Tiroid nodüllerine karşı: Değerli okuyucu, dereotu kürü tiroid hormonlarını dengeleyip sağlıklı çalışmasına yardımcı olurken, aynı zamanda nodüllerin küçülmesinde veya tamamen yok olmasında da etkilidir.
Dereotunun hipotiroid, hipertiroid, Haşimato tiroidi için de etkili olabileceği bilinmektedir. Hekime danışmadan dereotu kürü uygulamak doğru bir uygulama değildir.
Alkol ablasyonu tiroid nodüllerinde yıllardır kullanılan, etkinliği ve emniyeti iyi bilinen bir yöntemdir. Alkol ablasyonu için, ince bir iğneyle ultrasonda görerek nodül içine girilir ve değişik bölgelere az miktarda alkol verilir. İşlem belli aralıklarla birkaç kez tekrarlanarak nodülün küçülmesi sağlanır.
Dereotu tiroit fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkindir. Tiroidin yavaş çalışması sonucu oluşan hipotiroid ve tiroidin hızlı çalışması sonucu oluşan hipertiroid hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Tiroid hormonu yetersizliği sonucu oluşan guatr hastalığının tedavisini destekler.
Şişkinlik, gaz ve hazımsızlık gibi mide ve sindirim sorunlarını önleme konusunda yardımcı olabilir. Lifli yapısı dereotu faydası olarak kabul edilir. Çünkü dereotundaki diyet lifleri, bağırsak hareketliliğini teşvik ederek kabızlığa karşı destekleyicidir.
İlgili 30 soru bulundu
Dr. İbrahim Saraçoğlu tiroid hastalıklarına iyi gelecek dereotu kürünün tarifini verdi. Dereotu kürü tiroid hormonlarını dengeler, sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. bunun yanı sıra nodüllerin küçülmesinde veya tamamen yok olmasında da dereotu kürü etkilidir.
Sabah, öğle ve akşam aç karnına, öğünlerden 15 dakika önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotunu birkaç kere çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutun. NE KADAR DEVAM EDİLİR? Bu küre hiç ara verilmeden 3 ay devam edilir.
Tiroid nodüllerine karşı: Değerli okuyucu, dereotu kürü tiroid hormonlarını dengeleyip sağlıklı çalışmasına yardımcı olurken, aynı zamanda nodüllerin küçülmesinde veya tamamen yok olmasında da etkilidir.
Dereotu genel olarak tüketim için güvenilir bir bitki olarak kabul edilir. Ancak nadir de olsa bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara, kusmaya veya ishal gibi semptomlara sebebiyet verebilir. Kişilerde ağız kaşıntısına, dilde şişmeye veya kırmızı yumrular oluşmasına da neden olabilir.
İbrahim Saraçoğlu; zehirli guatr için yoğurt otunu kaynatıp suyunu içmeyi öneriyor. Eğer ilk defa yoğurt otu tüketecekseniz; bir iki yudum aldıktan sonra bir süre bekleyin. Alerji belirtisi gözlemlenmedi ise yoğurt otu suyunu zehirli guatr için tüketebilirsiniz. Dereotu guatr için oldukça etkili bir sebze olacaktır.
Tek sıcak nodül varsa 'radyoaktif iyot' verilerek tedavi edilebilmektedir. Ancak sıcak nodül 2 cm veya daha büyük bir ölçüdeyse veya çok sayıda sıcak nodül varsa o zaman cerrahi tedavi gerekebilir. Kitle etkisi ile nefes borusuna baskı yapan iri nodüllü kişilerin, kanser kuşkusu nedeniyle ameliyat edilmesi öneriliyor.
Küçük leke şeklindeki nodüller genellikle iyi huylu oldukları için tedavi bile gerektirmeden kendiliğinden kaybolmaktadır. Kaybolmayan nodüllerin boyutları ise düzenli taramalarda kontrol edilir.
İyot eksikliği, bütün dünyada tiroid nodüllerinin temel sebebidir. İyot eksikliği kimi zaman pek çok nodül içeren tiroid büyümesine sebep olur. Bu durum nodüllü guatr ya da multinodüler guatr olarak adlandırılır. Bu nodüller kimi zaman sıvı içerikli olup kistik nodül adını alırlar.
Dereotu Nasıl Tüketilmelidir? Dereotunu taze taze doğrayarak yemek ve salatalara ekleyebilirsiniz. Cacık, fırın yemekleri ve kök sebzelerde çeşni olarak kullanabilirsiniz.
Az ya da çok olduğunda tiroid bezleri işlev kaybına uğrayabilir. Vücudun iyot ihtiyacını alabilmesinin en etkili yolu ise kaliteli deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri, maydonoz, ıspanak, roka gibi yeşil sebzeler ve kaya tuzu tüketmektir.
Hipertiroidizm (Tiroid bezinin çok çalışması)
Hipertiroid hastaları; İyot ve iyotlu gıdalar (süt, yumurta sarısı) çay, kahve, asitli içecekler, soya, ve gluten olabildiğince tüketilmemeli ve sigaradan uzak durulmalıdır. Bu besinler yerine B vitamini içeren gıdalar sıklıkla tüketmelidirler.
Dereotu kürünü sabah ve akşam olmak üzere aç karnına günde 2 kez uygulayabilirsiniz. Bu kürle dereotunun sağlığa olan etkilerinden faydalanırken aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasına da yardımcı olunmaktadır. Dereotu kürünü düzenli olarak uygulamanın birçok faydası bulunmaktadır.
3 ay boyunca uygulanan dereotu kürü kan TSH düzeyinin dengelenmesinde önemli rol oynar.
Peki yazın hangi ayda hangi meyve ve sebzeler bulunuyor: Haziran ayı meyve ve sebzeleri arasında; patates, fasulye, bakla, kabak, patlıcan, biber, domates, salatalık, baby ıspanak, semizotu, rezene, marul, asma yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu yer alıyor.
Dereotu tiroid bezlerinin sağlıklı çalışmasına yardımcı olurken, nodüllerin de küçülmesini yardımcı olabilmektedir.
Tiroid bezinde büyüme olmaksızın veya minimal büyüme ile birlikte tek bir nodül saptandığında bu nodülün çapı, yapısı ve fonksiyonunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Tek, solid ve soğuk (hipoaktif) nodüllerin kanser içerme riski %5-20 arasında değişir. Çapı 2-2.5 cm'yi aşan bu tip nodüllerde cerrahi tedavi önerilir.
Tiroid nodülü toplumda yaygın olarak görülür. Kimi serilerde her 10 kişiden 3'ün de ya da 5'inde tiroid bezinde nodül saptanmıştır. Bu kadar yaygın olmalarına rağmen tiroid kanserine nodüllerin kabaca %5-15'inde rastlanmaktadır.
Bunun için 1 tutam taze dereotu ve 1 su bardağı kadar kaynamış suyu hazır etmelisiniz. Taze yaprakların üstüne kaynamış suyu ekledikten sonra iyice demlenebilmesi için 10 dakika boyunca beklemelisiniz. Sonrasında taze dereotu yapraklarını çaydan iyice süzerek afiyetle içebilirsiniz.
Kağıt havlu ile kuruttuktan sonra istediğiniz gibi doğrayın. Daha sonra buzdolabı poşetinin içerisine porsiyonluk olarak şekilde koyun. Poşete hafifçe bastırarak dereotunun yayılmasını sağlayın. Poşetin havasını aldıktan sonra ağzını bağlayın.
1 büyük fincan dolusu su kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine 1 tutam taze dereotu atılır. İyice karıştırdıktan sora 10 dakika demlenmeye bırakılır. Daha sonra süzülerek içine yarım limon suyu eklenir, günde 1 fincan içilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri