Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın özel hastaneleri başta olmak üzere tüm özel hastaneler depremzede hastalardan %200 ilave ücret almaya devam ediyor.
Ayrıca depremzedelerin sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için fark ücret alınmamasına karar verilmiştir. Bu sayede, deprem sırasında veya sonrasında acil müdahaleye ihtiyaç duyan depremzedelerimizin. Özel Hastaneler Platformu'nun üye hastanelerinde tedavi görmeleri sağlanmaktadır.
LÖSEV ve LÖSANTE HASTANESİ Lösemi ve kanser hastaları başta olmak üzere tüm depremzede vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet vermektedir.
Eski adıyla yeşil kartlı depremzede diyaliz hastaları deprem illerinde ve bu iller dışındaki yerleşim yerlerinde tüm anlaşmalı hastanelerde doğrudan veya sevkle müracaat ederek tedavi hizmeti alabilecekler.
-Yoğun bakım hizmetlerinden özel hastaneler ücret alamazlar. -Yanık tedavisi hizmetlerinden özel hastaneler ücret alamazlar. -Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri), -Yeni doğana verilen sağlık hizmetlerinden ücret alınamaz.
İlgili 25 soru bulundu
Afet bölgesinde ikametleri bulunan depremzedelerimiz için sağlık hizmetlerine erişimde özel sağlık kurum ve kuruluşları da ücretsiz şekilde dâhil edilmelidir.
Afet bölgesinde yaşayanların herhangi bir ücret ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanması için hastane başvurularında muayene katılım payından muaf tutulması sağlandı.
Bu haklar, acil yardım, barınma, gıda, su ve temel sağlık hizmetlerini içermektedir. Devletler, depremlere hazırlıklı olmalı ve afet sonrası hızlı bir şekilde müdahale etmelidir. Ayrıca, depremzedelere uygun barınma alanları sağlanmalı, temel ihtiyaçları karşılanmalı ve psikolojik destek hizmetleri sunulmalıdır.
İlimize gelen depremzede misafirlerimizin Acil Diş Tedavileri gönüllü meslektaşlarımız tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.
Özel hastaneler muayene ücretinin dışında katılım payı almaktadırlar. Sigortalı olan kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için prim ücreti ödemekle yükümlüdürler.
Sağlık hizmetlerine öncelik verilecek
- Depremzedelere devlet hastaneleri gibi özel hastanelerde de ücretsiz sağlık hizmeti verilecek. - Bölgedeki askeri birlikler yardımlarda görevlendirilebilecek. - Hasar tespiti için gerekirse bütün illerden teknik heyetler görev alacak.
SGK'ya bağlı kişiler, SGK anlaşmalı özel hastanelerden fark ücretini ödeyerek yararlanabilirler. SGK'lıların fark ücreti ödemeden özel hastanelerden ücretsiz yararlanması ise tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ile mümkün.
Acil servislerde tedavilerin ücretleri talep edilemez. Bu karar sağlık yönetmeliğince verilmiştir ve bu nedenden dolayı da acillerde görülen hiçbir tedavi için vatandaşların ücret ödemek gibi yükümlülükleri mevcut değildir.
Sağlık Uygulama Tebliği'nin katılım payı alınmayacak sağlık hizmetleri ile ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerine ilişkin maddelerine göre Kurumla sözleşmeli veya sözleşmesiz sağlık hizmet sunucuları tarafından sunulan acil sağlık hizmetlerinden dolayı kişilerden katılım payı ve ilave ücret alınmamaktadır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, afet bölgesindeki vatandaşların SGK ile sözleşmeli sağlık kurumlarında muayene katılım payından muaf tutulacağını duyurdu.
Deprem bölgesinde; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde kamuda toplum yararına programlar (TYP) dahilindeki işlerde çalıştırılacaklar için iş süresi sınırı 2024 sonuna kadar kaldırıldı.
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, son açıklamasında "OHAL 9 Mayıs'ta bitecek. Ortaya herhangi handikaplar çıkmasın diye önlemler alınmıştı, bir sorun olmayacak" dedi. Buna göre; Deprem bölgesinde OHAL kararının 9 Mayıs'ta sona ermesi bekleniyor.
Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinde 7, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 6, Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi ile Arnavutköy Devlet Hastanesinde beşer, Beykoz Devlet Hastanesi, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi, Özel Acıbadem Taksim Hastanesi ile Özel Acıbadem Ataşehir Hastanesi'nde de üçer depremzede ...
Depremzedelerin "afetzede" haklarına sahip olabilmesi ve diğer yardımlara ulaşabilmesi için AFAD'a kayıt yaptırmaları büyük önem taşıyor.
Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre belirler. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talep edebilir.
7 Haziran'da uygulamaya geçilecek karara göre sadece kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi gibi alanlarda hastadan fark ücreti alınmaksızın, tüm masrafların SGK tarafından karşılanması durumu sona eriyor.
Günümüzde acil durumlar için özel hastanelerde serum fiyatları ortalama olarak muayene ile birlikte 1500 TL civarındadır. Bu fiyat marka hastanelerde daha da yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri