alacak. Karar sonrası gerekli başvurular yapılacak. Başvuru sonrası yıkılan binanın zemin etüdü yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasir.com.tr

Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

Ev sahibi zaruri durumlarda kendi oturacağını belirterek fesih bildirimi yapabilir. Bu durumda kira sözleşmesini sona erdirmeden kiracıya ihtar çeker. Mülk sahibinin en az 30 gün süre vermesi ve ihtiyaç durumunu ispatlaması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Yıkılacak binada kiracı kira öder mi?

Kentsel Dönüşümde Kiracı Hakları

Kentsel dönüşüm kararı, riskli binanın yıkılması durumunda alındığında; kiracı kira yardımı alabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Ev sahibi evi satılığa çıkardığında kiracıyı hemen çıkarabilir mi?

Yeni ev sahibi ile tekrar sözleşme imzalanmasına gerek yoktur. Yeni ev sahibinin hesap numarası ile tapunun onda olduğuna dair belgeyi iletmesi yeterlidir. Kira hukukuna göre kiracılı evin satılması durumunda, kiracının evi hemen boşaltma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ruuf.com.tr

Afetzede Kiracilara ev verilecek mi?

Depremde binaları yıkılmış, yıkılacak veya ağır, orta hasarlı afetzedeler kira yardımını valiliğe giderek depremzede kira yardımı alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: axasigorta.com.tr

Kiracı afetzede hak sahipliği nedir?

Afetzede Hak Sahipliği, afetzedelerin yıkılan veya ağır hasar gören binalarla olan mülkiyet ilişkilerini ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilme durumlarını bildirmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Kiracılar deprem yardımı alabilir mi?

Deprem kira yardımından felaket nedeniyle evlerinde orta veya ağır derecede hasar oluşan vatandaşlar da yararlanabilir. Başvuru aşamasında kişinin ev sahibi veya kiracı konumunda olması herhangi bir engel teşkil etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.eurekosigorta.com.tr

5 yılı dolduran kiracı evden çıkarılabilir mi?

5 yıllık ya da 10 yıllık kiracı çıkarılabilir mi? 5 yılı dolduran kiracılar, belirtilen hukuksal sebepler olmadan evden çıkartılamaz. Ancak, 10 yılı doldurmuş kiracıların tahliyesi istenebilir. Her yeni kira döneminden 3 ay önce kiracıyı bildirimde bulunarak, kiracı tahliye edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

10 yıllık kiracı çıkmazsa ne olur?

Merak edilen sorunun yanıtını hemen verelim. Evet 10 yılı dolunca kiracı çıkarılabilir. 10 yıllık kiracının tahliyesi için 10 uzama yılının tamamlanması gerekir. Türk borçlar kanunu 347. maddesine göre 10 yılını dolduran kiracı hiçbir sebep gösterilmeksizin tahliye edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Polis kiracıyı evden çıkarma hakkına sahip mi?

Polis, kiracıyı evden çıkarma hakkına sahip değildir. Polisin kiracıyı evden çıkarabilmesi için, yetkili sulh hukuk veya icra mahkemesinin tahliye kararı mevcut olmalıdır. Mahkeme kararının, kiracının çıkarılması yönünde verilmesinin ardından tahliye talepli icra süreci başlatılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde ev sahibi veya kiracı tarafından aksi belirtilmedikçe her 1 yılın sonunda kira sözleşmesi yenilenmiş sayılır. Belirsiz süreli kira sözleşmesinde kiracı istediği zaman kiralananı tahliye edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Ev sahibi 2 yıllık kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Belirsiz süreli kira sözleşmesinde kiracı ya da gayrimenkul sahibi tarafından aksi belirtilmediği müddetçe her 1 yılın sonunda kontrat yenilenmiş sayılır. Kiracı dilediği zaman evi tahliye edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

3 yıllık kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracının verdiği taahhüdün yazılı olması gereklidir. Kiracı bu taahhüde rağmen taşınmazdan çıkmazsa, kiraya veren icraya başvurarak veya dava açmak suretiyle çıkarabilir. Boşaltmaya yönelik tahliye davası veya icra takibi, taahhütte belirtilen tarihi izleyen bir ay içerisinde açılmış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Ev sahibi yüzde 25 den fazla zam yapabilir mi?

Kiranızı yüzde 25 üzerinden zam yaparak yatırın diyen Bakan Kurum, “Evini fahiş fiyatlarla kiraya vermek isteyenler de var, tabii bunlar istisna. Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve devam edin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT