9- Depresyon ve/veya kaygı bozukluğuna uykusuzluk da eşlik ediyorsa, beyin yüzeyini sakinleştiren glisinat/biglisinat formunda bir magnezyum formunu gece yatmadan almadan almak her iki probleme de iyi gelecektir.
Magnezyum glisinat bağırsaklardan kolayca emilir ve sakinleştirici özelliğe sahiptir. Glisin; anksiyete, uyku problemi, depresyon, stres, kalp hastalığı ve diyabet dahil çeşitli durumları tedavi etmek için kullanılabilmektedir.
Magnezyum glisinat sinir, beyin ilişkili hatta mikrobiyota ilişkili durumlarda daha fazla faydalanım sağlamaktadır. Uzmanlar anksiyete (kaygı) bozukluklarında ise glisinat tavsiye etmektedir.
Spor öncesi kas gücünü arttırmak için ya da Fibromiyalji, kas ağrıları, kronik yorgunluk, omuz-boyun gerginliği, hassas noktaları hafifletmek, migren ve depresyon tedavilerinde iyi bir yardımcıdır. Ayrıca sindirim sisteminde emilimi iyidir. Vücuttaki magnezyum seviyelerini artırmak için iyi bir seçenektir.
Magnezyum L-treonat: Hafıza ve bilişsel fonksiyonlarda iyileşme sağlar. Uyku bozukluklarında faydalıdır. Depresif durum, hafıza kayıpları, stres ve anksiyete gibi bozukluklar da faydalı olabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Magnezyum glisinat, kalsiyumun kemiklere daha iyi emilmesine yardımcı olabilir. Stres Azaltma: Magnezyum, stresi azaltmada etkili olabilir ve rahatlamanıza yardımcı olabilir. Kardiyovasküler Sağlık: Magnezyum, kalp sağlığı için önemlidir. Magnezyum glisinat, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilir.
Magnezyum taurat:
Taurin beyin yüzeyini sakinleştirir, bağışıklık sistemi hücreleri ve şeker metabolizmasında görev alır. Ağır stresi, kronik hastalığı ve ağır enfeksiyonu olan hastalarda, fibromiyalji, beyin sisi ve kronik yorgunlukta iyi bir seçimdir.
Stres ve depresyon semptomlarını azaltır
Magnezyum beyin fonksiyonları ve ruh halinde kritik bir rol oynadığından eksikliği durumunda depresyon ortaya çıkabilir.
Depresyon bulgularını katkıda bulunabilen eksiklikler arasında folik asit, B12 vitamini, D vitamini, magnezyum, selenyum, demir ve çinko sayılabilir. Depresyon hastalarının çoğunda D vitamini düzeyleri 20 ng/ml altındadır.
Sinir sistemi problemleri, anksiyete ve depresyon: Magnezyum, sinir sisteminin çalışmasını düzenler ve stresi azaltır. Magnezyum eksikliği nedeniyle, sinir sistemi problemleri, anksiyete ve depresyon gibi belirtiler ortaya çıkabilir.
Modern gıdaların (işlenmiş besinler), düşük magnezyum içeriğinin depresyonla ilişkili olabileceği düşünülmektedir. Depresyondaki yaşlı yetişkinlerde yapılan bir çalışmada, günlük 450 mg magnezyumun ruh halini bir antidepresan ilaç kadar etkili şekilde iyileştirdiği gözlenmiştir.
Antidepresan, antiankisiyete ilaçları kullanırken doğru ve etkin B2-B6-B12 vitamini, magnezyum destekleri almak fayda sağlayacaktır.
Depresyon, panik atak ve anksiyeteye neden olan ikinci bir olası nedense B6, B9 ve B12 vitamin seviyelerinin gereğinden düşük olması. Vücuttaki B12 vitamini seviyesini yükseltmek için kırmızı et, somon, karides, karaciğer, yumurta ve yoğurt gibi besinlerden faydalanabilirsiniz.
MAGNEZYUM SİTRAT: Kas ağrıları, kas krampları, tekrarlayan kas spazmları, kronik kabızlık halleri gibi durumlarda öncelikle tercih edilecek magnezyum formudur. MAGNEZYUM GLİSİNAT: Uyku sorunları, kronik stresle mücadele, âdet sancıları ve sakinleşme ihtiyacı durumlarında tercih edilmelidir.
Günün herhangi bir saatinde alınabilen magnezyum sitrat, sindirim sistemi hareketlerini hızlandırdığı için genellikle kabızlık probleminin önlenmesinde kullanılır.
Magnezyum Sitrat
Elementel 200 mg magnezyum içeren, emilimi yüksek sitrat formundaki takviyedir. “Magnezyum normal kas fonksiyonuna, elektrolit dengesine, normal enerji oluşum metabolizmasına ve yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur.”
Aynı zamanda D vitamini, egzersiz ve stresten uzak bir yaşam tarzının benimsenmesi de mutluluk hormonunun salgılanmasında etkilidir. Serotonin hormonunun yanı sıra Dopamin, Oksitosin ve Endorfin hormonları da kişinin fiziksel ve psikolojik sağlığı açısından oldukça etkili hormonlardır.
Yürüttükleri çalışmada OKB'si olanlarda kontrollere göre B12 eksikliğinin daha sık gözlendiğini göstermişlerdir (Hermesh, 1988).
Reboksetin ve MAO inhibitörleri son tercih olarak kullanılırlar. Psikotik özelliği olan ağır depresyon tedavisinde ise altın tedavi antidepresan ilaçların olanzapin, aripiprazol, ketiyapin ve risperidon gibi bir antipsikotik ilaç ile birlikte kullanılmasıdır. Antipsikotik kullanımı ortalama 6-12 hafta sürdürülür.
Magnezyum vücutta en çok kullanılan besindir ve yeterli miktarda almazsanız vücutta eksikliği hissedilir. Magnezyum takviyesi sadece sinir sistemini sakinleştirmekle kalmaz, vücudunuzun stresle savaşmasına yardımcı olur.
Serum çinko düzeyleri yükseltildiği zaman depresyonun da tedavi edildiği ve bu nedenle serum çinko düzeyinin depresyon için bir belirteç olabileceği illeri sürülmüştür [7]. Çinkonun serbest radikal oluşumu ve oksidatif stresten koruyucu rolü vardır.
Magnezyum Glisinat Nasıl Kullanılır? Magnezyum glisinat için günlük önerilen doz; kadınlar için 320 ve erkekler için 420 mg'dir. Emilimini arttırmak için yemekle ve B kompleks vitaminleri ile alınması önerilir. Eksikliğin ciddiyetine bağlı olarak 6 aya kadar kullanılması gerekebilir.
Genellikle, çoğu takviye 100-500 mg magnezyum içerir. Toleransınızı değerlendirmek için düşük bir doz ile başlamak en doğru yoldur.
Magnezyum oksit, MgO: Magnezya olarak bilinen magnezyum oksit, magnezyum karbonat veya magnezyum hidroksitin kavrulmasıyla elde edilir. Sanâyide, yüksek sıcaklığa dayanıklı tuğlalarda, elektrik ve ısı izolatörlerinde, çimento, gübre, kauçuk ve plastik îmâlinde faydalanılır.
Vücutta yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. Elektrolit dengesine katkıda bulunur. Diş sağlığının korunmasında etkin bir elementtir. Hücre bölünmesinde önemli görevleri vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri