Vücudun belirli bölgelerindeki deri sarkmalarının en kesin çözümlerinden biri spor yapmaktır. Spor ve düzenli egzersiz kasları güçlendirir. Özellikle ağırlık çalışmaları sarkan derinin toplanma sürecini hızlandırır. Böylece zamanla vücut kendini toplamaya başlar.
Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor. Yine de spor yaparak bolluğu azaltmak ve germe işleminde izi daha kısa tutmak mümkündür. Dolayısı ile özellikle obezite cerrahisi geçiren bireyler hemen spora başlarsa mutlaka fayda görürler.
Spor ve egzersiz, bu bölgede kasların güçlenmesine fayda sağlar. Ancak elastikiyetini yitirmiş sarkık cilt yapısı için düzelme sağlamaya yetmez. Bu nedenle sarkmalardan rahatsız olan hastalara kol germe ameliyatı yapılarak sarkık görünüm ortadan kaldırılır.
Vücudun belli noktalarında beliren deri sarkması için en kesin çözümlerden biri spor yapmaktır. Düzenli spor yapmak kasları güçlendirir. Böylece zamanla vücut kendini toplamaya başlar. Özellikle ağırlık çalışmaları, sarkan derilerin toplanma sürecini hızlandırır.
İlgili 45 soru bulundu
Yaşlandıkça daha sık görülen deri sarkması, tedavi edilebilir bir durumdur. Özellikle de henüz genç yaşta olan bireyler, bu durumdan birkaç ay içerisinde kurtulabilir.
Kısa Zamanlarda Çok Fazla Kilo Vermeyin
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir.
***Sağlık açısından hem de deri sarkmaları açısından aylık ortalama 5-6 kilo civarı kilo kaybı en doğru olanı.
Kişinin yaşayacağı elastikiyet kaybı, obez olarak geçirdiği süre ile yakından ilgilidir. Bu süreçte kişinin kiloyu yavaş bir şekilde vermesinden çok belirleyici olan obez olma süresi boyunca cilt dokusu gerilir ve sarkma durumu söz konusu olur.
Deri sarkması için hangi doktora gidilir? Vücutta genel ya da bölgesel bir şekilde oluşan bu deformasyonları gidermek için uygulanan deri sarkma ameliyatları plastik ve estetik cerrahlar tarafından yapılmaktadır.
Cilt sarkması 30 lu yaşlardan itibaren başlayabilir. Özellikle 35 yaş sonrası iyice belirgenleşebilen cilt sarkmaları yüzü yorgun, mutsuz ve yaşlı gösterir.
Cilt gevşekliğini tedavi etmek için artık ultrason ve mikro iğneli radyofrekans (altın iğne) gibi daha etkili ve cerrahi operasyon gerektirmeyen yöntemler uygulanıyor. Hafif cilt sarkmasında altın iğne, ameliyatsız yüz germe gibi cilt sıkılaştırma işlemleri yapılabilir.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Cilt sarkması, yaşla ilişkili iki nedenden kaynaklanmaktadır: cilde elastikiyetini veren kolajen kaybı ve yokluğu cildin sarkmasına neden olan yüz yağının kaybıdır. Cildimiz yaşla birlikte elastikiyetini kaybeder, kaslarımız körelir ve sonuç olarak sarkık yanaklar ve çeneler gibi klasik yaşlanma semptomları alırız.
Dramatik kilo kaybının ardından deri altı ve cilt dokusunda sarkmalar oluşabiliyor. Hastalarda estetik kaygı yaratan ve yaşam konforunu etkileyen bu durum plastik cerrahi ile düzeltilebiliyor.
Kısa Zamanda Fazla Kilo Vermeyin
Kısa zamanda fazla kilo verme düşüncesinde olmayın. Eğer kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo verirseniz cildiniz azalan vücut yüzey alanınıza tam olarak adapte olamaz ve bu sebeple sarkmalar meydana gelir.
Su tüketimi, hücrelerin kendisini yenilemesini sağlaması açısından yaşlanmaya karşı etkilidir. Ayrıca kilo alıp verme ile oluşan sarkmaları da büyük oranda engeller.
Yaşlanmayla birlikte azalan kolajen üretimi sonucu cildinde görülen sıkılık kaybı, sarkma ve kuruluk gibi problemlerin önüne geçebilmek için düzenli spor yapmanı öneriyoruz. Sporla birlikte cilt hücrelerini yenileyebilir, cildinin ihtiyacı olan oksijeni ona geri kazandırabilirsin.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir. Bu nedenle bu tür bir probleminiz için bir estetik cerraha danışmalısınız ve prosedür hakkında detaylı bilgi edinmelisiniz.
Kilo kaybettiğinizde yağ hücreleriniz küçülürken, aynı yüzey alanını korursunuz. Kaybettiğiniz yağlardan doğan boşluğa adapte olamayan cilt gevşer, sarkar. Kişi daha ince ve sağlıklı bedene sahip olmasına rağmen yüzü yorgun gözükür, gözlerde içeri çökmeler, kaş düşmeleri, ağız kenarı düşmeleri olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri