Başvuru ekranına yansıtılan YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemez. YÖKSİS'teki eğitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların başvuru süresi içinde kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.
Mezuniyet ve öğrenim bilgilerinize ÖBS'deki http://obs.atauni.edu.tr/moduller/sayfa/info/index# adresinde yer alan "YÖKSİS Bilgilerim" menüsü aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet uygulamasındaki YÖK işlemlerinden de öğrencilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
YÖKSİS bilgi güncellemelerinin yapılabilmesi için ilgili Üniversite Rektörlüklerinin Öğrenci Daire Başkanlıklarına müracaat edilmesi gerekmektedir.
YÖKSİS Sistemine Nasıl Girilir? YÖKSİS sistemine girebilmek adına öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını ve YÖKSİS şifresini bilmesi gerekmektedir. Bu şifre, sadece YÖKSİS sistemine girmek için verilen şifredir. Bu şifreyi almak adına öğrencinin, üniversitesinde bulunan öğrenci işlerine başvurması yeterlidir.
YÖKSİS KAYDI NASIL YAPILIR ? Üniversitemiz bünyesinde yürütülen önlisans, lisans veya lisansüstü programlardan mezun olup, YÖKSİS'te mezuniyet bilgileri bulunmayan mezunlarımızın Öğrenci Bilgi Sisteminde hazırlanan formu doldurup kaydetmeleri gerekmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Bilgilerin güncellenmesi (arşiv dosyalarına bakıldığı için) en geç 3 iş günü içerisinde yapılmaktadır.
ÖBS'de yer alan eski mezun ön kayıt sayfasının amacı, ÖBS'nin kullanılmadığı yıllarda mezun olan öğrencilerin mezuniyet bilgilerini ÖBS'ye kaydederek buradan da YÖKSİS ve e- Devlet'e transfer etmektir. Eski mezun ön kayıt sayfasının nasıl kullanılacağı aşağıda açıklanmıştır.
YÖKSİS, öğrenci bilgilerinin saklandığı, tüm üniversiteler tarafından mezun ve aktif olan öğrencilerin verilerinin gönderildiği ortak bir veritabanıdır.
YÖKSİS Şifresi Nasıl Alınır ? Personel Daire Başkanlığı, YÖKSİS'e akademik kadrolardaki değişiklikler kapsamında göreve başlayan akademik personellerin atama bilgi girişlerini yapar, işlem bittiğinde ilgili akademik personel kurumsal e-posta adresine YÖKSİS şifresi otomatik olarak gönderilmektedir.
Mezuniyetimin E-devlete aktarılmasını nasıl sağlayabilirim? Cevap :Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı ve Diplomanızın önlü-arkalı örneklerinin ekinde yer aldığı dilekçe ile mezun olduğunuz birime müracaat ederek mezuniyetinizin E-devlete aktarılmasını sağlatabilirsiniz.
Yükseköğretim Kurulu'nun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında artık öğrenci belgesi https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden alınabilecek.
Öğrenci belgenizde hata veya eksiklik bulunuyorsa, Sayfanın alt kısmında bulunan "Eksik veya Hata bildir" linkine tıklayarak başvuruda bulunabilirsiniz. Sorunun devam etmesi durumunda Üniversitenizin Öğrenci İşleri ile görüşmeniz gerekmektedir.
[email protected] mail adresine ilgili tezleri ve TC Kimlik Numaranızı, Yönetilen Tezler konulu mail atarsanız ilgili düzeltmeler sistemden yapılacaktır.
E-DEVLET ÖĞRENCİ BELGESİ NEDEN GÖZÜKMÜYOR? e-Devlet üzerinden sorgulama yapılırken öğrenci belgesi görünmüyorsa belge veri tabanına aktarılmamış olabilir veya sistemsel sorunlardan da görüntülenemeyebilir. Bu durumda öğrenci belgesi okuldan temin edilebilir.
B- ESKİ MEZUN ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
a) Öğrencilerin mezun oldukları okul/kurumlar halen açık ise ilgili okul/kurum idareleri tarafından “e-Okul Kurum İşlemleri / Diploma İşlemleri / Eski Mezun Öğrenci Bilgileri Ekleme” ekranı kullanılarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine kayıt edilecektir.
YÖKSİS, diğer adı ile Yükseköğretim Bilgi Sistemi ülkemizde üniversite öğrencilerinin veya mezun öğrencilerinin bilgilerinin veya verilenin saklandığı bir bilgi sistemidir. ÖSYM tarafından alınan karar ile tüm üniversite öğrencilerinin veya mezunlarının bilgilerinin YÖKSİS sisteminde saklanması kararlaştırılmıştır.
Örgün öğrenci iseniz bağlı bulunduğunuz fakültenin öğrenci işlerinden yeni şifre talebinde bulunabilirsiniz. Açıköğretim, İşletme ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz AÖF bürolarına giderekyeni şifre talebinde bulunabilirsiniz.
Ülke genelinde yürütülen YÖKSİS veri tabanı çalışmaları kapsamında bütün kamu kurumları YÖKSİS veri tabanına entegre olmaktadır. Bu nedenle üniversitemizden geçmiş yıllarda (genellikle 2003 yılı ve öncesi) mezun olan öğrencilerin mezuniyetleri E-devlet, ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim vb. kurumlarda görünmemektedir.
Dilekçe ile yapılan başvurunuz üzerine başlatılan kayıt silme işlemleri başvuruyu takip eden 1 hafta içerisinde sonuçlandırılarak YÖKSİS sistemine eklenir. Başvuru yaparken bu süreyi dikkate alınız.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
YÖKSİS Araştırmacı ID Nedir? YÖK'ün hazırladığı bir platform olan YÖKSİS ( https://yoksis.yok.gov.tr ) üniversitelerde yer alan akademisyenleri birer “Araştırmacı ID” altında tanımlamaktadır.
Mezuniyet Bilgi Formunu alabilmeniz için eğitim yerinizin Türkiye ve Eğitim Durumunuzun Mezun olarak sisteme girilmesi gerekmektedir. Eğer sisteme kayıtlı değilseniz, https://www.turkiyemezunlari.gov.tr web sitesinde kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.
1- 20 iş gününde Mezuniyetiniz normal şartlarda onaylanıp e-devlet'e düşer. a. Diplomanız çıkıncaya kadar ihtiyaç halinde Geçici Mezuniyet Belgesi alabilirsiniz.
Cari yıl içerisinde diplomalar tek ders sınav sonuçları ilan edildikten sonra yaklaşık 3 ay içerisinde verilebilmektedir. Geçici Mezuniyet Belgenizin ASLI ile birlikte 08.30- 17.30 saatleri arasında Öğrenci İşleri Biriminde dilekçenizi doldurup, Lisans Diplomanızı alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri