Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir'de, vize hizmetlerinin sağlanması için yetkili tek resmi kurum olan “iDATA” üzerinden başvurular yapılabilecek. 13 Şubat'tan itibaren vize başvuruları için randevular ülke genelindeki vize kabul merkezlerinin şubelerinden alınmaya başlandı.
Almanya'da hükümet, Türkiye ve Suriyeli depremzedelere verilen vizenin otomatik olarak Ağustos'a kadar uzatılacağını açıkladı. Berlin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Almanya'daki yakınlarının yanına gelen depremzedelerin vizesini otomatik olarak uzatma kararı aldı.
Tüm eşyaları enkaz altında kalan depremzedeler, vize alabilmek için konsolosluk ya da büyükelçiliklere bir tomar belge teslim etmek zorunda. Bu evrakları toplamanın da, her şeyini kaybeden depremzedeler açısından haftalarca sürebileceği, dolayısıyla “hızlı vizenin”, sanıldığı kadar da hızlı olmayacağı vurgulanıyor.
Almanya'ya Vizesiz Giriş Yapabilecek Ülkeler
Umumi pasaport (bordo) sahibi T.C. vatandaşlarının Almanya Schengen vizesi alması gerekirken; Hizmet (gri) ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 gün vizesiz olarak ülkeye giriş yapabilirler.
Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin açıklamasına göre, gerekli belgeleri hazırlayan depremzedelerin Türkiye genelinde vize başvurusu yapabilmesi ve beş gün içerisinde vize alması mümkün olacak.
İlgili 33 soru bulundu
Standart evraklar: Davetiye, Pasaport, biyometrik fotoğraf, Almanya vize başvuru formu, banka dökümleri standart seyahat amacını destekleyici rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası standart evraklar arasında yer almaktadır. Mesleki evraklar: Mesleki evraklar kişisel durumunuza göre farklılık göstermektedir.
Almanya'da Akrabam Var Nasıl Giderim? Almanya'da akrabalarınızı ziyaret edebilmek için, başvurmanız gereken vize türü aile ziyareti vizesidir. Öncelikle başvuru için gerekli olan evraklardan en önemlisi Almanya da bulunan akrabanızdan sizlere gönderilicek davetiye mektubudur.
BANKA HESAP DÖKÜMÜ :
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Schengen vizeleri için en kolay yol olarak iDATA bürolarında başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formları iDATA veya dış temsilcilikler tarafından ücretsiz olarak verilir veya internetten indirilebilir.
Yani akrabalarınızı, tanıdıklarınızı veya iş yapacağınız kişileri davet etmek istiyorsanız, davetiyeyi yazıp davet edilen kişiye gönderirsiniz. Davet edilen kişi daha sonra vize başvurusunda bulunurken davet mektubunu Alman Büyükelçiliğine sunar.
Berlin. Almanya Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarından yapılan ortak yazılı açıklamada, Almanya'da akrabalarının yanında kalan Türk depremzedelerin Almanya'da 3 ay daha kalmalarına izin verildiği belirtildi.
Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir'de, vize hizmetlerinin sağlanması için yetkili tek resmi kurum olan “iDATA” üzerinden başvurular yapılabilecek. 13 Şubat'tan itibaren vize başvuruları için randevular ülke genelindeki vize kabul merkezlerinin şubelerinden alınmaya başlandı.
birleşmiş milletler insan hakları komitesine göre evet. kabul etmek zorundalar. komiteye göre deprem sebebiyle göç bir zorunluluk.
Almanya'dan Depremzedelere Hızlı Vize
Kılıç, "Verilen 3 aylık vize, esasında normal bir 90 günlük turist vizesi. O yüzden geçerli kanun turist vizesi uzatılmaz diyor. Eğer uygulama değişmezse, gelen depremzedeler bu sürenin sonunda Almanya'dan gitmek zorunda kalacaklar.
Alman hükümeti, Ceylan Şipar gibi ülkedeki Türkiye kökenlilerin birinci ve ikinci dereceden depremzede yakınlarını götürebilmesi için 13 Şubat'ta düğmeye bastı. Depremden etkilenen, evini kaybeden veya tedaviye ihtiyacı olan kişiler hızlandırılmış bir süreçle vize alıp Almanya'daki yakının yanına gidebilecek.
Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşları Schengen vizesi ile 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde Almanya'ya seyahat edebilmektedir.
Almanya turistik vize başvuru işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 35.000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Dünya'nın her köşesinden öğrenciler Almanya'yı üniversite ve dil okulları programları için tercih etmektedir. Almanya'da, Federal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre, ortalama bir hane ayda ortalama 2.507 Euro harcamaktadır. Bu harcamaların ortalama 923 Euro'su konut, enerji ve bakıma gitmektedir.
Davetiyesiz Almanya için vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları vize başvurularını turistik olarak vize başvurusu yapabilirler. Almanya'ya aile ziyareti vizesi ile vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları Bordo pasaport sahibi ise Almanya schengen vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Almanya'dan gelen davetiye ile vize başvurusunu İdata'ya yapacak vatandaşlarımız İdata web sayfasından öncelikle vize randevusu almaları gerekir. Davetiyeli Almanya vizesi başvuruları için İdata'dan randevu alınması zorunludur. Randevular ücretlidir. Davetiyeli Almanya vizesi için Schengen vize randevusu alınmalıdır.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri