Deri ayakkabı yüzeyinde meydana gelmiş olan çizikler, pamuk ve bez aracılığı ile uygulanan zeytinyağı sayesinde kolaylıkla giderilebilmektedir. Vazelin ise zeytinyağı gibi deri ayakkabıda meydana gelen çizikleri gidermektedir. Deri ayakkabının çizilmemesi için çekecek kullanılabilir.
Hakiki deri ayakkabıya vazelin sürülmesi konusunda hiçbir şekilde sakıncalı bir durum yoktur.
Eğer dilerseniz evinizde ve ayakkabılık içerisinde bunun biraz yalnız bir badem yağı ile birlikte birkaç saniye içerisinde ayakkabınızı güvenilir bir bakım yapabilirsiniz. Badem yağı deriyi besliyor ve aynı zamanda onun muazzam bir görüntüye kavuşmasına katkı sağlıyor.
Hindistan cevizi yağı, badem yağı, vizon yağı veya vazelin kullanarak yapılan yumuşatma işlemleri başarılı sonuçlar vermektedir. Beyaz sabun ile ıslatılan sert deri ayakkabılar kuruduktan sonra silindiğinde yine yumuşuma etkisi göstermektedir.
Deri Ayakkabıların Bakım Süreci
Deri ayakkabıların temizliği için nemli bir bez kullanılabilir. Bezle silinen temiz ayakkabıya ise zeytinyağı ile bakım yapılabilir. Bir pamuğa ya da kuru bir beze biraz zeytinyağı döktükten sonra ayakkabının yüzeyine hafif dokunuşlarla uygulama gerçekleştirilir.
İlgili 31 soru bulundu
DERİ BOTLAR NASIL SU GEÇİRMEZ HALE GETİRİLİR? Deri, doğal su geçirmezlik özelliklerine sahiptir ve su tutmaz. Bununla birlikte, mumlu jel benzeri bir madde olan deri yağı ile derinin ve birleşim yerlerinin su geçirmezliğini artırabilirsiniz. Daha hızlı bir işlem için spreyli su yalıtım ürünleri de satın alabilirsiniz.
Ayakkabıların çatlamaması için vazelin veya badem yağını hafifçe ayakkabı yüzeyine yedirebilirsiniz. Ayakkabılarınızı kaldıracağınız zaman mutlaka kuru bir şekilde, kuru bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Deri ayakkabının temizlenmesinde en önemli unsur ayakkabıya zarar vermemektir. Ayakkabının dışının temizliği için zeytinyağı kullanılabilir.
Ayakkabının arka kısmını parmak uçlarınız ile kavrayıp keratanın geçtiği yerden parmaklarınız ile öne doğru bastırın. Bu hareketi 10-15 kez yaptıktan sonra içinde havlu olan ayakkabıyı bir köşede bekletin, sonunda ayakkabınızın genişlediğini göreceksiniz. Ayakkabınızı genişletecek yöntemlerden biri de sıcak havadır.
Bir diş fırçasının üzerine bir miktar Cif Krem dökün ve oval hareketlerle tabanı temizleyin. Tabanın ıslak olmamasının nedeni ürünün ayakkabıdan akıp gitmesini engellemektir. Eğer inatçı bir kirle karşı karşıyaysanız bir süre Cif Krem'i tabanın üzerinde bekletin. Nemli bir bez yardımı ile ayakkabınızın tabanını silin.
Deri ayakkabı modellerinizi yağmurlu veya nemli havalarda giymek, derinin şişmesine ve sonucunda kalkmasına neden olabilir. Ayrıca, ayakkabıların uzun süreli olarak suya maruz kalması veya ıslanması da deri kalkmasına yol açabilir.
Cilt Bakımı: Badem yağı, cilt için doğal bir nemlendirici olarak kullanılır. Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır. Ayrıca, ciltteki tahrişleri yatıştırıcı etkisiyle azaltabilir ve cildin elastikiyetini artırabilir.
Deri ayakkabıların temel temizliği at kılı fırçası ile yapılabilmektedir. Ayakkabı üzerinde yer alan tozların ve kirlerin giderilmesi için at kılı fırçası ile fırçalama yapılabilir. Ayakkabının taban ile birleşen kenarının fırçalanmasının ardından hafif nemli bir bez yardımı ile silinebilir.
Bir bakım kremi olarak tercih edilebilecekler arasında yer alan vazelin cilt kuruluğunu gidererek cildin gün boyu yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan yara, çizgi, çatlak ve yanık gibi durumlarda etkin şekilde kullanılır.
Yüz için kullanıldığı takdirde esnekliğini kaybeden cildin eski haline dönmesini sağlamak konusunda etkilidir. Cilde sağladığı nem sayesinde elastikiyet üzerinde olumlu etkiler gözlemlenebilir. Yalnızca yüz için değil, vücudun farklı bölümleri için de kullanılır. Kuru ve çatlamış ellerin onarılmasını sağlar.
Vazelin Jel, 1870'den beri kuru cildi korumak ve iyileştirmek için kullanılan orijinal cilt koruyucudur ve bugüne kadar cildinize etkili bir şekilde bakım yapar.
Ayakkabılarınızı bir yandan saç kurutma makinesi ile iki dakika boyunca ısıtırken, diğer yandan dar bölgeleri gevşetmek adına parmaklarınızı esnetin. Deri soğuyana dek çorapları ve ayakkabıları çıkarmayın. Ayakkabılarınızı çorap olmadan deneyin ve eğer gerekiyorsa uygulamayı tekrarlayın.
Su torbalarını ayakkabılarınızın içerisine yerleştirin ve ayakkabılarınızı başka bir poşete koyarak buzdolabınıza kaldırın. Ayakkabınızı 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin. Ayakkabınızı denediğinizde artık ayağınıza uygun olduğunu göreceksiniz.
Ayakkabının deri olması halinde ise üretilen derinin cinsi esneme miktarını değiştirir. Ayakkabıda kullanılan sığır derisi sert ve dayanıklı bir deridir. Derinin sert katmanının kullanılması halinde ayakkabının esneme payı azdır.
Ayrıca temizlik için kimyasal içeriği bulunmayan ıslak mendiller de tercih edilebilir. Ancak ıslak mendil kullanımı ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısının bozulmaması ve anlık oluşan kirlerin giderilmesi açısından ıslak mendil tercih edilebilecek bir yöntemdir.
Deri ve süet ürünlerin karlı havalarda kullanımı sonrası, karın asitli yapısından dolayı ayakkabınızın üzerinde beyaz lekeler oluşabilir. Bu bakımdan aşırı karlı ve yağmurlu havalarda bu ürünlerin giyilmesi önerilmez. Deri ayakkabılar esneyebildiği için ayağın şeklini alır.
Kışın deri bot ve çizme giymenin bazı avantajları ve dikkat etmeniz gerekenler: Sıcaklık ve İzolasyon: Deri ayakkabılar, doğal izolasyon sağlar ve ayaklarınızı soğuktan korur. Deri malzeme, içinde hava tutar ve bu sayede ayaklarınızın sıcak kalmasına yardımcı olur.
10 maddede sıraladık! 1- Yenisinin vakti geldi mi? Bir koşu ayakkabısının ömrü 800-1000 km.'dir.
Bir ayakkabı kutusunda iki veya daha fazla ayakkabı koymamalısınız. Bu saklama türü ayakkabıların şeklini bozar ve lekelenmelerine sebep olur. Deri ayakkabılar koku yaratmasınlar diye delikli kutularda saklanmalıdır. Çizmeler özel poşetlerde saklanabilir.
Rugan ayakkabıların ömrünü uzatmak adına temizlik işleminden sonra vazelin sürülmesi de belirtilmektedir. Vazelin sayesinde rugan ayakkabıların dış yüzeyi çatlama tehlikesi yaşamamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri