EFT işlemlerinde para transferi için bir üst sınır yoktur. FAST işlemlerinde tek seferde 20.000 TL'ye kadar olan miktarlar için para transferi yapılabilir.
“Kolay Adres” ile başka bankaya 20.000 TL'ye kadar olan transfer işlemlerinizi artık 7/24 yapabilirsiniz. Ancak banka şubeleri üzerinden EFT yapmak için mesai saatlerini takip etmek gerekir. Hafta sonlarında ya da resmî tatillerde EFT ile para gönderilemez.
Limit arttırımı için müşterisi olunan bankanın şubesine gidip birebir bilgi alarak başvuru yapılabilir, ya da bankaya ait ATM'ler üzerinden bu talep iletilebilir. Ek olarak, bankanın çağrı merkezi aranabilir. Bu konuda zamandan tasarruf etmenin en iyi yolu bu kanalları kullanmak oluyor.
EFT Saatleri 08.30-16.00 arasındadır. EFT ücretleri 1.000 TL 1.14 TL, 1.000 – 50 Bin TL 2.29 TL, 50 Bin TL üzeri 28.65 TL'dir.
Ziraat Bankası yolu ile internet veya mobil şube üzerinden yapılan EFT işlemlerinde Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde ise 2.29 TL ücret alınmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Banka çalışma saatleri dışında yapılan EFT işlemleri ilk iş günü içerisinde hesabınıza yansıyacaktır. 20.000 TL ve altındaki tutarlarda olan transfer işlemlerinizi istediğiniz bankadan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) ile 7/24 gerçekleştirebilirsiniz.
EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? EFT işlemlerinde bir süre taahhüdü yoktur ancak genel olarak mesai saatleri içinde yapılan EFT işlemleri, beş-on dakika içinde hesaba geçer.
Her bankanın EFT için günlük işlem limiti mevcuttur. Bu limitin oranı, bankadan bankaya farklılık gösterir. Genellikle bankacılık sektöründe limit koyma prensibi, banka kullanıcılarının güvenliği açısından uygulanmıştır. EFT limiti ile kullanıcıların bilgisi dışında para gönderimini engellemek amaçlanır.
Bankalar aracılığıyla sağlanan ve hafta sonu yapılan 5.000 TL üstü EFT işlemi bir sonraki iş günü alıcının hesabına ulaşır. Eğer 5.000 TL üstü limitli değil ise FAST Ödeme Sistemi ile alıcının hesabına ilgili bankanın kurallarına göre kısa sürede ulaşır.
Eğer EFT iş günü içinde yapılmış ve transfer ücreti belirlenen saatten önce başlatılmışsa EFT aynı gün hesaba geçer. Eğer iş günü değilse, resmi tatilse ya da belirlenen saatin dışında yapılmışsa; eğer bir tarih belirtilmemişse EFT ilk iş günü hesaba düşer.
Eğer limit belirlememiş iseniz, havale için geçerli olacak günlük üst limit 30.000,00 TL, EFT için geçerli olacak üst limit 50.000,00 TL, döviz alış-satış için geçerli olacak günlük üst limit ise 50.000,00 USD ve karşılığıdır.
Kullanıcıların farklı bankalardaki hesapları arasında 7 gün 24 saat, hızlı ve kolay şekilde Para aktarımı gerçekleştirdiği Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlemlerinde limitler 20 bin liraya yükseltildi.
FAST Sisteminde işlem başına uygulanacak bir üst limit bulunmaktadır. Sistem 8 Ocak 2021'de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 14 Şubat 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 20000 TL'ye yükseltilmiştir.
EFT - Havale farkı nedir? EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
*EFT işlemleri, iş günlerinde 08:30-15:59 saatleri arasında yapılmaktadır. **Geç EFT işlemleri, iş günlerinde 16:00-17:15 saatleri arasında yapılmaktadır. ***ATM aracılığıyla yapılacak EFT işlemleri, iş günlerinde 08:30-15:59 saatleri arasında yapılabilmekte olup geç EFT işlemi yapılamamaktadır.
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) kapsamında, 20.000 TL ve altındaki para transferlerinizi 7 gün 24 saat yapabilir, işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Garanti BBVA Mobil (Bireysel) üzerinden 20.000 TL ve altı, başka bankaya yapılacak tüm para transferi işlemleri FAST sistemi üzerinden gönderilmektedir.
Nöbetçi Transfer işlemi yapılabileceğiniz bankalar: Akbank, Denizbank, Fibabanka, Halk Bankası, İş bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Halk Bankası, İş bankası, VakıfBank , Albaraka Türk.
Bankalar arası para transferi işlemi için bankalar genellikle gönderilmek istenen tutara bağlı olarak değişen belirli bir ücret talep eder. Söz konusu bu ücret bankadan bankaya değişiklik gösterir. Belirlenen rakam, EFT yapıldığı anda müşterinin hesabından otomatik olarak kesilir.
Akbank EFT Limit Ne Kadardır? Akbank'tan başka bankalara para transferi belli bir limit dâhilinde gerçekleştirilebilir. Akbank her müşterisine 150 bin TL'lik EFT limiti belirler. Belirlenen 150 bin TL üst limiti yeterli bulmayan müşteriler bağlı olduğu şubeye başvuru yaparak, limit artırma talebinde bulunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri