Kalınlaşmış deri olan bölge uzman tarafından,özel cihazlar yardımıyla acı hissettirilmeden temizlenir. Harici uygulanacak 'krem ve solüsyonlarla' belirli bir süre yapılan periyodik bakım aşamasında,mekanik basınçlar da ortadan kaldırılarak tamamen bakımı yapılır.
Hiperkeratoz bazı hastalıklara bağlı olabileceği gibi bir deri rahatsızlığı olmadan sadece ayak tabanlarına eşit miktarda yük dağılmamasından dolayı da kaynaklanabilir. Bu rahatsızlık ayağın içe basma, düz tabanlık, yüksek kavis, kubbe tavan gibi basma kusurlarından dolayı da ortaya çıkar.
Sklerodermada ana bulgu, cildin kalınlaşması ve gerginliğidir. Yalnızca deride değil, akciğerler, böbrekler, kalp, bağırsak sistemi gibi vücudun birçok bölgesinde, inflamasyon ve skarlaşmaya neden olur. Skleroderma (sistemik skleroz olarak da bilinir), Yunan dilinde “sert cilt” anlamındadır.
Vücutta yağ depolanması subkutan dokunun kalınlaşmasına sebep olur. Bir diğer yağ katmanı ise viseral yağlardır.
Podolojik tedavi, ayak tabanındaki sertleşmiş derinin temizlenmesi ve nemlendirilmesi gibi işlemleri içerir. Podologlar, özel aletlerle ayak tabanındaki sertleşmiş deriyi hafifçe temizlerler. Daha sonra, ayak tabanına kişiye özel ortopedik tabanlık uygulanarak, ayakların sürekli baskıya maruz kalmaması sağlanır.
İlgili 43 soru bulundu
KALINLAŞMIŞ DERİ BAKIMI
Kalınlaşmış deri olan bölge uzman tarafından,özel cihazlar yardımıyla acı hissettirilmeden temizlenir. Harici uygulanacak 'krem ve solüsyonlarla' belirli bir süre yapılan periyodik bakım aşamasında,mekanik basınçlar da ortadan kaldırılarak tamamen bakımı yapılır.
Ayak tabanında oluşan bu deri kalınlaşmalarına hiperkeratoz denir. Ayak tabanında ki bu sertleşme ve kalınlaşmalar öncelikle yanlış basma sonucu (düz tabanlık, içe basma, yüksek kavis gibi) olur. Dış deri tabakasının protein kompenenti olan keratinin miktarının artışına bağlı olan kalınlaşmadır.
Topuk kalınlaşmaları da yine nasır ile benzer sebeplerle uzun süreli basınca maruz kalan topuk ve ayak tabanının basınca maruz kalan alanlarında kalınlaşmaya neden olur. Ayak tabanında çoğu zaman sadece topukda sınırlı kalmaz çoğu zaman ayak tabanın basınca maruz kalan yani ayağın yere değen alanlarında da görülebilir.
Düztabanlık, içe basma ya da ayaktaki yapısal bozukluklar nedeniyle ortaya çıkan basış problemleri, deri sertleşmesine neden olabileceği gibi; uygun olmayan ayakkabı seçimi, ayağın fazla ısıya maruz kalması da deri tabanında sertleşmeye yol açabilir.
Deri kalınlığı, vücudun farklı bölgelerinde değişen cildin kalınlığını ifade eder. Deri kalınlığını etkileyen faktörler arasında genetik, yaş ve UV ışığına maruz kalmak sayılabilir. Genel olarak, ellerin iç yüzü ve ayakların alt yüzü diğer vücut bölgelerinden daha kalın, yüz ise daha ince olan bir cilt tipidir.
Öncelikle çoğu şehir efsanesinde olduğu gibi süt ürünleri tüketiminin deriyi kalınlaştırdığını ispatlayan herhangi bir bilimsel araştırma yoktur.
Deri ve derinin bu 3 tabakasının kalınlığı vücudumuzda anatomik bölgelere göre değişmektedir. Örneğin epidermisin en ince olduğu alan 0.1 mm ile göz kapaklarımızdır. En kalın olduğu yerler 1.5 mm ile el içi ve ayak tabanıdır. Dermisin en kalın olduğu yer sırt derisidir.
Ayrıca yaşlandıkça ciltteki ölü hücrelerin dökülerek ciltten uzaklaşma süreci yavaşlar. Ölü hücrelerin ciltte birikmesi ve zamanla kalınlaşması kırışıklığa neden olan etkenlerdendir.
Ciltte incelme, kırışıklıklar, donuk, cansız ve mat görünüm: BBL teknolojisi, kimyasal peeling, mezolift, PRP, roller tedavisi, botoks ve dolgu yöntemleri ile tedavi edilir.
Yüzünün derisi kalın TDK sözlük anlamı şu şekildedir: utanması, arlanması olmayan.
Çatlamış bir topuk derisi kuru ve pürüzlü bir yapıdadır. Bu yüzden topuk bölgesindeki deri kısmı sertleşmeye yatkın bir yapıda olduğu için uzun süre terliksiz ve çorapsız yere basmak, ayak bakımını ve pedikürünü yaptırmamak, ölü deriyi temizlememek gibi sebepler topuk sertleşmesine neden olur.
Topuk çatlağının hızlı bir şekilde geçmesi için düzenli olarak topukları nemlendirmek gerekir. Nemlendirici kremler veya doğal yağlar kullanarak cildi derinlemesine nemlendirin. Ardından, topuklardaki ölü deriyi nazikçe ovuşturarak çıkarmak için ponza taşı veya ayak törpüsü gibi pedikür araçları kullanabilirsiniz.
Topuk çatlağı nasıl giderilir sorusunun cevaplarından biri, tabii ki topuk çatlağı kremi kullanmaktır. Bunun için özel üretilmiş ayak kremi ve losyonları kullanarak profesyonel topuk çatlağı bakımı yapabilirsiniz. Bu kremlerin dışında ayak maskesi kullanmak da kesin çözüme ulaşmanız için iyi bir seçenektir.
Epsom tuzu ile hem topuklarınızı nemlendirebilir hem de dolaşımı iyileştirebilirsiniz. Ilık su dolu bir kovaya epsom tuzu atın ve ayaklarınızı bu suda en az 10 dakika bekletin. Süre dolduktan sonra yumuşayan topuklarınızı ponza taşıyla ovun. Ardından yeniden ayaklarınızı epsom tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin.
El ve ayakta içi su dolu şişlikler bir çok durumda görülebilmektedir. En sık görüldüğü durumlar dishidrotik egzema, alerjik kontakt dermatit, mantar enfeksiyonları, id reaksiyonu, palmoplantar püstüloz, psoriasis ve otoimmun büllöz hastalıklardır.
Ayaklarda kaşıntı ve parlak kırmızı döküntülere neden olan bir mantar enfeksiyonudur. Soyulma, kızarıklık, kaşınma, yanma, su toplama ve yaralara neden olur. Ayak mantar enfeksiyonu sık görülen ve aynı zamanda bulaşıcı olan bir deri hastalığıdır.
Bası ve sürtünmeye bağlı büller: Ayaklarımızda bası ve sürtünmeye bağlı sıvı dolu kabarcıklar görülebilmektedir. Halk arasında su toplaması olacakta bilinmektedir. Bunlar; özellikle sıkı ya da sert ayakkabıların kullanımında, fazla yürüme gibi durumlarda oluşmaktadır.
Vazelin, pek çok vitamin açısından zengin bir üründür. Deri soyulması için de kısa sürede hızlı sonuç verir. Derinin soyulduğu bölgeye günde birkaç defa vazelin sürmeniz önerilir. Soyulan derinin çok hızlı şekilde yenilenmesini sağlar ve soyulma sırasında oluşan kaşınmanın önüne geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri